Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona kartka

Do kobiet z za krotka faza lutealna prosba o pomoc

Polecane posty

Gość Zielona kartka

Potrzebuje porady i pomocy. Mam potwierdzona owulacje monitoringiem w 20 dc, miesiaczka przychodzi okolo 27dc. a wiec faza lutealna jest za krotka. Moj ginekolog przepisal mi na razie tylko Clostilbegyt i zadnej luteiny na wydluzenie fazu lutealnej, twierdzac, ze to wystarczy. Owulacja bedzie wczesniej i faza lutealna (wg niego) wydluzy sie. Staram sie o dziecko i boje sie, ze zle mnie diagnozuje. Nie wiem, czy poradzic sie innego lekarza, czy zaufac temu. Co Wam pomoglo wydluzyc faze lutealna? Jak postapil Wasz lekarz?

Gość Zielona kartka
Zadna z Was nie byla w podobnej sytuacji?

Gość gość
Witaj, Ja też biorę Clo od 5dc do 10dc, owulki mam 15dc potwierdzone monitoringiem i od 18dc przez 10 dni biorę duphaston(progesteron) na wydłużenie fazy lutealnej. Troszkę nie rozumiem Twojego lekarza ale chyba wie co robi. Zawsze można zmienić gina. Na wszelki wypadek spróbuj do innego jeszcze udać się.

Gość Zielona kartka
Dziekuje za odpowiedz. Wlasnie, z informacji ktore znalazlam w internecie wynika, ze powinnam brac luteine lub duphaston... Zasugerowalam to mojemu ginekologowi, ze moze powinnam to brac, moze mam za krotka faze i przez to nie moze dojsc do zagniezdzenia. A on mi odpowiedzial, ze jesli by dochodzilo do zaplodnienia to by sie zarodek zagniezdzil, ale nie utrzymal... No i w ten sposob obalil te teorie, ktore wyczytalam w internecie. Ale wiem jak to bywa z lekarzami i zastanowie sie czy nie pojsc do innego.... Bo ja po prostu sie obawiam, ze dochodzi u mnie tylko do zaplodnienia, a o zagniezdzeniu nie ma mowy, bo juz progesteron spada i przychodzi @. Bede wdzieczna jezeli ktoras jeszcze sie wypowie.