Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Martwię się o moją mamę

Polecane posty

Gość gość

Ma 53 lata, przepracowała 11 lat pracy i nie wiem, czy w przyszłości otrzyma emeryturę. Niestety, choruje psychicznie i jest w stanie podjąć pracy, myśli natomiast, by teraz zacząć opłacać składki. Tylko czy to jeszcze coś zmieni?

Gość gość
Niech pozwie swoje dzieci o alimenty i ma luz...

Gość gość
Daruj sobie takie teksty. Chcę jej jakoś pomóc i dlatego proszę by coś mi doradziliście.

Gość gość
Ale tu idioci siedzą! Autorko, a mama nie może starac sie o rente skoro choruje psychicznie? takim ludziom też przyznaja. A sytuacja faktycznie nieciekawa, z tego cos ie orientuje to minimum człowiek musi przepracowac 15 lat aby dostawał jakaś emeryturę na starość

Gość gość
Nie może pracować, a chce opłacać składki w ZUSie? Z czego weźmie na to pieniądze? Z głupoty??

Gość gość
Starała się, ale jej nie przyznali. Smutne, bo ona ma papiery na to i naprawdę jest jej ciężko. Może chodzi o to, że tata ma za wysoki dochód? Sama już nie wiem. Czytałam gdzieś, że jeśli dostanie emeryturę, to poniżej minimalnej, ale nie wiem, czy to prawda.

Gość gość
No to jak tata ma wysoki dochód to czym wy sie rpzejmujecie? przeciez jesli ojciec wczesniej umrze to ona przejmie jego emeryture, nie zostanie z niczym

Gość gość
Czy minimalna renta jest po to żeby można dostać rente poniżej minimalnej? Hmmmmm......

Gość gość
A jest tak nadal? Tata coś o tym wspominał, ale nie mam pewności, czy będzie jej to przysługiwało.

Gość gość
Proszę, pomóżcie.