Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tatuaż a choroba skóry

Polecane posty

Gość gość

Od lat marzę o tatuażu na nadgarstku. Pomysł na wzór przez te kilka lat miałam ten sam, a moja decyzja jest świadoma i przemyślana. Problem w tym, że odkąd sięgam pamięcią, chorowałam na łuszczycę. Choroba ta objawiała się głównie na dłoniach, rzadko na stopach, no i czasem na łokciach. Nigdy nie sięgnęła nadgarstka, ale mimo wszystko chciałabym się upewnić, czy mogę zrobić tatuaż, skoro choruję na łuszczycę, a choroba nigdy nie sięgnęła miejsca, w którym planuję zrobić tatuaż? Czy są jakieś przeciwwskazania? No i czy w przypadku osób chorych na łuszczycę obowiązuje jakiś szczególny, wyjątkowy sposób pielęgnacji tatuażu?

Gość gość
Jeśli przeczyta to osoba, która ma tatuaż i przewlekłą chorobę skóry, to bardzo prosiłabym o wypowiedź w tym temacie.

Gość gość
Ja choruje na luszczyce i objawy takie jak u Ciebie tylko łokcie i kolana. Niedawno zauważyłam tez na dłoniach czego od poczatku choroby nie było . Nie wiem ci Ci doradzić jezeli chodzi o tatuaż hmmm :o

Gość gość
no mi teraz na stopach wyskoczyło, mam na grzbiecie stopy i między dużym palcem a tym mniejszym. Z początku myślałam, że może to jakaś grzybica czy coś, bo często bywam na plaży i wiadomo dużo osób chodzi, a piasek jest jeden, ale poszłam do dermatologa i wykluczył grzybicę, dowiedziałam się natomiast, że właśnie łuszczyca mi zmieniła miejsce "bytowania"