Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skoro jesteście za aborcją dlaczego nie jesteście również za eugeniką

Polecane posty

Gość gość

no ja pytam, dlaczego nie ? skoro w łonie matki upośledzone osoby należy wg was likwidować to dlaczego te urodzone nie ? Należy je poddać eutanazji bo są nieprzydatne do niczego, to dokładnie to samo co aborcja chorego dziecka

Gość gość
Ja jestem za .

Gość gość
Poszukaj rodziny, która wychowuje dziecko z wieloma wadami genetycznymi, warzywo, zapytaj matkę czy jezeli miałaby wybór urodzilaby to dziecko. 80 % odpowie, że nie. Nie wiesz o czym piszesz kobieto

Gość gość
Nie jestem ani za aborcja z wyboru ( nie mowie tutaj o sytuacji kiedy dziecko ma wadę letalna) ani za eutanazja ( pracuje w hospicjum). Wygooglujcie sobie Przemyslaw Kowalik. Byl on pierwsza osoba w Polsce, która prosi la oficjalnie o eutanazje. Zobacz cię sobie jak teraz żyje

Gość gość
no właśnie, tu na tym forum większośc bab napisze, że jak płód ma dużo wad to trzeba go usunąć, ale każda mama wychowująca bardzo upośledzone dziecko kocha je nad życie.... dziwne to jest

Gość gość
Nie jest dziwne tylko normalne. Kochają je ale cierpią przy tym i gdyby miały wybór większość by nie urodziła ale jak widać po ost wydarzeniach w Polsce odmawia się kobietom terminacji ciąży nawet gdy wiadomo ze deiecko jest mocno zreformować i umrze być może jeszcze w czasie narodzin

Gość wifigdańsk
autorko a czy ty w ogóle wiesz,co to jest eugenika? Współcześnie jest to bardziej neutralny ideowo system poglądów zakładający możliwość doskonalenia cech dziedzicznych człowieka, którego celem jest tworzenie warunków pozwalających na rozwój dodatnich cech dziedzicznych i ograniczenie cec****emnych[potrzebne źródło]. W zakres eugeniki wchodzą m.in. poradnictwo genetyczne i świadome rodzicielstwo. chyba cos ci się pomyliło z eutanazją.

Gość gość
Na pewno pomyliło jej się pojęcie eugeniki z eutanazją. Nasi znajomi mają syna ma 11 lat. Nie mówi, ma mózgowe porażenie dziecięce, nie chodzi, nie siedzi, nie oddycha sam, nie przełyka, nie słyszy, ma padaczkę i szereg innych chorób. Nie ma żadnego z nim kontaktu. 3/4 życia spędził w szpitalu. Każde wyjście na dwór dla niego może oznaczać zapalenie płuc itp. Jak wygląda ich życie? Jest im baaardzo ciężko. Są pod opieką fundacji, ledwo wiążą koniec z końcem. Koszty turnusów rehabilitacyjnych przewyższają ich możliwości, zresztą te turnusy i tak nic nie dają. Nie mówiąc już o życiu tego chłopca, bo co to za życie. Tak, jestem za aborcją jeśli płód jest ciężko uszkodzony i również jestem za eutanazją. Może i jest to okrutne, ale sama nie chciałabym takiego życia.