Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do par niechcących mieć dzieci

Polecane posty

Gość gość

czy kazaliście już swoim mężczyznom podwiązać nasienowody? mojego cięzko przekonać oboje jesteśmy zdecydowani, czy jeśli nie chce się zgodzić to znaczy, że zamierza mnie zostawić?

Gość gość
Ale po co podwiązywać nasieniowody ? My na razie nie chcemy ale kto wie co będzie za 10, 15 lat. Może nam się zachce :P Są bardzo dobre metody antykoncepcji tak więc nie trzeba ograniczać się do czegoś takiego.

Gość gość
tak, tylko ja się zdeklarowałam jasno, nigdy to nigdy, więc może on planuje mnie zostawić. ten zabieg byłby z jego strony deklaracją, tak? czuje się coraz mnie bezpiecznie w tym związku

Gość gość
Ale sorry, jest to pewien zabieg. A faceci nie lubią jednak majstrować przy swoich jajkach. Szczególnie skalpelem. Nie możesz tego od niego wymagać.

Gość gość
nie mogę wymagać? sorry, jesteśmy w długoletnim związku i mam pewne prawa względem niego jak wpadniemy to co? weźmie winę na siebie chyba postawię ultimatum

Gość gość
Nie, jak już będę na 100% pewna, że nie chcę mieć dzieci (daję sobie jeszcze kilka lat "na wszelki wypadek") to sama przejdę zabieg.

Gość gość
A jaki masz plan na przeprowadzenie sterylizacji. Opowiedz mi o tym proszę, bo sama jestem zainteresowana.

Gość gość
Nienormalne żądania - skoro Ty nie chcesz mieć dzieci i już postanowiłaś to sama się okaleczaj a nie partnera zmuszasz ;-( może jemu się za kilka lat zechce i co wtedy? albo Tobie się odmieni i wtedy poszukasz sobie innego, bo Twój nie będzie mógł? Albo np. z jakiegoś powodu nie będziecie razem i co? Wtedy też on nie będzie już miał dziecka, bo kiedyś Ty postawiłaś ultimatum? Chora jesteś...

Gość gość
Mieszkam za granicą mogę legalnie zapisać się na zabieg :)

Gość gość
tak tylko wspomne bo akurat mieszkam w holandii i mam paru znajomych facetow ktorzy kolo 40stki (majac juz dzieci) poddali sie wazektomii.otoz okazuje sie ze wielu panow odczuwa potem bol jader.jednak jakies cisnienie tam sie wytwarza i stad bol.poki co lekarz niewiele mogl im pomoc. za to podwiazanie jajowodow nie wiaze sie z pozniejszym bolem.dlaczego wiec autorka sie nie wysterylizuje??

Gość poli31
ja tez nie chcę dzieci ale używamy z mężem po prostu antykoncepcji