Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zmartwionamama

Pomocy nastolatki

Polecane posty

Mam córkę w wieku 13 lat. Pięć miesięcy temu przeprowadziłam się z nią do Anglii. Od tamtego czasu bardzo się zmieniła, to znaczy cały dzień przesiaduje w swoim pokoju, potrafi godzinami wpatrywać się w okno, dziwnie się ubiera (cała na czarno) pisze coś po zeszytach, ale jak wchodzę do pokoju to od razu chowa, kiedyś zostawiła zeszyt na wierzchu ale szybko wróciła i zdążyłam zauważyć tylko słowo "melancholia". Kiedyś była bardzo pogodnym dzieckiem miała koleżanki w szkole też wszystko było okej przychodziła z czerwonymi paskami. Nie wiem co się stało bardzo się o nią martwię pomocy!!!

Gość gość
Hormony wieku nastoletniego+ przeprowadzka, ot cała filozofia. Nastolatkom trudno jest opanować emocje, wraz z przeprowadzką zostawiła pewnie przyjaciół, szkołę, swoje całe życie i o ile dorosłemu jest się łatwiej zaklimatyzować i odnaleźć w nowej sytuacji, o tyle dla dziecka jest to koniec świata. Bądź przy niej, spędzaj czas, rozmawiaj, aby nie czuła się osamotniona- to minie wraz z chwilą znalezienia przez nią grupy przyjaciół. Może pomóż jej też wyjść do ludzi.