Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy przespi noc...

Polecane posty

Gość gość

Ale tak szczerze, od kiedy niemowlę zacznie spać np.od 21/22 do 6 rano ciągiem? Moja mała ma 8 miesięcy a nadal jedna pobódke mi robi okolo 3 niestety nie jest jakoś bardzo tragicznie ale juz trochę tesknie za nieprzerwanym snem w nocy:-) jak było u Was? Ale szczerze :p

Gość gość
Mj syn jak mial 3m to robil 2 pobidki od 22 do 7.00rano,teraz ma 7m I budzi sie od 3 do 7 razy w nocy .

Gość gość
Moja córka w poniedziałek skończyla 5 mcy, od tygodnia przesypia już całe noce. Mm od początku.

Gość gość
jak dziecko sie wierci, to przechodzi z jednej fazy snu do drugiej. jak zrywacie dziecko wtedy to nie umie samo przechodzic z jednej fazy do drugiej, jak dasz dziecku mozliwosc nauczyc sie tego samemu to spi od 3 miesiecy cale noce.polecam ksiazke w paryzu dzieci nie grymasza

Gość gość 22 47
hmmm ja sie nie zrywam w nocy do dziecka samo sie wybudza I placze .Probowalam przeczekac ten placz i co budzil sie calkowicie.

Gość gość
O czym ty mówisz? Jakie zrywanie? Kto niby dzieci wybudza? Mój syn się budzi w nocy, jest karmiony piersią. Nie wybudzam go, reaguję, jak zaczyna się płacz, wtedy już na pewno nie zaśnie sam. Nic dziwnego że dzieci na mm przesypiają noce, to żaden wyczyn. Z piersią jest trudniej.

Gość gość
wiem, co mowie, doinformuj sie

Gość madziuuula1005
Moja córeczka wlaściwie od samego początku spała od 22 do 4/5 rano. Teraz ma skonczone 4 mc (wczoraj) i robi mi jedną pobudkę w nocy ok 3 potem juz spi do 7./8 rano. Mysle ze nie ma to reguly. Wszystko zalezy od dziecka

Gość gość
gosc 23.00 moze ty sie doinformuj ,bo sa rozne dzieci.To ,ze ty nie mialas doczynienia z dziecmi ,ktore sie calkowicie potrafia w nocy wybudzic to nie oznacza ,ze takich dzieci nie ma.Kolejna Pani co mysli,ze jedna ksiazka jest lekartwem na kazde dziecko :D

Gość gość
ja mam dwoje dzieci w odstępie wiekowym 5lat i każde z nich przesypiało jak miało około 3miesiąca a znajoma ma dziecko 1,5 roku i budzi się w nocy dosłownie co 2godziny....nie wiem od czego to zależy

Gość gość
moje dziecko przesypia noce od wieku 4 mscy. i faktycznie nie zrywalam sie za kazdym kwileniem, zawsze odczekalam

Gość gość1a
Jedno i drugie przestało się budzić około 6 miesiąca. Jedno i drugie na mm, jeśli ma to znaczenie. Kładą się spać ok. 21:30. Syn do przedszkola o 8:00, w tym czasie córa pije mleko i śpi jeszcze do 10.

Gość gość
dzisiaj skończył 17 miesięcy, gdyby nie mój mąż, który czasem wstaje do Syna (jak nie idzie do pracy) nie wiedziałabym co to przespana noc :]

Gość gość
moj hmmmmm pierwsza noc czyli godz 19-7 przespal w wieku 16 mies kilka razy i znowu powrot do normy czyli 2-3 budzil sie na mleko. chyba mial 2i pol roku gdzie sie unormowalo i spi mi do dzis (3l i 4 mies) te 12-14 godz. zdazy mu sie czasami przebudzic, raz na mies badz dwa. Od tego czasu poczulam ze zyje, gdyz jako niemowle budzil sie srednio co 2ipol godz mimo mm.

Gość gość
Moj ma 1,5roku a i tak budzi sie prawie co noc kolo 4. Napije sie , ewentualnie zje mleko i idzie dalej spac .

Gość gość
Mooj przespal pierwsza noc jak zabralismy mu smoka,na drugi dzien.ale niestety sie nie odsmoczkowal wtedy,jednak co jakis czas noc przesypia,,co raz czesciej. Mial wtedy 14 miesiecy,terazz 16.zazwyczaj kreci sie by wlasnie dostac smoka. Sam zasypiac potrrafi,ale ze smokiem,a niekoniecznie znajduje go po ciemku w lozeczku.

Gość gość
moja corka miala 13 miesiecy gdy zaczela przesypiac noce a na piersi byla tylko do 7. miesiaca, pozniej MM.

Gość gość
Mój ma 6 miesięcy. Zazwyczaj śpi około 20:00-21:00 (czasem się wybudza, a czasem nie..) tak do ok. 23:30-24:00 - wtedy dostaje ostatnie mleko I przebieram pampers. Śpi do ok. 6:00-8:00, kilka razy do 9:00. Ale to rzadkość. Często wierci się w nocy, szuka smoczka, marudzi. Więc nie zawsze jest kolorowo. Prawdopodobnie idą mu kolejne ząbki (ma 2 dolne), albo po prostu przeszkadzają mu (?) te, które wyszły.Te "lepiej przespane noce", to ma tak od ok. 4 m-ca, z tym, że jest różnie. Jak zaczęło się ząbkowanie, to budził się wiele razy. W ciągu dnia mało śpi - 1-3 drzemki ok 15-20 min. Rzadko dłużej. Mojej kuzynki córki skończyły 2 latka I teraz dopiero od niedawna przesypiają noce od ok. 19:00..

Gość gość
mój a 3,5 roku i nadal się budzi w nocy, chce pić, sikać, albo poprostu siada i się giba wołając mama..

Gość gość
Te dzieci, które nie budzą się w nocy nie mają instynktu przetrwania albo są zamulone mm.

Gość gość
Mój pije mm I jakoś też wybudza się w nocy.. Przestań tworzyć teorie spiskowe...

Moja jest na mm od 5 miesiąca i też ma jedną czy dwie pobudki z płaczem. Mówi się trudno i kocha się dalej ;). Ma teraz 8 miesięcy.

Gość gość
Moja tylko pierwszy tydz życia budziła sied co dwie godz, później od 22 do 5 rano spala a po skończeniu miesiąca SPI od 19.30 do 6 rano, je i dalej spiny do 9. To chyba zależy od dziecka. Teraz ma pol roku i nadal od 20-6 SPI bez pobudki. O 22 daje jej jeszcze mleko na spiocha nawet oczu nie otworzy wypijre i SPI dalej:-)

Gość gość
Mój 2-latek budzi się raz w nocy

Gość gość
:)nie trzeba sie tym w ogole przejmowac i tak w ogole 888 www.youtube.com/watch?v=gyBfqKwkdr4