Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca przez agencję, kontrakt a sfera finansowa w UK

Polecane posty

Gość gość

Drodzy czytelnicy, zwracam się z uprzejmą prośbą udzielenie mi porady, podzielenie się własnymi doświadczeniami. Jestem pracownikiem agencyjnym od grudnia 2013. Obecnie to 25 tydzień ciąży. W pracy pojawiła się możliwość otrzymania kontraktu na part-time- 25 h tygodniowo. Zarobiłabym wtedy ok. 160-170 Ł po odjęciu podatku. Niestety, nie mogę już dłużej pracować w danym warehousie, ponieważ kontrakt pomiędzy firmą a agencją dobiegł końca. W dniu, kiedy informowałam o tym, że jestem w ciąży zaznaczyłam, że przewidywany termin przejścia na urlop macierzyński to miesiąc przed porodem. Mąż pracuje również przez agencję- 39 h tygodniowo za najniższą stawkę. Mieszkamy wraz z 2 znajomymi w domie, który ma 3 sypialnie. Moje wątpliwości dotyczą spraw finansowych. Jesteśmy tutaj sami, więc dziecko po urlopie macierzyńskim musiałoby pójść do żłobka. Miałabym pracować po 5 h dziennie/ 5 dni w tygodniu. Nie jest to dużo. Kłopotem jednak jest to, że oprócz opłacenia 5 h w żłobku muszę doliczyć dojazd do pracy, który wynosi ok. 3 h w dwie strony (komunikacją miejską). Chcę pracować, ale jednocześnie chciałabym wnieść do funduszu domowego więcej niż np. 20 Ł po odliczeniu opłat za dojazd do pracy i żłobek. Jakie jest wasze zdanie na ten temat, czy ktoś był w podobnej sytuacji? Może warto już teraz zrezygnować z pracy niż starać się o otrzymanie kontraktu? Nadmienię, że obecnie otrzymujemy z mężem Working Tax Credit.

Gość gość
proszę o pomoc

Gość gość
w UK to jest tak, że jak ktoś pracuje a najniższą stawkę to nie opłaca się pracować bo nie wiem czy wiesz ale żłobki są kosmicznie drogie w UK. Będziesz pracować 5 godzin a żłobek zapłacisz za 8 godzin? to sie nie opłaca w ogóle. Jak dziecko się urodzi to zgłoście do rewenue i dostaniecie CHTC i CHB. Co do mieszkania to możecie się starać o socjalne

Gość gość
stawka wynosi 7,39

Gość gość
ledwo zaszła, jeszcze nie urodziła a już ma problem ze żłobkiem! puknij się w łeb idiotko!

Gość gość
nie skomentuję powyższej wypowiedzi.