Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dorosłe dzieci bardzo mnie zdenerwowały

Polecane posty

Gość gość

Mam trójkę dzieci które w tym roku zdawały maturę. Starsze dzieci Syn i córka w tym roku skończyły technikum hotelarskie. Młodsza córka skończyła ogólniak - klasa o profilu językowym. Dzisiaj zajrzałam w archiwum gg i meilach mojej najmłodszej córki co pisała. Pisała z koleżanką o tym że chyba oblała maturę i boi się mnie o tym poinformować. Zajrzałam potem w gg i meile oraz smsy pozostałej dwójki swoich dzieci. I też zobaczyłam jak syn pisał że nie zależy mu na maturze, że po technikum będzie miał zawód a na studia się nie wybiera. Co gorsze to mój mąż o wszystkim wiedział i zataił to przede mną a dzieciom powiedział żeby się nie denerwowały. Druga córka powiedziała że na maturze jej również nie zależy, że to nie było technikum dla niej i zawód również jej się nie podoba. A ja przez swoje dzieci nie mogę spać i płaczę, przecież wiedzą jak mi zależy na tym by zdobyły wyższe wykształcenie. Córka mojego brata i syn mojej siostry są magistrami a moje będą gorsze bo wdały się w rodzinę męża roboli. Najmłodsze córka zrobiła mi jeszcze awanturę jak powiedziałam jej że skończy tak samo jak mój mąż robol a ona do mnie z tekstem że ten robol całe życie mnie utrzymywał bo ja sama się do żadnej roboty nie chciałam chwycić, dałam jej w twarz.

Gość gość
Nie narzucaj dzieciom jak mają żyć. Studia teraz naprawdę są niewiele warte. Ważne, żeby robiły coś, co lubią i w czym czują się dobrze. Ważne, żeby były szczęśliwe, a nie spełniały, to co Ty im wymyśliłaś.