Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saantiyo

Dlaczego WIĘKSZOŚĆ kobiet faworyzuje przystojniejszych mężczyzn?

Polecane posty

Gość Saantiyo

Cześć. Z góry chciałbym powiedzieć że przystojny oznacza dla mnie m.in. zadbany a nie tylko aspekt urodowy. Jest mi przykro z pewnej sytuacji. Choć ona miała miejsce dawno temu to mimo wszystko... Na kanale pannyjoanny widziałem pewien filmik. LINK: www.youtube.com/watch?v=gerVAizc25Y Jak widać, jest tam dwóch mężczyzn równie zabawnych z poczuciem humoru. Tylko dlaczego czytając komentarze, dziewczyny są bardziej przychylne wobec pana po lewej (Jacek)? Padało mnóstwo komentarzy na temat jaki to pan po lewej jest przystojny itd podczas gdy pan po prawej (Andrzej) również nie jest brzydki tylko brakuje mu stylu. Wiem, że mężczyźni też patrzą na wygląd ale czemu lepiej traktujecie osoby bardziej urodziwe&zadbane? Pan po prawej nawet otrzymał negatywny komentarz..

Gość gość
Dlatego, że ładnym osobom przypisujemy pozytywne cechy i milej się na nie patrzy.

Gość gość
A dlaczeego WIĘKSZOŚĆ a właściwie WSZYSCY faceci też faworyzują piękne laski i są dla nich milsi, podlizują się, a filmiki na YT oglądają dla lasek (często włączam sobie filmiki w których dziewczyny ćwiczą i jak jest jakiś z choć trochę ładniejszą to PEŁNO wpisow napalonych samców, bo dziewczyna wypina dupę ćwicząc..)

Gość Saantiyo
Dzieje się to automatycznie, że przypisujemy pozytywne ładniejszym osobom? Nie, ja nie komentuję na yt pod filmami dziewczyn, które ćwiczą.

Gość gość
Tak, to właściwie automatyczne dopóki nie poznasz kogoś lepiej

Gość gość
Zobaczyłam ten filmik i ten po lewej owszem przystaje do kanonów, ale mnie niespecjalnie kręci - nie mój typ urody. Ale ja to ja, wiele lasek by na niego poleciało. Ten po prawej ma nietypową urodę, ale W PORÓWNANIU do drugiego wypada gorzej, zawsze tak jest że osoba przeciętna wygląda o wiele gorzej przy przystojnej, traci po prostu. Co nie znaczy, ze jest paskudna

Gość Saantiyo
Czyli w takim razie taką osobę ratuje bliższe poznanie?

Gość gość
No nie przesadzajmy ;) Przecież tamten po prawej jakby trochę o siebie zadbał to byłby o wiele przystojniejszy. Czytałam komentarze i dużo tam idiotek pisało te komplemenciki ;)

Gość gość
Tak, to zachodzi na poziomie podświadomym, poczytaj sobie, co to jest efekt aureoli.

Gość Saantiyo
Dziękuję, zaraz zerknę ;)

Gość gość
brzydcy niech lepiej zniżą poprzeczkę zamiast się frustrować

Gość gość
Tak, bliższe poznanie pomaga. Czasem jest tak, że ludzi których bardzo lubimy uważamy za bardzo przystojnych.

Gość do gościa z 17 55
Ładne laski ładne laski tylko że nie każdy ma taką modelkę kto ma to ma

Gość gość
Z tego samego powodu, dla którego częściej to kobiety lubią utrzymywać w domu porządek i dbają o wystrój wnętrz - mają więcej zmysłu estetycznego. Dlatego jak mają do wyboru dwóch tak samo fajnych facetów, ale jeden ze względu na urodę bardziej je pociąga, to wybiorą właśnie jego. Ale to duże uproszczenie, bo mało kto tak wybiera ten, czy ten, a może tamten, po prostu jak się spodoba, to od razu, jak nie to nie