Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent dla nauczyciela

Polecane posty

Gość gość

Dzwoniono do szkoły z pytaniem "co można dać nauczycielowi na koniec roku szkolnego, a czego nie można?". Nie padły nazwiska, nie padła nazwa klasy, tylko to, że rodzice są chętni wydać 500zł na podarunek. Teraz tą osobę nazwano donosicielem. Czy słusznie?

Gość gość
Dodam jeszcze, że tzw. "donosiciel" zadzwonił po to, aby potem nie wyszły jakieś niejasności przez co nauczyciel miałby problemy. Chciano, żeby prezent był prezentem, a nie powodem do oczerniania kogoś.

Gość gość
500zł na koniec roku dla nauczyciela? :D Nie donosiciel a człowiek ze zdrowym rozsądkiem.

Gość gość
Podobno "padły nazwiska" i nauczyciel ma z tego tytułu "nieprzyjemności". A "donosiciel" tym bardziej, bo wszyscy kolokwialnie mówiąc "strzelili focha" Czy ta sytuacja ma prawo odbić się na Dziecku? Co Wy byście zrobili w takiej sytuacji???

Gość gość
K****a samochód mu/jej jeszcze kupcie, bo nauczyciele tacy biedni i mało zarabiają :D

Gość gość
Ja mam 2 dzieci szkolnych.jedno skonczylo gimnazjum i z rodzicami innych dzieci ustalilisy ze dla wychowawczyni kupimy kwiaty i cos do klasy

Gość gość
Myślicie, że któryś z rodziców powiedział nieprawdę o rzekomym "donosie"? Że zostało wszystko przekształcone na niekorzyść "donosiciela"???

Gość gość
To powiedzcie, jakich Wy byście użyli argumentów, żeby wybronić niesłusznie ocenionego "donosiciela"???

Gość gość
Nie rozumiem jednego - skoro nie padły nazwiska, to skąd wiadomo, kto dzwonił?

Gość gość
Odpowiedzcie mi, proszę. Bo sprawa niby błaha, ale niemiła dla wszystkich.

Gość gość
No właśnie też tego nie mogę pojąć!

Gość gość
dawanie prezentu na zakończenie roku to tylko miły gest ze strony rodziców/dzieci- nie jest on konieczny ani wymagany. To tak jak daje się kwiaty promotorowi na lic lub mgr. Nigdy nie słyszałam by ktoś dał nauczycielowi coś więcej niż zwykłe kwiatki :) czasami widziałam zbiorowy prezent(wtedy wyjdą grosze na jedną osobę)- np. jakaś książka, atlas itp.

Gość gość
Czy są na to paragrafy???

Gość gość
jedyny stosowny prezent -upominek od klasy- dla nauczyciela to książka ewentualnie długopis lub pióro. Ale do wszystkich zawistników i opluwaczy- nauczyciele naprawdę nie czekają na zadne prezenty. Natomiast kwiatek od wdzięcznego ucznia jest wspaniałą nagrodą za trudy pracy z dziećmi/młodzieżą :)

Gość gość
Podobno rodzice są obrażeni na tego "donosiciela". Mają żal, że "ktokolwiek" się dowiedział, a przede wszystkim nauczyciel. Nauczyciel odmówił przyjęcia prezentów, jakichkolwiek.

Gość gość
Przypominam, że zadzwoniono z pytaniem "CZY MOŻNA?". Czy to przestępstwo? Czy to powód do złego zdania o kimś???

Gość wiktoria741
Ja bym kupiła kwiaty i coś jeszcze np fotoksiążkę z http://www.pixbook.pl/schoolbook Myślę, że taki prezent ucieszyłby każdego nauczyciela. Moja córka niedługo ma zakończenie roku i chyba zamówimy ksiażkę ze zdjęciami, to był ostatni rok z wychowawcą więc wypada dać co wyjątkowego.