Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

merlin20

Ciaża ??

Polecane posty

Cześć dziewczyny . W maju dostalam @ wreszcie taki jak miałam wczesniej czyli co 28 dni ( w lutym odstawiłam tabletki i @ wariowała ) i kwestia taka ze kochałam sie z moim TŻ bez zabezpieczeń przy cyklach 28 dniowych , oczywiscie koniec na zewnatrz ( prosze darować sobie ze to nie odpowiedzialne itp bo doskonale o tym wiem ) , w dzien przed niby planowana owulacja bylo kilka stostunków wiec niby nasienie jest osłabione , i po zakonczeniu na zewnatrz moj TŻ nie poszedł sie umyć tylko odrazu wszedł kolejny raz we mnie .... okres miałam miec 22 wiec narazie 2 dni spóźnienia . Jak myślicie duże ryzyko ?? I kiedy byście radziły mi zrobić test ??

Gość gość
Poczekaj do następnego okresu, a ryzyko jest bardzo dużo.

Gość gość
Proszę przyjąć do wiadomości że plemniki są wstanie przeżyć w drogach rodnych kobiety nawet do tygodnia czasu - tak podaje fachowa literatura- wiec jeśli dochodziło do stosunków do 2-4 dni przed "planowaną" owulacją to jest to zupełnie oczywiste że do tego czasu plemniki przetrwały - często tą sytuację obrazuje poczęcie dziewczynki - literatura podaje że plemniki zawierające chromosomy żeńskie są wolniejszy niż męski ale za to bardziej wytrzymałe tzn mogą poczekać kilka dni na uwolnienie jajeczka. A jak wiadomo jajeczko jest płodne do 24 do nawet 48h po uwolnieniu.

Też coś czuje ze jednak @ nie przyjdzie , mierzyłam z ciekawosci temperature w pochwie i wczoraj mialam 37.4 a dzis juz 37,6...