Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NowaWTemacie

Ciąża podczas brania tabletek anty

Polecane posty

Gość NowaWTemacie

czesc, mam pytanie ..biore mój pierwszy blister tabletek TEENIA...niewymiotowałam ,niezapomniałam brac zadnej tabletki, czasami brał z opóźnieniem niewiekszym niz 2-3 godzinki. od 5 dni mam krawawienie a dopiero jutro mam przerwe w braniu (7 dni). Źle sie czuje...to są moje pierwsze tabletki i martwie sie czy moge zajsc w ciążę..uprawialismy z moim narzeczonym seks bez zabezpieczenie (nielicząć tabletek)..prosze pomóźcie :)

Gość gość
Przy pierwszym blistrze mogą się zdarzyć takie "jazdy" w organiźmie. Ja przy pierwszym opakowaniu tabletek Vibin cały miesiąc plamiłam, później miałam krwawienie i znowu trochę plamienia. Po dłuższym czasie organizm przyzwyczaił się do tabletek, także spokojnie :)

Gość NowaWTemacie
to sa jakies tabletki ze zmniejszona iloscia hormonów czy cos...i boje sie ze niezadziałały

Gość gość
jak moga nie zadziałać skoro to tabletki anty? a mają mniejszą ilość hormonu to chyba dobrze, przynajmniej nie utyjesz. teraz właśnie robią tabletki z mniejszą ilością hormonu, bo kiedyś pigułki miały tego tyle, że baby tyły na potęgę. też biorę Teenię od paru dni i prócz humorków czy lekkiem bólu piersi przez dwa wieczory to nic mi nie dolega

Wiesz pierwsze opakowanie zawsze jest najgorsze bo nie wiadomo jak organizm zareaguje na hormony. Z racji tego ze sa to hormony powinnaś je brać codziennie o tej samej porze nie mozesz sobie regulować codziennie innej godziny bo narobisz bałaganu. Organizm musi się przyzwyczaić do tabletek i zmian aby później z nimi współgrać wiec narazie nie masz się czym martwić. Pózniej z kazdym opakowaniem powinno być lepiej a jeśli tak nie bedzie to udaj się do lekarza i znim to omów.

Gość NowaWTemacie
czyli moge spac spokojnie,tak? Nie musze robić testu ?

Gość gość
Nie ma 100% antykoncepcji.Przyjemne odwiedziny prącia w cipce mogą skutkować ciążą.Jesteś kobietą i z ciążą misisz się liczyc.