Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirabella1983

2 testy negatywne a okresu brak... co robić?

Polecane posty

Gość Mirabella1983

Dziewczyny, doradźcie proszę. Ostatni okres miałam 22.05, staramy się o dzidzię więc oczywiście celowaliśmy w dni płodne :) Teraz zamiast okresu przez 4 dni miałam tylko brązowe, bardzo skąpe plamienie. Myślałam, że to początek okresu ale plamienie zniknęło a okres się nie pojawił. Zrobiłam test w poniedziałek - to teoretycznie pierwszy dzień spodziewanej miesiączki i wyszedł negatywnie. Kolejny zrobiłam w środę i też wyszedł negatywnie. Czuję się generalnie kiepsko, mam zawroty głowy, jestem osłabiona i rozbita więc zdecydowanie podejrzewam ciążę. Nie wiem czy iść jutro do lekarza czy jeszcze poczekać i zrobić kolejny test np po weekendzie i jak będzie negatywny to dopiero iść? Co sądzicie?

Gość gość
lekarza jeszcze sobie odpuść. Zrób za to betę.

Gość gość
mam taka samą sytuacje tez staramy sie o dziecko ostatni @ 22.05 2 testy negatywne w tym jednen przed chwilą można oszalec naprawde

Gość gość
a ile sie staracie o dzidziusia?

Gość gość
to na pewno ciąża, tyle że masz za mało progesteronu jeszcze i zwykłe testy nie wykrywają. poczekaj kilka dni albo zrób betę

Gość gość
ja nie mam zadnych plamien tez staramy sie o dziecko i to juz moj 36dc a testy negatywne z tym ze moje cykle sa nieregularne co o tym myslicie? podejrzewam ze owulacja byla 14tego czerwca

Gość gość
nieregularne czyli jak długie?

Gość gość
mam troszke podobna sytuacja. okres tez mialam dostac w poniedzialek , ostatni 23.05. od tygodnia bola mnie piersi i jestem dosc nerwowa. rano postanowilam zrobic test.wyszla druga blada kreska. moze za wczesnie zrobilas?

Gość gość
z moich wyliczen to 12 dni od owulacji chcialabym zobaczyc taka blada kreske jak ty gratuluje..ja tez nerwowa jestem wczoraj wybieglam ze sklepu i sie poplakalam bo kolejka byla w siadlam w samochod i pojechalam szok pare dni temu brzuch bolal jak na @ ale nic a test negatywny

Gość gość
mnie tez brzuch na @ bolal.ale zdziwil mnie bol piersi, taki inny jak przed @ i dluzej trwa. mozliwe ze u ciebie na test jest jeszcze za wczesnie. ja wspolzylam w 14,15 i 19 dniu cyklu, wiec nie jestem pewna w ktorym cyklu sie to stalo

Gość gość
ja akurat jestem przerazona.15min po zrobieniu testu cala sie trzeslam...

Gość gość
a ja co drugi dzien do 25dc i niewiem chyba zglupieje jaki test robilas?

Gość gość
dlaczego jestes przerazona? planowaliscie ciaze?

Gość gość
NOVAtest

Gość gość
rozmawialismy o dziecku, oboje tego chcielismy ale nie mielismy pojecia ze tak szybko sie to stanie :) na pewno jest to szok dla nas. Moj partner jeszcze o tym nie wie.

Gość gość
ja kupilam jakis dziwny tani taki byl tylko w aptece nazywa sie VITAM

Gość gość
ja kupilam zwykly w drogerii, pierwszy raz taki widzialam

Gość gość
fajnie ze wam sie udalo tak szybko super :)a ile macie lat? mnie przerazaja wpisy osob ze staraja sie po 4,6 lat

Gość gość
ja 20, TZ 30. Zawsze marzylam o dziecku i wiedzialam ze kiedys na pewno bedzie ..ale nie wiedzialam ze tak szybko

Gość gość
je jestem troche starsza ale uwazam ze to dobry wiek na dziecko lepiej mlodo urodzic niz potem latac po lekarzach. gratuluje

Gość gość
chcialam byc mloda mama ale powotrze sie..nie wiedzialam ze to nastapi tak szybko. Tobie tez pewnie sie udalo tylko test jeszcze tego nie wykrywa. balam sie tez wlasnie ze z TZ byloby za kilka lat ciezej zajsc w ciaze

Gość Justaaaa1989
Kochane! U mnie było podobnie z tymi negatywnymi testami... Ale zacznę od początku. Zawsze marzyłam o dziecku, mój M. od pół roku też już do tego dążył, ale jakoś nasza sytuacja finansowa nas blokowała. W końcu pod koniec grudnia postanowiliśmy przestać się zabezpieczać. Ostatni okres miałam 14go stycznia. Miałam bardzo nieregularne i dłuuugie cykle, wieć w lutym niczym się nie przejmowałam, ale 1go marca zrobiłam test i wyszedł negatywnie, trzy dni później kolejny i również negatywny. Miałam lekko podniesioną temperaturę i byłam mega senna. Okres nie przychodził, więc 17go marca wykonałam kolejny test i wreszcie pokazały się dwie kreski! Nie mogłam w to uwierzyć, łzy stanęły mi w oczach. Dla pewności po 2 godzinach pojechałam na betę i o 17tej miałam wynik - 2120 czyli murowana ciąża, trzy dni później ginekolog też potwierdził, że to 4-5 tydzień ciąży czyli nijak się to miało do ostatniej miesiączki:) Obecnie jestem w 20tym tygodniu ciąży. Pozdrawiam dziewczynki i życzę powodzenia w staraniu o maluszki:)

Gość Mirabella1983
My się staramy od marca. Generalnie mamy już dziecko i za pierwszym razem napierw kiepsko sie poczułam (myślałam że grypa), potem nie dostałam okresu i coś mi zaczęło świtać, test i od razu 2 kreski wyraźne. Teraz nie wiem zupełnie ale chyba jutro się do lekarza nie wybiorę jeszcze. A beta jest bez skierowania? Tak po prostu w przychodni można zrobić? Bo ja nigdy nie robiłam tego badania...

Gość gość
musisz zobaczyc w jakich godzinach pobieraja krew u ciebie w labolatorium.beta jest bez skierowania ale trzeba placic

Gość Mirabella1983
Słuchajcie jaki numer, nie wytrzymałam i kupiłam kolejny test w nawet 2 bo w jednym opakowaniu są 2. Zrobiłam i mam wynik nieważny - oba okienka puste ! No i co teraz? Drugi zostawiam na rano...

Gość Mirabella1983
Niestety tez pokazał jedną kreskę... Jestem już teraz pewna, że nie jestem w ciąży :(:(:(:(:(:( Pozostaje mi więc tylko wizyta u lekarza i wyjaśnienie skąd brak okresu i złe samopoczucie... Taka jestem rozczarowana :(((((((

Gość gość
Jeszcze nic pewnego:) Zrób najlepiej betę, jak ona wyjdzie negatywna to wtedy idź do lekarza. Beta to koszt 30-40zł a na testy wydajemy zwykle więcej:) I test z krwi daje 100% pewności:P

Gość Mirabella1983
Myślisz ? A ja już zwątpiłam ... Wykonałam 3 testy w tym ten dzisiejszy prawidłowo z porannego moczu... @ powinna być w poniedziałek-wtorek więc jestem po terminie.. Nie wierzę, że ten dzisiejszy by nie wykazał. Raczej już jestem teraz zmartwiona, że coś jest nie tak no bo z jakiegoś powodu ten okres się nie pojawił :/

Hej ja tez tak miałam tylko okresu nie miałam 3 miesiące no i narazie nie staramy sie o dziecko bo mam juz synka. A wiec poszłam do lekarza i niestety wyszło ze mam Zespół policystycznych jajnikow i dlatego nie miałam okresu.Nie chcem straszyć ale lepiej iść do lekarza i sie przebadac dla świętego spokoju.a co do okresu może tez miałeś dużo stresu albo bralas jakies leki które moga przesunąć twój okres

Gość gość
:)nie trzeba sie tym w ogole przejmowac bo to spoko 888 www.youtube.com/watch?v=gyBfqKwkdr4