Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 miesieczne dziecko SPI NA BRZUCHU. POZWOLIC

Polecane posty

Gość gość

takie maluchy mogą spać na brzuchu? nic mu się nie stanie?? trochę się obawiam, ale klade go na boku a on ciągle się przekręca na brzuch...

Gość gość
A masz wybor? Przyszyjesz ubranie dziecka do materaca? Moja 6 miesieczna corka ciagle w nocy przekreca sie na brzuch i tak spi do rana, przeciez nie bedziesz siedziala przy lozku dziecka cala noc.

Gość gość
Mój mały od 2 tygodnia był kładziony na brzuszek pół nocy tak spał resztę na pleckach tak mi radziła położna że to dobre na bioderka i w ten sposób nigdy się nie udusi jak się dziecku ulewa, dzięki temu dziś mając 8 msc zaczyna chodzić jeszcze miesiąc i będzie sam biegał, dziecko śpiąc na brzuchu się nie udusi nie martw się oczywiście nie dawaj jakiejś grubej poduszki, w ciągu dnia też powinno trochę leżeć na brzuszku i się siłować to pomaga w nauce raczkowania.

Gość gość
on uwielbia lezec na brzuchu i tak spedza wiekszosc dnia... ktosmi kiedys nagadal ze dziecko moze się tak udusic i dlatego się martwię...

Gość gość12121
udusić może się miesięczniak, ale 5 mies dziecko przecież ono już sztywno trzyma główke, samo podnosi głowe. Materacyk jest twardy, a takiemu dziecku nie kładzie się poduszki pod głowe.

Gość gość
nie kladę poduszki... ulzylo mi, bo bardzo się stresowalam i nie moglam przez to spacv tylko ciągle sprawdzalam i go przewracalam na bok..

Gość mia ta cara
moj od 6m spi tylko tak :)Ja odkladam go do lozeczka i on w tej same sekundzie przekreca sie na brzuch i spi tak cala noc.Nie pamietam kiedy ostatni raz lezal na pleckach.Ma teraz 7m i lezy na plecach tylko jak przebieram pieluche pare sekund a tak caly dzien na czworaka ,wstaje i odpoczywa na brzuchu.Aha jest na plecach w wozku jak zasnie ,bo zapinam go w pasy,ale strasznie go to wkurza.

Gość gość
moje dwie córcie tylko tak chciały spac.

Gość gość
Syn śpi na brzuchu. Żyje, jest zdrowy.