Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wanda 58

Czy postapilam zle jadac tam gdzie niepowinnam?

Polecane posty

Gość wanda 58

Witam Mam jednego syna i to moje jedne kochane dziecko. Syn od lat mieszka za granica,tam tez sie rozwiodl, z tego malzenstwa ma jedneego synka,mojego wnusia. Syn ozenil sie ponownie ma 2 dzieci.Jest dobrym ojcem dla wszystkich dzieci. Powodem rozwodu byla jej zdrada,zostawila syna z dlugami,on jej zostawil za to cale umeblowane mieszkanie,zabral tylko swoje ubrania. Ja pojechalam do wnuka na komunie(owszem bylam nieszanowana przez byla synowe wczesniej gdy juz bylam za granica) i bezposrednio tez pojechalam do byles synowe,chca nie chcac bylam od niej zalezna przez tydzien . Syn i nowa synowa nie chcieli zebym jechala na komunie,teraz maja remont w domu,mebluja mieszkanie ,powiedzieli ze goszczac mnie teraz nie uszanuja mnie bo bede musiala spac na starej sofie ,zaproponowali zebym przyjechala do nich na jesieni ,gdy beda miec dla mnie urzadzony pokoj z nowymi meblami,bedzie syn miec wolne. Po tym jak pojechalam do wnuczka i bylesj synowej ,syn i synowa sie na mnie obrazili. Nie wiem co robic. ...

Gość gość
Prosze napiszcie cos , bo nie moge juz spac po nocach.

Gość gość
Chyba postapila pani troche nieladnie w stosunku do syna...

Gość gość
Ale co miała Pani nie jechać na komunie jedynego wnuka? Nie zaprosili Pani, bo nie miałaby Pani na czym spać? ?

Gość gość
Moim zdaniem gniewać mogliby się jedynie za to, jeżeli zrobiła to Pani w tajemnicy, wtedy mogłoby trochę zachwiać się zaufanie. Jeżeli poinformowała Pani syna o przyjeździe to nie ma absolutnie prawa się obrażać, przecież uczestniczyła Pani w święcie jego syna a Pani wnuka? Może bardziej synowa czuje się zazdrosna o byłą rodzinę Pani syna, ale też powinna zrozumieć, że robi to Pani dla dziecka, wnuka. Syn powinien się cieszyć, że w tak ważnym dniu dziecko było szczęśliwe i miało babcię przy sobie.

Gość wanda5858
Syn nie chcial zebym tam jechala bo byla synowa zwyzywala mnie kilka razy od najgorszych .,bardzo to przezylam. Wlasnie dlatego tez syn nie chcial zebym jechala i spala u niej.byla zalezna od niej. Syn chcial razem pojechac na komunie i wrocic do niego do domu tego samego dnia.,po czym ja sie uparlam i powiedzialm ze tam chce spedzic 3-4 dni ,a u syna tylko 1-2 dzien. Zapraszali mnie na dluzej ,ale ja powiedzialam ze tylko jade na komunie. Dodali tez gdybym zostala na dluzej ,wzieli by kredyt i urzadzili by pokoj dla mnie szybciej. Boze ,dzownilam teraz ,nie odbieraja.

Gość gość
Dziwna sytuacja , chcac nie chca wybrala Pani tamta rodzine, po co Pani tam jechala? jeszcze ona tak zle postapila dla Pani syna.Trzeba bylo uszanowac zdanie syna, bo z tego co czytam jest w porzadku.

Gość gość
Tak powiedzieli ze na starej sofie mnie nie poloza spac, bo to byloby nieuszanowaniem mojej osoby. ..

Gość gość
nie powinni sie obrazac, ze chciala Pani spedzic czas ze swoim wnukiem. To chyba dobrze o Pani swiadczy...

Gość wanda5858
Ktos cos jeszcze napisze? Wiem ,popelnilam blad..jestem calkowicie rozdarta.

Gość wanda 5858
Zrobilam z siebie egoistyczna babke, oni maja dwoje dzieci ,a ja mam w glowie tylko tamto. On mi nigdy nie wybaczy tego.

Gość gość
Dlaczego wszystkie Wandy są takie popier.....one

Gość wanda5858
Mlody czlowieku troche szacunku do mnie.Nie prosze o odpowiedzi takiego typu.

Gość gość
Skoro oni chcieli Pania ugoscic jesienia, a komunia jest w maja, to no to chyba oczywistym jest, ze musiala Pani tam pojechac, zeby miec gdzie nocowac. O co syn ma pretensje? O to ze jest Pani dobra babcia? Proponuje sie tak nie przejmowac i nie zamartwiac. Jesli chca sie obrazac, to ich sprawa.

Gość gość
Haha, typowe problemy starych bab:D idź się kobito robotą jakąś zajmij, sweterek na drutach zrób albo skarpetki. W sumie to nic nie rozumiem z tego bełkotu, pojechała na komunię, została u byłej synowej, która jej nienawidzi, bo syn ma remont w mieszkaniu:D no bez jaj:D

Gość wanda5858
Tak ,komunia miala byc za rok! Byla synowa poslala dziecko do komunii rok wczesniej ,psujac wszystkie plany mojego syna.Syn dowiedzial sie o komuni dopiero na wiosne,dziecko nic nie mowila a matka tym bardziej. Boze dalam sie wpasc w jakies jej intrygi, czy co.

Gość gość
Ktos cos jeszcze doda??

Gość gość
nie odpowiadamy starym frustratkom

Gość gość
Nic się przecież nie stało, zachowała się Pani bardzo ładnie jadąc do wnuka. To, że oni mają dwoje to nie znaczy, że ma Pani zapomnieć o pierwszym wnuku i nie pojechać na komunię. Pani syn jest po prostu niedojrzały, obraża się na Panią za to, że odwiedziła wnuka ;-( mały i tak jest pokrzywdzony, nie ma taty przy sobie... rodzice się rozwodzą, ale dzieci nie powinny tego odczuwać, a babcia na komunii to raczej normalne, więc nie wiem o co obraza. Może zamiast się tłumaczyć proszę powiedzieć synowi kilka słów, bo zachowuje się jak rozpieszczone dziecko o nie ojciec 3 dzieci. Może nowa synowa tak go nakręca? Może wolałabym żeby Pani bawiła jej dwoje niż odwiedzała tamtego chłopca...

Gość wanda5858
Nie jestem zadna frustratka, moze nie jestem mloda,ale pamietaj mlodziku ze czas nie stoi w miejscu. Prosze kobietki napiszcie jakies slowa otuchy ,albo najlepiej szczerze, co o ty myslicie.

Gość wanda5858
Moj syn chcial zebym jechala tylko na komunie, bo jak pisalam wczesniej zaproponowali mi zebym u nich troche pobyla tzn 1,5 miesiaca ,wtedy wzieli by kredyt by ukonczyc mieszkanie, ja sie upatrlam i powiedzialam ze tylko jade na komunie , a do nich n 1,5 -2 dni. Tez proponowali ze opcja na jesieni ,mnie tez nie pasowala ,a bylam tak podniecona komunia wnusia ,ze niemialam tego wogole w glowie. Teraz oni sie nie odzywaja.

Gość gość
Dziwne klimaty. Czasu się nie cofnie, powinna była pani jechać na komunię, przenocować w hostelu, 2 nocki i wrócić. Co to znaczy, że na łasce synowej pani była. Przecież jest pani dorosłą, samodzielną kobietą.

Gość wanda5858
Pisze ze na lasce,bo u niej jadlam ,spalam ,prala mi.a spalam u jej znajomych w salonie ,na starej sofie, nie czulam sie komfortowo.

No dla mnie temat niewyobrażalny. Dobra, syn może powiedzieć, mamo nie mamy teraz dogodnych warunków, może być Ci niewygodnie. Jak widzę tu przecież nie o spanie chodzi? Przecież nie miałaby pani pewnie pretensji śpiąc na materacu na podłodze. Przecież mama przyjechała. Ja bym się cieszyła zawsze, na sam przyjazd. A jeszcze taka okoliczność? Proszę wybaczyć, ale pani synowa zachowuje się jak zwyczajna prostaczka no... Jeszcze wyzywać? Nie postąpiła pani źle. Proszę się nie zamartwiać. A syn zachował się skandalicznie. Uważam, że pani zwyczajnie nie szanuje. Małżonka go już pewnie urobiła.

Gość gość
Stare a glupie, po co sie tam pchalas???

Gość gość
On chcial jechac po czym mnie wziac na komunie a niekomfotrowo czulam sie u byles synowej

Gość wanda5858
do Xatre-mylisz dwie osoby czyli moje dwie synowe ,wyzywala mnie stara synowa i u niej bylam teraz. nowa synowa sie obrazlila ze nie chcialam przyjechac po komunii na dluzej tylko do nich na 2 dni, na jesieni tez odmowilam.

Gość wanda5858
Ktos jesczze napisze?

Gość gość
jestescie zdrowi,wnuki tez, dach nad glowa macie wiec wymyslacie urojone problemy. syn zle postapil ze na czas wizyty u wnuka nie zapewnil ci spania chocby na podlodze na materacu. doskonale wiedzial ze zalezy ci na tym by byc na komunii wnuka i z tego nie zrezygnujesz(doskonale cie rozumiem).wiec nie rozumiem o co sie teraz obraza. mysle ze obecna synowa ma w tym udzial, sola w oku jest dla niej twoj najstarszy wnuk, bylaby najszczesliwsza gdybys sie z nim nie kontaktowala.

Gość wanda5858
Mysle ze tu nie chodzilo o komunie, raz ze byla rok wczesniej, dwa ze nikt jej niewierzacy,dziecko bylo ochrzczone dopiero w wieku 7 lat. A syn chcial zebym przyjechala,tylko nie na 1,5 dnia .a na dluzej,oni maja dosc ciasny domek..\ Ja sie uparlam ze bede spala u synowej, teraz zaluje