Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy nosicie zakupy w drugim trymestrze

Polecane posty

Gość gość

takie do 5 kg ze sklepu do samochodu np

Gość olaipola
jasne, można nosic nawet więcej niz 5 kg jesli ginekolog ci pozwoli (po pomiarze długości twojej szyjki macicy, jesli masz długą szyjkę, możesz uprawiać sporty, jeżdzić na rowerze, nosic plecak i zakupy, oraz starsze dziecko na rękach, bo to oznacza że ciąże utzrymasz, oczywiscie to dotyczy II trymestru.

Gość gość
Ja jestem w 1 trymestrze i juz nie nosze. Mialam krwiaka ktory juz co prawda sie wchlonal ale lekarz zabronil dzwigac i wielkich porzadkow. Wyrecza mnie partner. Nawet slub musielismy przelozyc. Robimy tylko cywilny. Za rok koscielny i weselicho. Oszczedzam sie

Gość gość
Hmmm, lekarza nie pytałam w sumie o dźwiganie. Ze sportu zabronił roweru, zalecił spacery. Ale też nic nie mówił, zeby z moja szyjką miało być coś nie tak, a myślę, ze na 99% by powiedział. raczej nie dźwigam, ale dziś byłam sama na zakupach, zaniosłam je sama do samochodu i potem sie zmartwiłam :-O. jestem w 18 tyg

Gość olaipola
Słuchaj, nie ma co się zamartwiać, serio, ja dźwigam czasem zakupy, mają też mysle ok. 5 kg, ale byłam na wakacjach i dzwigałam 7 kg plecak taki górski i pytałam sie przed wyjazdem czy moge lekarz powiedział ze spokojnie mogę. jak po tym nie dostałas żadnego krwawienia, to nie masz sie czym martwic, prawdopodobienstwo poronienia w II trymestrze spada do ok 1% wiec serio zakupy nie zaszkodziły jesli nie masz objawów żadnych - bólów, krwawienia, plamienia. Ja zawsze myśle w takich sytuacjach o kobietach gdzieś w Afryce na przykład, one tam pewnie dźwigają cały czas i mają nadal ogromny przyrost naturalny (wiem ze to głupie, ale pomaga ;)

Gość gość
no na razie wszystko ok, więc mam nadzieję, że nie zaszkodziłam...

Gość gość
nie tylko zakupy,ale też 1,5 roczne dziecko.cóż,tylko pierwsza ciąża pozwalala leniuchować do woli:-)

Gość olaipola
Nie martw się ;) Jak nie masz żadnych objawów wszystko jest okej. Zapraszam na mojego bloga: www.matkotymoja.com Ja jestem w 22 tygodniu.

Gość gość
jestem w 33 tc i noszę normalnie zakupy. Takie cięższe to pakuję do plecaka bo jest mi wygodniej. Te lżejsze to zwyczajnie do siatki.

Gość gość
ja nie miałam zagrożonej więc nosiłam zakupy (takie do max 6-7 kg), chodziłam do pracy, do końca ciąży jeździłam samochodem, uprawiałam seks, malowałam się, chodziłam na basen 4x w tygodniu i wychodizłam na koncerty ;)

Gość gość
Jestem w 33 tyg i normalnie nosze zakupy i to na pewno cięższe niż 5 kg. Z samochodu do domu mam blisko. Nie widzę problemu. Sprzątam w domu, wszystko robię tak jak i przed ciążą. Nie ma co przesadzać jeżeli ciąża zdrowa. Znam dziewczynę co od pierwszych tygodni nawet pościeli w łóżku nie zmienia tylko partner ją wyręcza :/ masakra jakaś.

Gość gość
Od początki nic nie dźwigałam- krwawiłam od samego wyjścia na spacer.

Gość gość
Mam zdrowa ciaze, zaczynam 3 trymestr - normalnie pracuje, robie wszystkocw domu i wkolo niego, nosze syna itd. W pierwszej ciazy to samo. Tylko syna nie mialam. Ale nanosilam sie z to mebli :-)

Gość gość
Mi zakupy nosila sluzba odkad sie dowiedzialam o ciazy. Podobnie bylo z pracami domowymi. Ba, nawet nosili mnie na rekach do kibelka!!!

Gość gość
oczywiście i to dalej niż do samochodu a jestem w 8 m-cu

Gość gość
ja w pierwszej ciąży też tak histeryzowałam :) w drugiej nie cackałam się ze sobą, zresztą miałam pod opieką roczną córkęi też wszystko było OK

Gość gość
Jestem w 6 mcu, nosze zakupy, sprzatam i pracuje

Gość gość
jestem w 25 tyg, nosze zakupy, niestety nie mam tragarza