Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mężczyzna 70letni ciągle śpi

Polecane posty

Gość gość

Mój tata często przysypia. W kościele- śpi, usiądzie w fotelu- śpi, na ławce przed domem- śpi. Zaczyna mnie to niepokoić, nawet kiedy ma luźniejszy dzień i nic nie musi robić to też śpi na siedząco. Czy ktoś wie o co w tym wszystkim chodzi? Tata nie chce iść do lekarza, siłą go nie zaciągnę

Gość gość
mój dziadek 77 lat jest w takiej samej sytuacji. Ciągle śpi. Wstanie rano o 5 rano i siądzie w fotelu ubierze się i śpi, zje śniadanie i śpi, pójdzie na spacer wraca i śpi i co najlepsze w nocy śpi bez problemów. Wszelkie badania wyszły dobrze jest zdrowy. Dokucza mu kręgosłup ale to podobno starość. Robi się z nim coraz gorzej coś w stylu miażdżycy. Mięśnie są słabe, lekko się go złapie za rękę a on że boli go przez kilka dni. Ciężkie jest życie na starość.

Gość gość
cukrzyca?

Gość migotka z cebulandii
Zasadniczo ludzie chyba coraz której śpią im są starsi... Moze faktycznie cukrzyca? Albo depresja - czesta u starszych ludzi, a wstydzą się przyznać? jak ciśnienie - w normie? Nie słuchaj tłumaczeń i zaciągnij na badania... I przygotuj sie, że potem bedziesz go pilnować z lekami, też nie będzie pewnie chciał brać. ja mam epilepsję i korzystam z takiej apki moje leczenie, ktora za mnie zapisuje kiedy i co mam brać, bo ciężko mi się połapać. Może tobie tez się przyda? Bo jest tam opcja wysylania powiadomien do kogos i nie da sie pogubic z tym :)

Gość gość
migotka z cebulandii Co Ty znowu pleciesz???

Gość gość
Może być wiele przycYn, cukrzyca, choroby wątroby lub niewydolność nerek Bez podstawowych badań trudno ocenić morfologia, kreatynina, mocznik, próby wątrobowa, glukozamina na czczo

Gość gość
gość dziś Ale ty piszesz tylko o ciele,a człowiek to nie samo ciało,wazniejszym od ciała jest nasza psychika,i raczej tu nalezy sie skupic

Gość gość
Koniecznie do lekarza, to nie jest normalne i na pewno nie jest to z powodu wieku. Zresztą 70 lat to żaden wiek, to nie średniowiecze, kiedy starość to było 50 lat, teraz żyjemy dłużej i dłużej pozostaje my zdrowi. Szybko na badania.

Gość gość
Dlatego jak ktos wyzej napisał.70l to jeszcze niemowle.....