Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

projekt ogrodu

Polecane posty

Gość gość
nie za bardzo wymagasz :D a podaj bynajmniej jakie wymiary ma ogródek, z jakiej strony jest, jaki masz fundusz itp.

Gość gość
dużo inspiracji masz na internecie, mnie podobają się takie rzeczy :) p.alejka.pl/i2/p_new/28/31/belardo-minois-sofa-ogrodowa-okragla-rozkladana-z-zadaszeniem_0_b.jpg, a dla dzieci fajne są drewniane domki static.urzadzone.pl/articles/12766_urzadzone-zdjecia_1_jpg_513ef37fc068c_2.jpg?2

Gość gość
Najpiękniejszy ogród to taki, który robi się samemu. Ja postanowiłam, że sama zaprojektuje swój ogród. W chwili obecnej jestem na etapie kupowania żeliwnych donic i betonowych donic od www.uni-arcz.pl, ale już widzę, że taka praca mi zdecydowanie odpowiada.

Gość gość
ja tez postanowilam zrobic sama ogród :) na pierwszy ogień poszło ogarnianie trawnika, ale nie było źle, bo kumpela ułątwiła sprawe namawiaajc mnie na trawnik rolowany od http://www.xeroflor.pl/. Bardzo polecam takie rozwiazanie, poczttajcie o tym na ich stronce.

Gość gość
Ja ogród zaaranżowałam sobie sama. Obejrzałam najpierw krzewy na www.drzewkawaleczek.pl i wybrałam sobie takie, które mi pasują. Mam duży ogród i jeszcze zrobiłam sobie fragment sadu z drzewkami owocowymi. Polecam:)

Gość gość
Jezeli szukasz sprzetu do ogrodu to sprawdz trutaj www.wogrodzie.pl jedna z najlepszych firm tego typu na rynku, sama sprawdzilam i mogę polecic

Mi się zawsze bardzo marzył własny basen w przydomowym ogrodzie :). Nareszcie moje marzenie się spełniło, bo opolska firma Pools Factory robi wyprzedaż letnią basenów i z mężem zdecydowaliśmy się na jego zakup. Teraz przyszedł okres wegetacji, więc nie będzie żal rozkopywać ogródka pod basen, a gdzieś w kwietniu/maju będzie tyle radochy, że szok :)

Gość gość
Projekt nie bardzo, wiem kjednak gdzie kupisz piękne i idealen drzewka i krzewy. Poszukaj na www.drzewkawaleczek.pl/ Warto sie znimi zdzwonić lub jechać do nich. SPrawdź koniecznie, bo ceny nie są wysokie;)

Gość gość
przepiękne ogrody projektuje i wykonuje www.ogrod-dom.pl. robili u mojej koleżanki i byłam zachwycona. pomogli jej też wybrać i wstawili bardzo ładną altanę którą również urządzili. w ogóle jest ona klimatyczna bo stoi jakby na takiej wysepce dookoła wody gdzie prowadzi mostek. świetnie wygląda to wszytko nocą kiedy jest oświetlone. myślę że spokojnie zrobią projekt w takim stylu w jakim się chce.

Gość gość
Ze swojej strony mogę polecić firmę Ogrody Drama ze Śląska. Adresu nie pamiętam, ale można łatwo wyszukać w necie. Robili ogród mojej siostrze, szybko, najtaniej ze wszystkich ofert, które mieli do wyboru - i efekty są super!

Gość gość
Poradzę ci z własnego doświadczenia,że taki projekt ogrodu najlepiej powierzyć fachowcom. wtedy wszystko ma się zrobione na tip-top. Ja korzystałam z usług firmy www.juniperus-ogrody.pl którą poleciła mi koleżanka i się na nich nie zawiodłam.

Gość gość
Jeśli szukasz roślin do takiego ogrodu, to znam bardzo dobry sklep - http://www.iglaki.agro.pl/ . Mają szeroki wybór roślin i naprawdę korzystne ceny.

Gość gość
Jeśli szukasz elementów małej architektury to odwiedź www.uni-arcz.pl, specjalizują się w ich sprzedaży, sam niedawno kupiłem do ogrodu betonowy kosz na śmieci oraz kilka żeliwnych donic.

Mi się zawsze bardzo marzył własny basen w przydomowym ogrodzie. Nareszcie moje marzenie się spełniło, bo opolska firma Pools Factory robi wyprzedaż letnią basenów i z mężem zdecydowaliśmy się na jego zakup. Teraz przyszedł okres wegetacji, więc nie będzie żal rozkopywać ogródka pod basen, a gdzieś w kwietniu/maju będzie tyle radochy, że szok. Może nie jest to w stylu japońskim, angielskim, francuskim, czy żadnym innym, ale zamiast na wygląd stawiam na funkcjonalność ogrodu.

Gość gość
jak samemu nie ma się pomysłu na ogród, to lepiej zgłosić się do fachowców, jest wiele dobrych firm ogrodniczych, w Rybniku jest to np. http://www.ogrodysobik.pl/ projektują ogrody z pomysłem

Gość gość
Mi tez sie marzyl, po kupnie dzialki z domem z moim mezem postanowilismy zainwestowac w ogrod. Caly projekt wykonala firma www.wogrodzie.pl wraz z realizacja, naprawde warto wydac te pare zlotych, niesamowity efekt

Gość gość
Mi tez sie marzyl, po kupnie dzialki z domem z moim mezem postanowilismy zainwestowac w ogrod. Caly projekt wykonala firma www.wogrodzie.pl wraz z realizacja, naprawde warto wydac te pare zlotych, niesamowity efekt

Gość gość
dla mnie piękny ogród to przede wszystkim przestrzeń, dlatego ja postawiłam głównie na zielony trawnik:) a pielęgnacja trawnika nie jest trudna: dobre nawadnianie plus dobra kosiarka husqvarna http://www.tipsplus.pl/ i masz super zieleń pod oknem!

Gość kalinkakalinka11
Ze swojej strony to Ci mogę poradzić, żebyś nie brała projektu, w którym jest dużo trawników. Wbrew pozorom z trawnikiem jest dużo pracy i jest to dość męczące. Szczególnie na początku przy wysiewanym trawniku. My my mamy sam trawnik mały więc kładliśmy z rolki chyba z tej firmy http://www.grasslandfarms.pl/ także efekt mieliśmy od razu.

Gość anecznik123
Jeśli mogę coś doradzić, to polecam zlecić i projekt i wykonanie jednek firmie. Kiedyś przed laty zrobiłam błąd, dałam gotowy projekt do wykonania firmie, później jak projektnt zobaczył efekty, to znalazł dużo błędów. Teraz robiłam wszystko od początku, zleciłam wszystko firmir Ogrody Drama ze śląska (tu link dla zainteresowanych http://www.ogrodydrama.pl/) , wyszło zauważalnie lepiej, a cenowo koniec końców opłacało się bardziej.

Gość gość
fajne projekty ogrodow robia u nas w poznaniu w firmie alkom;) zajmuja się tez terenami zielonymi, czyszcza, pielegnuja tez drzewa jeśli ktos posiada;)

Gość mikusiaa
Fajny projekt ogrodu można zrobić samemu. Tylko poszukać inspiracji w sieci. Mnie inspirują detale np. takie lampy http://florexpol.eu/330-lampy-ogrodowe dają dużo pomysłów i możliwości dopasowania do nich całego ogrodu.

Gość gość
możesz skontaktować się z www.multiserwis.info projektowali i wykonali nasz ogród. Mają naprawdę fajne pomysły, a cena też przyzwoita.

Gość gość
pamiętajcie, że aby mieć ogródek trzeba mieć odpowiednie narzędzia, aby móc o niego dbać. Osobiście mam takie od www.zmwalkiewicz.pl . KOrzystam z nich już od dawna i świetnie działają.

Gość gość
ja mam piękny ogród, powiem nieskromnie:) ale to zasługa firmy www.lawendowyogrod.waw.pl, która dużo pracy włożyła w jego przygotowanie. Naprawdę widać że lubią swoją pracę i wiele serca wkładają w to co robią:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować