Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazalamana379

MOJA 4 LETNIA CÓRKA JE DUŻO POMIDORÓW. POWINNAM JE JEJ DAWAĆ?

Polecane posty

Gość mamazalamana379

Witam. Moja 4 letnia corka od jakiegoś czasu przepada za pomidorami. Myślałam może,że brakuje jej jakiejs witaminy. Tylko że corka dzisiaj mi powiedziala że jutro na kolacje chce pomidorki. Nie wiem czy powinnam jej tyle dawać i to na noc! Zwykle zjada kronke, jajko, twarozek, jogurt. Je różne warzywa ale poprostu ciągle by jadła pomidora! Co myslicie? Jaką mozna zrobić kokacje aby corce 4 letniej się nie zbrzydla?

Gość gość
Ja bym dawała. Mój synek 3.5 latek też ma różne zachcianki, to tydzień na jajka, to kolejny na parówki, ale u nas to jest tak że śniadanie, obiad kolacja parówki, nie że 1-2 dziennie. Odwidzi jej się i zacznie chcieć coś innego :) Tak ja uważam.Pozdrawiam.

Gość gość
Jak na noc to dawaj bez skórki - lepiej dla wątroby. A ogólnie pomidory przecież zdrowe i lekkostrawne, zwłaszcza latem kiedy się w nie mniej chemii wciska. Dzieci tak mają że okresowo zawieszają się na jednym jedzeniu. Ale pomidory to przecież nienajgorzej. Może tlyko poszukaj dojścia do jakichś ekologicznych?

Gość mamazalamana379
Hmm macie racje. Może się jej odwidzi a poza tym pomidory są zdrowe. Rok temu corka miała zachcianki na banany. Nie wiem czemu ona jest taką wegetarianka :D. Jeśli chodzi o skorke w pomidorach to zawsze ją obieram. Dziekuje za radę i podrawiam.