Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczony tata

Dziecko przeklina

Polecane posty

Gość zrozpaczony tata

Witam, mam straszny problem. Otóż mój genialny kolega, z którym znam się od przedszkola, nauczył moją córeczkę, która ma 2 lata, przekleństwa na k... Żona wpadła w szał, nie odzywa się do mnie, nie wiem co mam zrobić. Każe zerwać stosunki z kumplem;/ co mam robić pomóżcie..

Gość gość
Jak to ja nauczył? Ćwiczył z nią czy jak?

Gość gość
Poza tym baba która każe zerwać stosunki z kumplem z przedszkola to jedza.

Wyjaśnij koledze, że takich słów nie może używać przy Waszym dziecku i jak to zrobi, to go wyprosisz. Nie podniecać się jak mała przeklnie. Żadnych śmiechów, żadnych krzyków, nerwów. Jeszcze nie robi tego, żeby zwrócić swoją uwagę, więc można jej spokojnie powiedzieć, jak użyje tego słowa, że jest brzydkie i tatuś nie chce, żeby tak mówiła.

A jak mała zauważy, że się emocjonujecie, kiedy używa tego słówka, to może zacząć robić to specjalnie, wtedy można to ignorować, to zapomni, bo to maluch jeszcze.

Gość zrozpaczony tata
ja wyskoczyłem do sklepu i poprosiłem go o pozostanie z dzieckiem. mała teraz szybko łapie, a on dla żartu nauczył ją przeklinać. żona bardzo pilnowała żebyśmy uważali na słowa. ja mówiłem że to głupie, bo i tak się przecież nauczy, jak nie teraz to jak urośnie, ale żona swoje więc okej, nie odzywałem się. teraz mam w domu po prostu sajgon...;/

Gość gość
Tatko,wyluzuj....to pewnie pierwsze dziecie...oj,zapewniam cie,jeszcze nieraz cie zaskoczy....a koledze po mesku,acz bez rekoczynow wytlumaczyc...i zone ostudz,bo przesadza

Gość gość
Swoja droga-kolega glupi,ale reakcja zony tez do najmadrzejszych nie nalezy

masz fajnego wyluzowanego kolegę:D a córce wytłumacz, że nie wszystkie pomysły wujaszka są cool :classic_cool: żona niech się idzie gonić, to tylko partnerka, nikt ważny;)

Gość zrozpaczony tata
gdybym jej tak powiedział to chyba wyrzuciłaby mnie z domu.. tłumaczyłem, że to nic takiego itp. ale ona jest uparta i zawsze stawia na swoim ehh.. tak to pierwsze dziecko

no to jak stawia na swoim to nadal graj rolę pantofla, dobrze Ci to idzie w sumie dziecko to śmieszna sprawa, taka papużka, papugi też się uczy, żeby mówiły do obcych "spierdalaj", cute;)

Czasu nie cofnie, przejdzie jej. Najlepiej jakby kumpel przyszedł i ją przeprosił z jakimś kwiatkiem albo bombonierką, bo inaczej może go nie wpuścić do domu. Jak on ją ładnie przeprosi, to też trochę szybciej zejdą z niej emocje i nie będzie Ci tak marudzić, żebyś się z nim nie kolegował. Bo to by było głupie. Tylko jasno musisz określić koledze jak wolno mu się zachowywać przy dziecku a jak nie.

Gość gość
Ej,no nie pierniczcie,ze zona,to nikt wazny.... Ale mocno przesadza,a ty co?jaj nie masz?czy zwiazane?nie roztrzasaj,mleko sie wylalo,powiedz staniwczo,ze kolege ochrzandolisz i koniec tematu!i blagam!nie pozwol tak soba manipulowac,bo kiedys ci wykrzyczy,zes pantoflarz i zdania swojego nie masz!powodzenia!

Gość zrozpaczony tata
spróbuję, ale wątpię żeby to pomogło. ona jest na prawdę bardzo stanowcza i wybuchowa. mała od 3 dni bardzo często to słowo powtarza dlatego żona się wściekła.

jak partner zaczyna gwiazdorzyć ws. TWOICH znajomych należy go upiłować i nie przejmować się jego popiskiwaniem;) natomiast partner może chcieć, żeby ta osoba nie widywała się z jego dzieckiem aczkolwiek straszna histeria bije od tej kobiety upiłuj ją, mężczyzno;) tato;)

Gość gość
Powtarza,bo widzi reakcje,a dzieciom o to chodzi ;-) mam trzech nygusow,wiem,co mowie...i nie dawaj tak sie tlamsic,tez wiem,co mowie,jestem zona od 20 lat i owszem,tez mam swoje zdanie,tez bywam stanowcza,ale facet musi miec jaja,no po prostu musi

Gość zrozpaczony tata
żona mówi, że nie mam...;/

Gość gość
Zdecydowana przesada, chyba, że chcecie dziecko trzymać do 18stki w domu. Też zawsze staraliśmy się przy synu nie używać brzydkich słów a teraz od kilku miesięcy chodzi do przedszkola i wszystko "jakieś pupie jest" (jakieś głupie jest) Ma 2,5 roku Też tłumaczę że tak się nie mówi, że to nie ładnie itp ale sobie mogę gadać

Gość zrozpaczony tata
ja nie chce, moja żona chce. ja mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty.. porozmawiam z nią i będę stanowczy ale wiem, że to się skończy wojną domową..

Gość zrozpaczony tata
zobaczyła, że tu piszę. no to będzie się działo....

Gość gość
I tak moze byc,ale to dwoje ludzi tworzy zwiazek,a nie jedna wedle swojego tylko upodobania...a ustepowanie tylko pogarsza sprawe,bo ty czujesz sie zniewolony,a zona,ze ma faceta bez jaj....jesli sie naprawde kochacie,taka burza jest potrzebna,aby na nowo ustalic lad,po kolei punktujac,z czym kazda(KAZDA!!!) ze stron sie nie zgadza

Gość gość
ale debil i prostak z twojego kumpla :O

Gość gość
ja nie wiem,czy 3/4 tych samców to muszą być prymitywy? pełno jest takich idiotow

Gość gość
brooken - widac, ze nie masz dzieci. zalosna jestes :O

o tak, nie mam dzieci, więc jestem żałosna :classic_cool: ale temat zainspirował mnie do tego, do czego można je wykorzystać w razie ich posiadania :classic_cool: