Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę się niepokoję

pierwsze badanie prenatalne m 11 a 14 tyg

Polecane posty

czy ten czas liczmy od ost. okresu czy zapłodnienia.? badanie mam dopiero w środę, a jestem w 13t1d. (ale licząc od ostatniego okres- czyli faktycznie dziecko ma jakieś 2 tyg. mniej) czy to trochę nie za późno???? czy będzie OK?

Gość gość
wiek ciąży liczy się od ost. okresu a nie od zapłodnienia.

Gość gość
wiek ciąży może i tak, ale "wiek" dziecka niekoniecznie.

Do tego badania liczy się wiek ciąży, który podaje Ci ginekolog. Dodatkowo na tym usg genetycznym 11-13tc lekarz dokładnie wszystko pomierzy i poda Ci zapewne inny wiek ciąży:) U mnie było 9dni różnicy

Gość gość
ja mam to badanie w sobotę i będzie to 12w4d

wiem co to za badanie, pytam tylko czy 13 t i 4-5 d to nie jest już za późno. chociaż w klinice mówili, że OK.

Gość gość
A miałaś już jakieś usg wcześniej na którym masz wypisany tydzień ciązy wynikający z pomiarów crl? Ogólnie chodzi o to, żeby dziecko nie było za duże do tego badania. 13 tydzień to może być tak naprawdę 14 tydzień i wtedy będzie już za późno. Ja poszłam w 12 tc, żeby nie było ani za wcześnie, ani za późno. Jeżeli by ci się udało przesynąć o tydzień to by było super.

Gość gość
U mnie bylo za pozno,,bo dziecko bylo wieksze. A owu mialam 14 dc. Pomiarow nie dalo sie wykonac bo crl bylo za duze.i z usg wiek ciazy wychodzil na starszy chociaz nie byl.

Gość gość
no własnie... nie może być większe niż 84mm, myślę, że tyle na bank jeszcze nie ma, ? ale różnie może być... a badanie swoje kosztuje... dzwoniłam tam... Pani pow. że zwolniło się miejsce więc chyba jednak pójdę dziś, to będzie 13t3d

Gość gość
To ja co u mnie bylo za pozno. Bylam w 13t4 dniu,crl wynosilo 86mm,wiec tak sie moze zdarzyc.wiek ciazy z usg oszacowany na bodajze,14t2dni. Pomiary juz nie wchodzily do systemu..u mnie dodatkowo bylo duzo nerwow,bo nt wychodzilo wysokie,a u innego lekarza na granicy normy,ale to juz inna bajka. Synek urodzil sie zdrowy i duzy,60 cm i 4 kg. Zrob wczesniej skoro masz mozliwosc. Skad wiesz,ze nie trafi ci sie po prostu duze dziecko;)

Gość gość
jeżeli któraś z was jest z łodzi to mogę polecic wam dobrego specjaliste od badan prenatalnych - dr wojciech ałaszewski. prowadzi moją ciąże :)

Gość gość
badanie prenatalne mozna wykonac do max 13w6d takze masz czas.