Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu zajmi mi nauczenie się języka w stopniu

Polecane posty

Gość gość

ponadpodstawowym, biorąc pod uwagę mój brak talentu do nauki języków i zapominalstwo? Chce zdać egzamin i zmienić obywatelstwo. Ktoś potrafi ocenić ile lat mi to zajmie?

Gość gość
całe życie, bynajmniej ja tak mam :)

Gość gość
A jakie masz obywatelstwo i jaki znasz język oraz gdzie się urodziłeś?

Gość gość
A jakiego języka chcesz sie nauczyć? Jakie już znasz? I ile czasu jesteś w stanie poświecić na nauke?

Gość gość
Będę się uczyć razem z dzieckiem moim Już teraz się katuję kreskówkami !:O

Gość gość
nie bynajmniej a przynajmniej

Gość gość
No właśnie nie znam żadnego w stopniu podstawowym poprawnym Znam po kilka zwrotów w kilku językach świata i to wszystko a chciałabym znać jakiś jeden język chociaż, prócz polskiego, który znam w stopniu może dostatecznym?

Gość gość
mam 37lat i chciałabym się nauczyć angielskiego a Ty autorko tematu jakiego się uczysz?

Gość gość
To ja autorka. Też angielskiego Ale o ile uczyłam się go w liceum i na egzaminach ustnych byłam zaszokowana swą lekkością w odpowiadaniu na pytania, to już po wyjściu z sali nie byłabym taka rozmowna. Ja się po prostu nie potrafie uczyć i nauczyć. Potrafię się zmobilizować ale nie pamiętam niczego jak się wyluzuję i zapominam z prędkością światła. Nie wiem może jestem z tych co muszą się znaleźć w odpowiedniej sytuacji życiowej,żeby podołać wyzwaniu. Przykład: Nie jeźdiłam autem i bałam się nim jeździć ale jak mnie życie przycisnęło do muru i musiałam obracać dziennie 50km w czsie krótszym niż godzina, to stałam się dosłownie z godziny na godzinę piratem drogowym!

Gość gość
to ja z dziś ja się nie uczyłam angielskiego w średniej widać, że mobilizuje Cię przysłowiowy nóż na gardle nauka a rozmowa w realu to co innego dużo ludzi ma opory by się odezwać bo wydaje im się, że nie znają języka w takim stopniu jak rozmówca :)

Gość gość
wszystko zalezy od nauczyciela. w szkole sie uczymy tyle lat i jakos duzych postepow nie ma. poszlam ostatnio do lincolna i od razu widze roznice w sposobie nauczania. szybko to idzie :)

Gość gość
Oglądaj dużo filmów i serialów z napisami ang , słówka których nie rozumiesz od razu tłumacz np. w google tłumacz albo ze słownika , i zapisuj do zeszytu Słuchaj dużo muzyki , radia , oglądaj BBC , czytaj wiadomości z angielskich stron , wypożyczaj w bibliotece książki do nauki ang , i po angielsku czytaj jakieś Najważniejsza jest znajomość słówek więc codziennie powtarzaj I rozmawiaj z kims po angielsku na internecie najlepiej z anglikiem albo amerykaninem , np . na InterPals , albo jakiś czatach , forach