Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybkie zaręczyny... co myślicie.

Polecane posty

Gość gość

Mamy 27 i 25 lat. Oświadczyłem się po 2 miesiącach bycia razem, ślub planujemy na wrzesień 2016 r. Jej rodziców poznałem po miesiącu znajomości i od razu mnie polubili, koleżanki też, od samego początku mieszkamy razem praktycznie bez przerwy. Zachowujemy się jak para z kilkuletnim stażem. Dogadujemy się fantastycznie i co najważniejsze potrafimy ze sobą rozmawiać godzinami na różne tematy (ostatnio od 12 w południe do 21 bez przerwy) (od tych najbardziej poważnych, do tych pierdołowatych). Moje myślenie jednak sprowadza się do tego czy nie za szybko to się wszystko dzieje, nie dlatego że nie jesteśmy pewni że chcemy spędzić resztę życia, ale dlatego że może przez to nam coś ucieka .... Tak, od zawsze byłem zajebiście ostrożny nie ulegałem impulsom i byłem rozważną osobą..

Gość gość
Nie. Nie za szybko. Ślub macie dopiero w 2016 roku, więc zdążycie się naprawdę dobrze już poznać. Skoro mówisz, że od początku mieszkacie razem, dogadujecie się i szalejecie za sobą to znaczy, że mimo iż poznajecie swoje wady ( wspólne mieszkanie) to akceptujecie je albo nad nimi pracujecie. No bo sorryy, ale brudne skarpety naszego "kochania" do romantycznych raczej nie należą;P rodzice mojego narzeczonego byli mega szybcy, by oni po pół roku WZIĘLI ślub a nie się zaręczyli dopiero ;P a ja już 6 rok się bujam ze swoim. Nie ma reguły. To że szybko, nic nie oznacza;)

Gość gość
Hmm skoro jesteście szczęśliwi i oboje tego chcecie. Ja bym się nie zgodziła, ale każdy jest inny....

Gość gość
nie ma znaczenia jak szybko zareczyny i slub jak macie sie rozejsc to sie rozejdziecie z slubem czy bez

Gość gość
reguły nie ma, ważne że chcecie tego samego i rozmawiacie.

Gość gość
Fajnie ze wam się układa ale uważam że te zaręczyny są za szybko. Taka decyzja powinna być nie tylko dobrze przemyślana ale i podjęta bez tzw różowych okularow. Zaręcza się z kimś kogo się zna łącznie z jego wadami itd. Powodzenia.

Gość gość
Na pewno po dwóch miesiącach nie znasz swojej dziewczyny na tyle by powiedzieć że akceptujesz jej wszystkie wady i zalety. A to może być z czasem problem. Ale jak już pisano wyżej, nie ma reguły i nie ważne jak wcześnie zaręczyny, ważne jak będziecie rozwiązywać konflikty i jak będziecie razem żyć. Powodzenia!!