Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChceMiecZeby

Ratunku! Coś zżera mi dziąsła

Polecane posty

Gość ChceMiecZeby

Witam! Nie wiem co sie dzieje. Od mniej więcej tygodnia zaczęły się u mnie jakieś problemy z dziąsłami. Wygląda to tak: http://www.gg.pl/dysk/DMqFTMbxl1MEDcqFTMbxluM/IMAG0269.jpg Dziąsła krwawią, odchodzą od zębów. Zaczynają tez boleć. Widzę, że szczególnie źle działa na nie kawa i papierosy, dlatego ograniczyłem. Postępuje to bardzo szybko. W środę rano byłem już u dentysty, żeby przynajmniej na długi weekend zastosować jakieś lekarstwo, ale ta franca nie przyjęła mnie, bo miala już w tym dniu komplet klientów. Jest coraz gorzej. Nie wiem skąd sie to wzięło. Czasami zdarzało mi sie nie myć zębów (praca), ale wtedy stosowalem płukanki do ust (Listerine). Dziasła czasem szarzeją, czasem pokrywają się czymś białym, a czasem mam wrażenie, że po prostu COŚ MI JE ZŻERA!!!!! Co mam jeść? Mam je myć, plukać, nie dotykać żeby jeszcze bardziej ich nie rozdraznić. Co sie z nimi dzieje? Proszę o szybką odpowiedź, bo do poniedziałku mogę już nie mieć któregoś zęba.

Gość gość
To jest poważne. Leczenie drogie, pewnie i tak stracisz zeby.

Gość gość
moze pogotowie stomatologiczne? a jak nie to idz prywatnie, wydasz trochę na pewno ale zeby sa wazniejsze, nie ciekawie to wyglada

Gość ChceMiecZeby
Dzisiaj niedziela. Kto mnie przyjmie? I tak pewnie muszę czekać do poniedziałku. Co jeść do tego czasu? Stosować jakieś leki zapobiegawcze? Kupiłem padre Lacalut, bo kiedyś na krwawiace dziasla mi pomagało, ale dopiero po tygodniu lub dwóch. W tym przypadku jest coraz gorzej. Co jeść? Jak szczotkowac żeby? Jak to chociaż do poniedziałku powstrzymać, bo w poniedziałek i tak penie pójdę do dentysty. Będę wdzięczny za poważne odpowiedzi

Gość Editta van K
To moze byc NUG, musisz jak najszubciej isc do JAKIEGOKOLWIEK lekarza po antybiotyk

Gość gość
Ja jak krwawią mi dziąsła płuczę usta wodą z dodatkiem wody utlenionej lub z dodatkiem sody oczyszczonej ,mnie pomaga!!!!

Gość gość
jedyne co możesz zrobić to płukanie szałwią a jutro do dentysty. Szałwia jest super zabija bakterie jak antybiotyk

Gość ChceMiecZeby
Editta van K: co to znaczy NUG?

Gość gość
idz do dentysty jutro bo kwestai kilku tygodni i zaczna Ci zeby wypadac

Gość gość
:)no juz tu glowa do gory wszytsko sie ulozy 555 www.youtube.com/watch?v=gyBfqKwkdr4

Gość gość
kup sebidin plus może coś doraźnie dziś pomoże.

Gość gość
kurwa to wygląda jak ciężki przypadek paradontozy, żarłeś jakieś narkotyki? jak można zaniechać wizyty u dentysty bo dentystka miała komplet, przecież prywatnych stomatologów jest w cholerę :O a ja twoim miejscu wzięłabym nawet kredyt aby zęby ratować

Gość gość
no tak ale mowisz ze juz przedtem ci krwawily, wiec to nie jest jakas nagla sprawa, zaniebales zeby nie wiem skad jestes, ale powinno byc pogotowie stomatologiczne, tam powinni ci pomoc

Gość gość
skoro mowisz ze wczesniej ci krwawiły to moze byc zaostrzenie zapalenia przyzebia lub zapalenie dziaseł. martwiczo-wrzodziejace zapalenie obecnie najcześciej dotyczy osob zarazonych wirusem hiv wiec proponuje zrobic sobie test na obecnosc wirusa. poza tym...jak mozna nie myc zebow? :O

Gość gość
Po przyjrzeniu się zdjęciom - to wygląda jak martwiczo-wrzodziejace zapalenie dziasel - oczyszczanie, antybiotyk, plukanki, przymoczki. NIestety dziasło, które "odejdzie" nie odrośnie.

Gość Editta van K
to jest Angina Plauta-Vincenta, jestem na 99% pewna ze to masz, bo ja kiedys mialam podobnie ale nie az tak zaawansowane. ja mialam tylko nad jednym zebem i myslalm ze umre z bolu. potrzebujesz antybiotyk, bo te zmiany moga byc nieodwracalne. mi antybiotyk przyniols ulge w ciagu 24 godzin, potem musisz usunac kamien z zebow, bo to jest spowodowane bakteriami, ktore zyja w kamieniu.

idz do jakiegokolwiek lekarza, lub na pogotowie, bo dentysta tylko przepisze ci antybiotyk, i i tak nic z tym nie zrobi zanim tego nie wyleczysz

Gość m ądralIa
jak można nie myć zębów?????????????????? Dorosły człowiek z ciebie.. ...ręce opadają. Kup Salviasept, Argol albo coś innego ziołowego, najlepiej z szałwią do płukania. I marsz do dentysty. Jestem w szoku, że dorosły facet może tak zaniedbać higienę i to w podstawowym zakresie. Co za flejtuch z ciebie...fuuuuu :o

Gość gość
najpierw dokładnie wyszorować ząbki, przepłukać płynem do płukania woda utleniona - łyżka stołowa na szklankę, płukać, płukać, płukać, póżniej dokładnie wypłukać wodą - będzie się śmiesznie pienić z ust przez parę minut po pukance sebidin - nie jeść i nie pić przez dwie godzinki