Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siasiulka

South beach od jutra!!!!!

Polecane posty

Dziewczyny od jutra biorę się za siebie. Gdy wszystko inne zawiodło postanowiłam postawić na south beach. Może znajdzie się ktoś kto będzie ze mną walczył o utratę tych wstrętnych kilogramów. Półtora roku temu urodziłam córeczkę a mój brzuch nadal wygląda jak w szóstym miesiącu. Dlatego dosyć.... Tego lata pewnie jeszcze nie wskoczę w bikini ale następne przede mną.... Ruszam od jutra...Trzymajcie kciuki i przyłączajcie się....

Gość gość
ja bym dołączyła ale masz jakąś rozpiskę tej diety?

South Beach (nazywana czasem dietą Plaż Południa) to dieta wymyślona przez amerykańskiego kardiologa, dra Arthura Agatsona. Dieta to tutaj w zasadzie słowo nieprecyzyje, gdyż South Beach jest docelowo sposobem odżywiania na całe życie, a nie kilkutygodniową głodówką, która pozwala szybko zrzucić kilka kilogramów, często z krótkotrwałym efektem i szkodą dla zdrowia. Głównym założeniem South Beach nie jest ograniczenie spożywania posiłków, lecz wyelimiowanie z diety złych, wysoko przetworzonych węglowodanów (np. makaronów, białego pieczywa) oraz tłuszczów nasyconych, na rzecz pokarmów zawierających białka, węglowodany złożone i tłuszcze nienasycone (oliwa z oliwek, olej rzepakowy). Jedną z głównych zalet tej diety jest bezpieczeństwo stosowania i jej korzystny wpływ na twoje zdrowie. W South Beach nie trzeba liczyć kalorii ani odmierzać porcji, je się po prostu zalecane produkty. Dieta jest podzielona na trzy fazy. Pierwsza trwa 2 tygodnie, wymaga najwięcej dyscypliny i wysiłku. W tym czasie organizm odzwyczaja się od złych nawyków żywieniowych, rezygnujemy z takich rzeczy jak: słodycze, owoce, pieczywo, ziemniaki. W tym czasie możesz schudnąć nawet 6kg! Druga jest już dłuższa i mniej restrykcyjna, pojawiają się nowe dozwolone produkty (np. owoce). Jej czas każdy dobiera indywidualnie. No i w końcu etap trzeci, mniejmy nadzieję, że już na zawsze. Jesteśmy szczuplejsi, zdrowsi, organizm przywyknął do zdrowego stylu życia, a ty nauczyłaś się tak komponować menu, że możesz jeść wszystko... byle z umiarem ;)

Więcej musisz sobie poczytać. Wygląda nie najgorzej. Myślę, że ta dietka plus determinacja pozwolą nam osiągnąć sukces. Dobrze by było, żeby ktoś się przyłączył. Razem raźniej.....:-)

Gość gość
ZARAZ TOPIK UPADNIE, JAK WSZYSTKIE NOWO POWSTALE, JUZ JEDEN JEST TAKI

Gość gość
i jak tam dietka? dziala?

Gość gość
jak szybko te topiki zakladaja tak szybko upadaja i nie ma nikogo