Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wodzi nas za nos przeznaczenie

Dobra to jakie imiona są ładne ?Bo tu chyba na każde imię macie jakieś ALE!!

Polecane posty

Tak jak w temacie , rozumiem że mega popularnych imion nie lubicie ja w sumie też . Ale zawsze konczycie zdanie "JEST TYLE INNYCH PIĘKNYCH IMON " To które są takie piękne?? Sama nad tym sie zastanawiam nie chcę dać dziecku takiego imienia jak są w bliskiej rodzinie lub w gronie znajomych . Nie chce imienia typu Julka - podoba mi się ale jest ich bardzo dużo .

Imion*

Gość gość
Mi się podobają oryginalne imiona, niespotykane, np Zoja, Liwia, Mila, Melania.

Mnie sie podobają Aleksandra, Anna, Maria i Alicja oraz Jakub i Paweł :-)

Gość gość
A co myśliśsz o imieniu dla chłopca Błażej lub Jędrzej ?

Gość gość
A to kafe jest dla ciebie wyrocznią w kwestii ładnych/nieładnych imion?

Gość gość
Znam 2 Blazejow, ale to chlopaki po 20...Natomist Jedrka poznalam kiedys w banku...baaardzo fajny chlopiec i imie bardzo fajne:) Blazej- Blazko Jedrzej- Jedrus, Jedrek... Wolalabym Blazeja:) Ja lubie tez takie proste imiona jak Adam, Ewa, Anna, Hanna..Chociaz podoba mi sie tez Kaja:)

Nie kafe nie jest dla mnie wyrocznią , ale jak tak czytam to mam wrażenie że nie ma ładnych imion wg was . Akurat Błażej, Jędrzej jedno z tych 2 miał mieć nasz syn . Ale wyszło inaczej . A Mam siostrę Aleksandrę i Kaje . I właśnie zauważyłam że ostatni popularne jest Aleksandra , nawet znam takich co mają bliźnieta Aleksander i Aleksandra

Gość gość
Ja mam tylko zastrzeżenia do imion typu dżesika i brajan.

Na Brajanków i Dzesiki też mam uczulenie ale szczerze- u mnie w rodzinie Nie ma ani jednego Brajana i Dzesiki i nawet w okolicy i u znajomych nie ma .Ale dość często słyszę na zakupach jak rodzice wołają swoje dzieci i te imiona słysze często. A jak byłam w górach było małżenstwo z 3ką dzieci Maksem ,Borysem i Sonią - Te imiona wg mnie mialy dużo wspólnego;) Ale Maksymilian kiedyś mi się bardzo podobało - nie to że tak bym dziecko nazwała ale mi się podobało ;)

Gość gość
Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Wg mnie każde imię jest ładne, ale przesadą dla mnie jest nadawanie imion wedle mody, później jest wysyp Amelek, Julek, Lenek, Kubusiów, Filipów... Choć te imiona naprawdę są ładne to kiedy widzi się setnego przedszkolaka o imieniu Jakub do dosłownie rzygać się chce. Imiona zagraniczne są ładne, ale w kraju z którego pochodzą. Przyznacie, że Vanessa Kopyt czy Brajan Oganiacz brzmi groteskowo... :O

Gość gość
jak dla mnie z damskich ladne imiona to alicja, anna, malgorzata, natasza, blanka, eliza, ewa, a z męskich to filip, szymon, maciej, daniel, ale takie wypiswanie nie ma najmniejszego sensu bo mi się podobają te a innym inne... rzecz gustu...

Gość gość
Ja mam na imię Patrycja i to brzydkie imię, naładniejsze to Aleksandra.

Gość gość
a tak naprawdę to żadne imie nie jest brzydkie, tylko niektóre sa już mnie popularne inne zbyt popularne a przez to staja się meczace... owszem nie chciałabym się nazywać Gertruda, Filomena, Adolf czy Alojzy szczeg dziś ale czasem być jednym Alojzkiem niż setnym Jakubem...a i tak najwazniejjsze żeby imie i nazwisko wspolgraly bo wg mnie Mrecedes Pietrucha to już lekka przesada...

Zagraniczne są ok tylko dla tych którzy mieszkają troche tu troche tam tzn mam pare znajomych co np mieszkaja za granicą ale za pare lat chcą wrócić do kraju to dają takie imiona żeby za granica nie bylo problemu i w Pl też. Natomiast znam jednych co mieli całe życie spedzić we Francji a wrócili do kraju na stale Davne,Iness,Natan i Kordian . Znałam te dzieci jak miały od roku do 6 lat teraz ciekawi mnie jak one maja w szkole .. i ogólnie życiu codziennym . Mam kolegę Denisa a nazywa się po prostu STASZEK . Też mi to się nie zgrywa ale to wybór rodziców ...A ja mogę sobie tylko gdybać , zastanawiam się czy w ostatnich latach urodziła się mała Agnieszka,Justyna,Iza, Marta, Paulina, Joanna, Małgosia albo Jacek,Jarek,Rafał,Michał,Mateusz, Andrzeej,Łukasz , Marcin, - >Tak się zastanawiam czy imiona moich rówieśników teraz się pojawiaja bo chyba predzej Po dziadkach albo nawet PRa.. imiona sa popularne .

Gość gość
u nas będzie Gabriela albo Emilia

Gość gość
Nastka ?

Gość gość
Najczęstsze ale są do zbyt dziwnych lub zbyt pospolitych (i z tych starych jak Anka czy Kaśka i nowszych boom jak Julii, Len czy Nikol.) Jak dla mnie trójka naj: Paulina Karolina Aleksandra.

Gość gość
u mnie w rodzinie 2 m-ce temu urodziła się Małgosia :) Dla mnie najładniejsze jest Kornelka, a dla chłopca Tymoteusz:)

Gość gość
Mi się wydaje, że dziecku lepiej z prostym, ładnym imieniem, nawet bardzo popularnym. Prawda, że we wczesnych latach może to być denerwujące gdy na dźwięk imienia odwraca się kilkoro dzieci, ale potem juz jest inaczej, dzieci mają swoje przezwiska i to może je wyróżniać, a imię po co? Imię to nasza godność, wizytówka przez całe życie, powinno współgrać z nazwiskiem (mimo, że kobieta może je w przyszłości zmienić) i mieć swoja klasę. Potem zaczyna sie cenić takie "zwyczajne" imiona, mam kilkoro znajomych, mających oryginalne imiona i wcale nie jest im z tym rewelacyjnie, przyzwyczaiłam sie do nich i oni też, ale myśle, ze woleliby być Gosią czy Kuba. Oryginalność można wyrazić przez ubieranie się. Ja mam zwykłe, klasyczne imię, padło tutaj jako imię "starych czasów" i jest tutaj chwalone, kiedyś go nie lubiłam, ale teraz cieszę się z niego, choć dalej mnie nie zachwyca, ale przynajmniej wymawiane jest w każdym kraju podobnie a po polsku brzmi ok. Nie jakaś Zoja czy Mila, które brzmią dla mnie jak imię dla psa (bez urazy).

maria, natalia, anna, gabriela michal, paweł, karol proste, prawda? ja mam "ale" do imion, które wydają się już przestarzałe (zdzisław, genowefa), do imion zagranicznych typu nicola, brajanek, do imion które mają dość prostackie brzmienie (monika)

Gość gość
Nie ma imion,ktore podobaja sie wszystkim,autorko.

Gość gość
mi sie podobają imiona typu; Daniel. Dawid, Krystian, Aleksander, Robert..Anna, Maria, Ewa, Klaudia... te imiona nawet w innych krajach maja podobna pisownię , wymowę i znaczenie , a świat idzie do przodu i dlatego wole takie uniwersalne imiona

Gość gość
filip

Gość gość
Dla mnie imiona normalne to takie typu: Ania, Ola, Kasia, Agnieszka, Ula, Zosia, Maria, Ewa, Karolina, Helena, Kinga, Michał, Tomek, Adam, Marek, Krzysiek, Karol, Łukasz, Rafał, Bartek, Andrzej, Piotrek, Paweł i wiele innych Nie lubię tych spolszczonych Kewin, Brajan, Aleks, Maks (mimo iż to jest Maksymilian) a także tych typu: Blanka/Bianka, Amelia, Nikola, Angelika, Rita itp Niektóre "starodawne" nawet mi się podobają, ale i tak nie odważyłabym się np. Adela, Matylda, Nel, Cecylia, Laura, Bruno, Franek, Julek, także Sara i Maja - ładne. Natomiast te archaiczne to jak dla mnie porażka np. Żywia, Jaromir itp.