Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KM1988

Czy są tu mamy z niewydolnością szyjki ? Mam kilka pytań

Polecane posty

Gość KM1988

Krążę po Kafe od kwietnia od czasu kiedy straciłam synka w 21 tc . Teraz sie dowiedziałam że możemy się znów starać od lipca . Chciałam się dowiedzieć jak to było u was ? Czy udało wam się urodzić dzieci w terminie ? Czy jak was spotkało to co mnie to w kolejnych udało się zapobiec? Czy musiałyście leżeć całą ciązę? Może polecicie dobrego gina z Krakowa który wam pomógł ? I gdzie w Kraku rodziłyście tylko błagam was nie wspominajcie o Koperniku .

Gość gość
szew , pessar, leżenie - tyle cię ratuje

Gość gość
wychodzi na to że chyba to przypadek wyjątkowy

Gość gość olaa
ja leżałam w ciąży od 21 tc do 36, cały czas lezenie. 3 x szpital. Ciążę donosiłam i urodziłam zdrowego synka tydzien przed terminem:) na początku jak dowiedziałam się ze moja ciąza jest zagrożona to miałam załamanie, ale pózniej przywykłam do leżenia. trzeba byc dobrej myśli. Dziś mam 4 tygodniowego skarba:)

Gość gość
pessar i leżenie, do tego fenoterol bo od 28tc skurcze jak do porodu - mogły wypchnąć pessar. w 34tc cc - ale przez zatrucie ciążowe. myślę, że i tak bym wcześniej urodziła, niewiele dłużej, bo skurcze już były takie, że 3 kroplówki nie pomagały

Gość gość
tu autorka - mojego dziecka nie uratowali własnie 21tc . Teraz lekarz mi powiedział że możemy zacząć się starac od lipca ale wiem ze z szyjką beda problemy zaoferował mi szew od 16 tc , ale nie wiem czy to = leżeniu całą ciąże , czy to jest szansa na to że nie nie stracę 3 dziecka ? Bije się z myslami czy dam radę , bo jak strace kolejne dziecko to chyba ja tego nie przeżyje

Gość gość
To jak sie ma niewydolośc szyjki to nie da się jej wyleczyć?