Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niematka

jakie to uczucie, kiedy niepełnoletnia córka zachodzi w ciążę

Polecane posty

Gość niematka

No właśnie, cczy są tu mamy, które szybko zostały babciami? Do założenia tematu zainspirowała mnie sąsiadka - jej 17 letnia córka jest w 4 miesiącu ciąży. Jestem ciekawa jakie to uczucie - złość? przecież na 100% to babcia będzie się dzieckiem zajmować, pielęgnować, nie spać po nocach, bo córeczka musi skończyć szkołę

Gość gość
Zaciążyła, to niechaj się zajmuje. Matka ją już odchowała, nie po to jest babcia, co by się pieluchami bawić. Jakby się moja córka znalazła w takiej sytuacji, to bym doradziła dwa wyjścia: skrobanka za granicą albo tyraj sama przy dzieciaku, jak miałaś siłę nogi rozkładać. Adopcja odpada, bo do obcych bym dzieciaka nigdy nie dała.

Gość gość
"skrobanka zagranicą " ale adopcja odpada bo dzieciaka nie odda obcym ,, ale zabić dasz ?

Gość gość
Jasne pewnie sama miałas 17 lat jak zaszłas albo max 19 !!Ewentualnie nie masz dzieci ..i zazdrosci ci tylek sciska ze 17 letni ma a ty nie.. Co za baby , moją kolezanke matka z domu wywaliła jak sie dowiedziala o ciązy dziewczyna miała 18 lat jak urodziła dziecko . Matka jej znac nie chciała a matka miała 16 jak ją urodziła !! Do tego 17 wcale nie taki mlody wiek , 3 przyklady . Kolezanka mojego męża ma 30 lat a syn jest w 3 gimnazjum.Kolezanka mojej siostry ma 20 lat i 5 letnia córkę .A moja kumpela z ławki ma 26 lat a jej córka 8 . Na pytanie kto wychował dzieci gdzie szkoła itd. Tam gdzie laska ma syna w 3 gimnajum to jej siostra miała dziecko rok starsze Agnieszka urodziła we wakacje a we wrzesniu wróciła do szkoły miała faceta duzo starszego i on pracował dobrze zarabiał Agnieszka skończyła pedagogike i uczy w klasach 1-3 . Rodzice owszem pomagali ale w wyjątkowych sytuacjach. 2 dziewczyna - Rodzice jej chlopaka na zmianę z jej rodzicami i jej chlopak zajmowali się dzieckiem dziewczyna w tym roku zdała mature - bo rok zawaliła i idzie na studia . A moja kumpela z ławki czasami z dzieckiem do szkoly przychodziła zeby tylko zdać maturę pożniej otwarli agroturystykę i żyje im sie bardzo dobrze.Nie rozumiem jak matka może odwrocić się od dziecka !! Oczywiście ci ulomni wolą aborcję !

Gość gość
Ale jak już mowa o mlodych matkach to powiedzcie mi - Jak możliwe ze mieszka sie z córką pod jednym dachem i nie widzi się przez 9 msc ze córa w ciązy ! No jakim cudem , u nas laska 19 lat- urodziła w zeszłym tyg i matka się dowiedziała jak ona już była w szpitalu !

Gość gość
To chyba uczucie bezradności , że popełniliśmy gdzieś błąd ja nie wyobrażam sobie choć mam 2 córki. Jedna co prawda nastolatka juz nie jest bo ma 21 lat ale druga ma 16 i czasem się martwie i myślę co by było gdyby...eh .. i nie dlatego że to wstyd itp tylko ze młoda mogłaby zaprzepascic wiele szans jakie ma przed sobą i zwyczajnie utrudnić sobie życie

Gość gość
Ja zaszłam w ciąże mając nie skończone 18 lat, zamieszkałam z moim chłopakiem, teraz już mężem , mam teraz 19 lat, i sama zajmowałam się dzieckiem nikt w niczym mi nie pomagał, wszystko robiłam sama, a liceum skończyłam na bardzo dobrych ocenach . Jak się chce, to zawsze się da radę.

Gość gość
nigdy w życiu nie pozwoliłabym usunąć i uciec od odpowiedzialności za swoje czyny i nigdy nie odwróciłabym się od córki

Gość gość
i prawidlowo gosc tam wyżej . Ja tez nigdy bym córki nie pogoniła ze względu na ciążę