Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ginekolog pilne!

Polecane posty

Gość gość

witam , mam takie pytanie , ponieważ chodzę do ginekologa prywatnie , na pierwszą wizytę w ciąży przyszłam i okazało się , że jestem w 15 tyg ciąży , miałam plamienia i często wyjeżdżałam za granicę więc to mnie zmyliło , ale do rzeczy kiedy przyszłam na 1 wizytę lekarz powiedział , że jestem młoda i mi się to należy i , że on wpisze mi wizytę w 8 tyg do becikowego. ale będąc na ostatniej wizycie w 19tyg 2 dni temu lekarz z przodu karty wpisał. " Ciąża 1 15tydzień" i nie wiem czy właśnie o to chodziło , że 1 wizyta miała miejsce w tym tyg , a on po prostu zapomniał czy co? Dodam , że na 1 wizycie przepraszał nas , że tak dlugo musimy czekać , ale on w komputerze uzupełniał tą 1 wizytę i teraz nie wiem czy wystawi mi te zaświadczenie czy nie? czy to musi być zapisane w karcie ciąży?

Gość gość
No lekarz może ci to sprostować chodz nie musi bo w tym wypadku napisał prawde że ciąża została wykryta w 15 tyg. Mozesz go o to zapytać przy nastepnej wizycie :)

Gość gość
ja bym się spytała go szczególowo. Chodzisz do Niego prywatnie, więc spytać nic nie zaszkodzi. Będziesz wiedziała na czym stoisz

Gość gość
właśnie dopiero pózniej zorientowałam się co dokładnie on tam dopisał .. a czy ta wizyta do 10 tyg. musi być wpisana do karty ciąży? on nie prowadzi jakiś swoich notatek? przecież w końcu coś pisał na tej 1 wizycie i widziałam jak sprawdzał żeby to się datowo zgadzało ..

Żebyś mogła dostać becikowe to lekarz musi wszystko pozmieniać. Czyli musi być napisane że zjawiłaś się wczesniej u niego niż w 10 tyg,.

Gość gość
Potwór z Bagien ma rację niestety. Żebys mogła dostać becikowe to w karcie musi być napisane ze do lekarza zgłosiłaś się przed 10tc, jeśli tego ci lekarz nie sprostuje to tego becikowego nie dostaniesz.

Gość gość
ale on ma w swojej kartotece raczej wpisaną tą wizytę tylko nie mam jej na karcie ciąży a ten napis nie może oznaczać tygodnia założenia karty? przecież nie każdy dostaje kartę na 1 wizycie

Gość gość
do becikowego żądają zaświadczenia od ginekologa o wizytach w czasie ciąży a nie karty ciąży.