Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odparzenia u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam , Moj synek ostatniego czasu ma straszne odparzenia na pupie. uzywam kremow zasypiki i nic . Nic nowego mu do jedzenia nie daje. Bardzo lubi kaszki i potrafi przed snem zjesc 2 butle kaszki , czy to mozliwe zeby po kaszce dostal odparzen ? Prosze o POMOC

Gość gość
A co? Tyłek smarujesz mu tą kaszką, że od niej odparzeń miałby dostać?

Gość gość
Ma odparzenia bo do 2 lat nie karmilas piersia i jestes zla matka

Gość gość
sa tutaj normalne osoby ? pojawily sie 2 tematy o karmieniu piersia i juz wszystko w okolo tego sie kreci ..

Gość gość
Zamiast kremów używaj zwykłej mąki ziemniaczanej przy każdej zmianie pieluszki. Zasypuj rany mąką. Dwa dni i powinno być lepiej. Jak najwięcej niech będzie bez pieluszki. Nie używaj chusteczek mokrych tylko wacików i wody przegotowanej. Jak nie da rady możesz podejść do lekarza.

Gość gość
wietrzenie dupki, częsta zmiana pieluch i mączka ziemniaczana

Gość gość
proponuje też oprócz zasypywania mąką ziemniaczaną wykąpać małego w krochmalu. troszkę go posadzić do niego. u nas sudocrem nie pomógł, ale kupiłam bepanthen i na zmianę smaorwalam nim i zasypywałam mąką, warto też częściej zmieniać pieluchę no i jak wyżej - wietrzyć pupe

Gość gość
smaruj sudocremem to odparzenia szybko ustapia. jesli nie to do lekarza

Gość gość
U nas pomógł dopiero cieszący się złą sławą tormentiol. Umyć, delikatnie osuszyć, najlepiej żeby sobie dziecko pofikało z gołą dupką, przed założeniem pieluszki posmarować tormentiolem. Ja widziałam poprawę już po pierwszy użyciu. I owszem, jak dziecko zaczyna jadać kaszki, mogą się pojawiać takie odparzenia.

Gość gość
Może kupujesz najtańsze pieluszki. Wtedy użyj pampersów. Może zostawiasz wilgotny zadek jak zakładasz pieluszkę. Wypróbuj sudocrem. Jak nie, to pediatra czeka.

Gość gość
A zmieniasz pieluszkę od razu po kupie? Mój syn też ma skłonności do odparzeń. Pomaga wietrzenie dupki i mycie ciepłą wodą zaraz po zrobieniu kupy. Ale dupkę trzeba umyć bardzo dokładnie, ja używam nawilżanych chusteczek które płuczę w wodzie po prostu. Na jedną zmianę pieluchy idzie gdzieś z 10 sztuk chusteczek. Wacikami nie daję rady tak dokładnie umyć jak chusteczką.

Gość gość
Pampersy oryginalne są dużo gorsze od tańszych pieluszek. Uczulają i odparzają. Więc nie gra tu roli jakich pieluszek się używa. Każda skóra inna i nie jest regułą że pampersy są lekiem na wszystko.