Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka 1990

Czy bez studiów mam szanse na pracę rzecznika prasowego

Polecane posty

26 czerwca idę do lewego konkursu który ma się odbyć na stanowisko pracownika obsługi w urzędzie skarbowym. Myślicie że mam szanse pracować jako rzecznik prasowy jeśli nie ukończę studiów.

Gość gość
no jak lewy konkurs ustawiony pod Ciebie to wszystko możliwe jest.

Gość gość
jak ustawiony pod Ciebie to się dostaniesz, ale rzecznikem zostaje zazwyczja ktoś kto urząd zna od podszewki, a najczęściej po prostu naczelnik urzędu jest od tego, żeby tłumaczyć coś prasie i tv. oddzielnego etatu tylko dla rzecznika nie ma chyba w ogóle. zresztą chciałabyć być rzecznikiem? dla mnie wszystko co z mediami jest związane to mentalność hieny, rekina, aby się rzucić i rozdrapywać jak poczuje się krew.

No ja myślałam o studiach dziennikarskich. W urzędach nie mają czegoś takiego jak rzecznik prasowy: ale np. wielkie koncerny kosmetyczne, cukiernicze coś takiego mogą mieć.. pomarzyć piękna rzecz.. na razie to myślę o tym konkursie, mam papiery czego powinnam się nauczyć.

Gość gość
dziennikarze to hieny, rekiny. a rzecznik prasowy to niewdzięczna praca, bo musisz z takimi hienami obcować. ale ten urzędnik do obsługi klienta to przyzwoite zajęcie. to idziesz na studia czy do pracy w urzędzie skarbowym?

Chciałabym pogodzić jedno i drugie. Żeby mi potem nikt nie zarzucił że nie mam wykształcenie a pracę w US ustawia właśnie ciotka pod moją osobę. 26 jest fikcyjny konkurs.

Gość gość
Nie obrażaj ludzi, którzy dostali pracę w urzędzie dzięki swojemu wykształceniu i inteligencji. Jak Ciebie tak piszę to mam jedno pytanie: jesteś upośledzona umysłowo? Bo używasz takiego języka i pospolitej formy wypowiedzi?

...Czy bez studiów mam szanse na pracę rzecznika prasowego... Tak SZALETU PUBLICZNEGO w Wólce Małej :D :D :D .

Gość gość
Moim zdanie bez studiów to 100%,możesz być prezydentem ... Ale rzecznikiem prasowym raczej nie :(

Ja tam na te baby z urzędu prac y i nauczycielki mówię głupie k u r w y ale na pedagogikę chciałabym iść bo jakbym pracował jako szkolny pedagog to bym się nie narobiła.

Gość gość
masz jakieś 24lata, więc co robiłaś przez ten czas skoro teraz chcesz iść na studia?

Pracowałam to tu to tam 1. W ulotkach 2. Na produkcji 3. W ochronie 4. W sprzątaniu A teraz pora czas to zmienić, skoro chce się robić karierę :)

...pedagogikę chciałabym iść bo jakbym PRACOWAŁ jako szkolny pedagog to bym się nie narobiła... Widzę, że już nawet własnej płci, pewna nie jesteś :D :D :D .

Jeszcze na parkingach pracowałam i na kasie w tesco w myślenicach :) :) :) :) :) oprócz tego zapisałam się do szkoły policealnej technik rachunkowości z której teraz rezygnuje bo to nie dla mnie.

Gość gość
a jaką miałaś funkcję w ochronie, młoda dziewczyna w ochronie to nie mogłaś się pewnie opędzić od śliniących się facetów w tej branży przecież pełno ich.

Gość gość
a mieszkasz z rodzicami, przeszkadza Ci to? z pracy urzędnika można już wynająć coś, bo to stała robota, na umowę o pracę i można też jakoś dorabiać do tego. a robota łatwa i przyjemna. koleżanki znajdziesz w urzędzie mnóstwo bab i głównie kawę się pije. Można powiedzieć, że ustawiłaś się na całe życie jak wygrasz konkurs, bo to takiej pracy równie trudno się dostać jak i wylecieć.

Konkurs na pewno wygram ale zapewniam się że w urzędzie skarbowym w obsłudze nie ma siedzenia. Cały czas się trzeba obsługiwać petentów.

Gość gość
a nie masz jakiś wyrzutów sumienia, że idziesz na ustawiony konkurs? masz to pewnie gdzieś co i dla Ciebie to normalne, są większe zmartwienia, natura nie wszystkim dała równo to co ja mam się przejmować, nie?

Gość gość
znasz zarobki swoje już, skoro masz pracę jak banku? a do pizzeri też masz zamiar dzwonić jak już będzie pracowała w skarbówce?

Z pizzerii zrobiłam sobie jaja, poza tym bardzo zależy mi na pracy w skarbówce by ludzie z którymi pracowałam wcześniej mnie tam widzieli i zrozumieli że przy mnie są nikim.

Gość gość
no co Ty, po co Ci taka motywacja. Twoim celem powinno być znalezienie pracy, miłości i szczęścia w życiu, a nie określanie się wobec innych ludzi: ktoś-nikt.

Miłości nie potrzebuje, nie chcę zakładać rodziny. Chcę głównie wykształcenia i dobrej pracy. Na tym mi najbardziej zależy, na niczym więcej.

Gość gość
wiesz, nie znam się świetnie na życiu, ale ta motywacja Twoja do pracy w us jeśli jest szczera, to patologia i szkodzi Tobie takie podejście do ludzi, bo tak naprawdę dla nich wcale nie będziesz może kimś.

Wiem i chce się wyzbyć tej złości ale nie potrafię sobie dać rady. Jestem wściekła na wielu ludzi za pomiatanie mną.... staram się o tym zapomnieć ale często mi to nie wychodzi.