Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce odebrać dziecko chłopakowi

Polecane posty

Gość gość

Mam 4 letnią Patrycję i 2 letniego Damiana , sytuacja wygląda tak że od początku Patrycja mieszka ze swoim biologicznym ojcem. Miałam 17lat jak urodziłam pierwsze dziecko , od razu było wiadomo że Pat zamieszka z ojcem , nie chciałam usuwać , chciałam skończyć szkołę i iść na studia , a ojciec dziecko miał wtedy dobra sytuację , wyciągał 4 tysiące euro ( pracuje w Dublinie). Rodzicie nie tylko się na to zgodzili ale zachęcali mnie jeszcze. W wieku 19 lat urodziłam Damiana , on został ze mną , z jego ojcem nie mam kontaktów oprócz tego że płaci alimenty ( raz tak , raz nie ). Mam zdaną maturę i rozpoczęte studia ekonomiczne , stabilną sytuację finansową. Wystąpiłam do sądu z wnioskiem o przyznanie pełnych praw rodzicielskich , zmianę zamieszkania mojej córki ,chce żeby wróciła do Polski do Poznania do mnie , brata i dziadków. Dostałam dziś wiadomość od ojca dziecka , że przeprowadza się do Eastbourne , nie dostał jeszcze pisma i nie zawiadomiłam go.

Gość gość
jesteś patolką 🖐️ moja rada: zrob sobie 3 dziecko.

Gość gość
a co to nas obchodzi idiotko co chcesz zrobic ?

Gość gość
Chyba ty kolego jesteś patolem ja nie bieduję i mam wykształcenie jakieś :) No chciałam się poradzić, bo nie wiem czy mówić mu o wniosku , ale chyba lepiej załatwiać wszytsko sądownie ii nie mówić nic na razie , nie wiadomo co zrobi wtedy

Gość gość
jakie mozesz miec wyksztalecenie w wieku 21 lat? :D

Gość gość
Mam mature a co kolego czytac nie umiesz chyba napisałam wyżej w poście tak ? :) I zaczęłam studia

Gość gość
aaa no to przepraszam, matura to bardzo wysokie wyksztalcenie, zwracam honor :D:D:D a te studia to zaczelas 2 lata po maturze? patolko :D

Gość gość
Jeśli to nie prowo to skrzywdzisz dziecko zabierając je ojcu. Tylko jaki sąd przyzna Ci w takiej sytuacji dziecko. Czasy się zmieniły i orzecznictwo sądów w takich sprawach też.

Gość gość
chu*j ci do tego pało kiedy je zaczęłam , jak chcesz wiedzieć to tak jak każdy czemu niby inaczej myślisz ze siedziałam z dzieckiem dzień w dzień w domu i rzuciłam naukę ? Znowu się czytanie ze zrozumieniem kłania może się poducz jeszcze trochę bo ty chyba wogole matury nie masz nawet jak widać efekty są Napisałam idio to że mieszkam z rodzicami i synem więc chyba oni się zajmują dzieckiem tak pomagają mi , a ja studiuje i zamierzam poprzestać dopiero na magistrze a może jeszcze w inny sposób będę się douczać

Gość gość
nie wierzę, że zdałaś maturę z taką ortografią i stylistyką, nędzna prowokatorko 🖐️

Gość gość
Wiem najlepiej co chce robić i na pewno nikt nie wie tutaj jak sąd będzie mnie oceniał a wtedy to była najlepsza decyzja dzięki temu zdałam mature zaczelam studia , to najlepszy czas żeby zabrać corke już do siebie bo teraz wszytsko mi pasuje już najlepiej , przeprowadzam się za 2 tygodnie do domu mojego chłopaka więc sąd na pewno dobrze spojrzy na to że finansowo jestem zabezpieczona mieszkamy w dużym domu i po licencjacie planuje zajść z nim w ciąże Co do Patrycji taka była umowa z jej ojcem ze nie oddaje mu dziecka tylko on zajmuje się nim przez ten okres mojej nauki i ją przywozi często do mnie , więc teraz jest już dobry moment żeby zamieszkala ze mna on wiedział ze tak będzie ona tez wiedziala

Gość gość
ch*j ci do stylistyki nie bawie się tu w dziennikarkę a ty nie psuje mojego tematu bo pytam o córke a nie o ciebie i o mnie.. może prześlij tutaj zdjęcia potwierdzające twoje wykształcenie ? Jeśli ci się marzy to mogę wstawić swój indeks , ale takie sprawy osobiste na pewno nie będziemy załatwiać na forum Moje pytanie odnosi się do prawa i do tego czy lepiej poinformować ojca dziecka a może spróbować się z nim dogadać polubownie , mieliśmy niepisaną umowę że po tym najtrudniejszym okresie nauki Patrycja zamieszkuje ze mną

Gość gość
Dziecko widywałam przynajmniej 2 razy w miesiącu , mam świetny kontant z córką i nie uważam zebyscie byli dobrymi sędziami dla mnie , to nie wy decydujecie patałachy Ona wie ze będzie mieszkac ze mna i sama tego chce , wie ze będzie miała swój ogrod nawet plac zabaw i będzie mieszkala z bratem i mama , blisko do dziadkow , chce tego i wie ze tak będzie prędzej czy później To fajnie ze pomieszkala w Dublinie ale tatuś wiedział sam się umawial jak będzie wiec mam nadzieje ze teraz zd***** wielkiego nie będzie , ona się nauczyla jezyka i ma już większe możliwości chce żeby wrocila do Poznania póki nie zaczela tam szkoły , zacznie tutaj zerówke i szkołę

Gość gość
Jesteś puszczalską dziwką i planujesz kolejne dziecko, sąd nie da dziecka patologicznej ścierze.

Gość gość
Ja nadal wierzę w nasze sądy i mam nadzieję, że żaden nie da ci dziecka a może i syna odbierze i odda jakiejś kochającej rodzinie. Takie patologie powinno się sterylizować z urzędu

Gość gość
Podpisz się pod tym co do mnie piszesz frajerze , pewnie bys się bał prawda ? A co może boli cie ze to nie ty zrobisz mi to dziecko ? Jestem zaje biscie szczesliwa ze mam chłopaka dom syna corke studia i nie musze nawet pracować , wiec mam czas dla dzieci A sad da mi opieke i sama ci się pochwale o tym Pytalam corki z kim chce mieszkac i mowila ze z mama On się nia i tak nie zajmuje tak swietnie żaden sad nie przyzna mu dluzej opieke skoro sytuacja była jasna ze zdaje mature zaczynam studia i dziecko wraca do mnie Co byles przyzywczajony ze to zawsze matka musi się dzieckiem zajmować a ojciec to taki weekendowy tatuś ? Widywalam się z nia 2 - 3 razy w miesiącu jak tylko przyjezdzali do mnie jak najczęściej i mysle ze dogadam się poza sadem z ojcem dziecka wiec nie musicie mi już pomagać bo zadnej pomocy od was zawistne polaczki nie dostałam tutaj A jeżeli on się nie zgodzi a sad nie przyzna mi opieki to jestem gotowa wyjechać z chłopakiem i synem do Anglii do niego i tam mieszkac , spokojnie mojego chłopaka stać na zycie i nie tylko na mieszkanie ale nawet dom w UK , chyba to cie tak boli idioto , ze mi się pofarciło a ty możesz tylko patrzeć i narzekać

Gość gość
21 lat dwoje dzieci każde z innym facetem, kolejny gach w kolejce No faktycznie pofarciło ci się jak cholera.

Gość gość
Napisalam Ci jak to os strony prawnej wygląda. I nie zdziw się ale niektórzy wlaśnie o takich sprawach decydują. Sąd nie wyrwie dziecka z jego otoczenia dla Twojego widzi mi się, ale będzie patrzył na jej dobro. A co będzie dla corki lepsze to się okaże. Jak pójdziesz do Sądu z taką postawą jak tu prezentujesz to na wstępie będziesz spalona. Sąd też człowiek,zwłaszcza gdy w grę wchodzi dobro dziecka.

Gość gość
Aleś Ty chamska...

Jak dla mnie, to Ty bardzo odpowiedzialnie zrobiłaś. O ile faktycznie nierozsądny był wiek do macierzyństwa sobie wybrałaś, to pokierowałaś się dobrem dziecka. Tu by wszyscy na siłę w biedzie trzymali, studiów na bank nie zaczęli, bo przecież małe dziecko. A ty przecież chcesz mieć kontakt. Wg mnie jednak, sąd może odmówić Ci to o co walczysz. Znam podobny przypadek w moim środowisku, matka wyjechała za granicę zostawiając ojca z córką. Tam związała się z innym i miała syna. Potem chciała odzyskać córkę, ale to się jej nie udało.

Gość gość
jak ty traktujesz ojca dziecka? jak przechowalnie? w ogole to prowo, skoro mlodszym dzieckiem zajmuja sie jej rodzice, to czemu nie mogli zajac sie starszym? skoro masz tyle kasy, ze innych wyzywasz od biedakow, czemu nie wynajelas sobie opiekunki do corki? patologia.

Gość gość
Z punktu widzenia adwokata. Nie odzyskasz córki. Wystarczy, że jej ojciec zbierze odpowiednie dowody obciążające Twoje infantylne podejście do dziecka, które oddałaś jak pralkę. Dziecko musi się wychowywać w środowisku, które zna i kocha. To, że ją widywałaś dwa razy w miesiącu nie robi z Ciebie matki. To za ojcem dziecko będzie płakać całymi dniami, gdy zabierzesz je ojcu. A swoją drogą chciałabym prowadzić tą sprawę, ale po stronie ojca tego dziecka. Lubię takie sprawy. Zniszczyłabym Ciebie i Twoje macierzyństwo, które nagle się w Tobie urodziło.

Gość gość
świtny przykład jakich wykształconych mamy magistrów , ssaku zapamietaj sobie ty nie masz nic zyjesz na garnuszku rodziców i szczycisz się za masz stabilną sytuacje życiową , na siłę próbujesz pisac logicznie i ''inteligentnie'' a widać jaka z ciebie patologia , czyzby z wildy ? może jeżyce ? to wiele by wyjaśniało

Gość gość
Nie obrażaj magistrów, bo ona tylko maturę ma. Dopiero poszła na studia, ale nie wiadomo kiedy z nich wyleci

Gość gość
coś dziewczynka wymiękła i nie odpisuje