Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marta10246

Co ja mam zrobić?

Polecane posty

Mam pewien problem. Jestem z moim chłopakiem Wojtkiem już 3 miesiące. Kiedyś biliśmy ze sobą 2 lata, ale mnie zostawił dla innej. Potem poznała takiego Przemka z którym znałam się ze szkoły i zaczęliśmy się spotykać, było fajnie itd. Spotykaliśmy się 6 miesięcy. Potem wróciłam do Wojtka. Przemek pisał do mnie i dalej nalegał na spotkanie, ale ja go zupełnie olałam. Wszystko z Wojtkiem było super! Ale zauważyłam, że Przemek byle jaką wymówkę stosuje, żeby się do mnie odezwać. Nawet o głupią zaczepkę na facebook'u. Wtedy po raz pierwszy od kilku miesięcy się do niego odezwałam. Wojtkowi to bardzo przeszkadzało, ale zawsze starałam się tą sytuację jakoś załagodzić. Pogodziłam się z moją przyjaciółką Sabiną i z nią zaczęłyśmy wspominać jak się spotykaliśmy we czworo - ja, Przemek, Sabina i Przemka kolega. Wtedy zaczęłam częściej myśleć o Przemku. Zaczęło nam się z Wojtkiem sypać. Mieszkamy razem, ale żadnej czułości między nami nie ma tylko kłótnie. Dodam, że Wojtek pije dość często i są awantury. Raz się strasznie pokłóciliśmy i on pojechał do rodziców. Wtedy ja z Sabiną i dwoma kolegami popiliśmy i Sabina poszła do takiego Sebastiana, a ja wypita napisałam do Przemka. Chciałam się z nim spotkać. Spotkaliśmy się już 2 razy. Pewnie gdybym Wojtka kochała nigdy bym nie poszła do Przemka. Zaczęłam częściej myśleć o Przemku i chciałabym się z nim spotykać, ale nie wiem co zrobić z Wojtkiem. Jak go nie ma to dostaję szału, że jestem sama i dzwonię do niego i proszę, żeby wrócił, a tak to idę do Przemka. Nie wiem co mam zrobić... Wojtek mnie niszczy psychicznie. Jest tak o mnie zazdrosny, że kazał mi usunąć facebook'a, zabrania przyjaźnić się z Sabiną, nie mam prawa włączyć laptopa jak on jest w domu, używać telefonu itd. Wczoraj pokłóciliśmy się o to, że wzięłam sobie sok za prawie 5 zł kiedy on miał 10 zł i jak to powiedział "inaczej sobie zaplanował wydanie tych pieniędzy" i to moja wina, że mu nie starczyło, bo musiał sobie piwo jeszcze kupić. Ja już go nie kocham chyba, ale nie potrafię z nim zerwać. On powiedział, że jakbym go zdradziła to by mnie zabił, a już dwa razy byłam u Przemka za jego plecami. Nie zrobiłabym tego, ale ja przy Wojtku nie wytrzymuje psychicznie, a przy Przemku czuję się wyluzowana, jak mnie przytula itd. Co ja mam zrobić? :(

Gość Anela89
Witaj. Patrząc z boku na Twoją sytuację widzę wyraźnie jedną rzecz. Główna przyczyna problemu mianowicie nie tkwi w chłopakach tylko w Twoim strachu przed samotnością. Objawia się on w potrzebie dzwonienia do Wojtka i ściągania go do siebie mimo, że go nie kochasz. Przemek też jest formą zapełnienia pustki. Szczerze to polecam zostawić obu. A przynajmniej Wojtka pijaka, który Cię terroryzuje, zabrania Ci kontaktu z przyjaciółką no błagam! Następnie popracować nad poczuciem własnej wartości, bo jest bardzo niskie. Chłopaki to nie przepustka do szczęścia zapewne wiesz, że nawet w tłumie można być samotnym. Nie szkoda Ci czasu na człowieka, który Cię nie szanuje? Może wyjedż na weekend sama i zastanów się porządnie czego chcesz od życia i działaj. Pozdrawiam :)

Gość gość
Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeczki...

Właśnie sama zauważyłam, że to strach przed samotnością mnie przy nim trzyma tylko. Nie potrafię go zostawić, a tym bardziej dla Przemka, który jak mi się zdaje wcale mnie poważnie nie traktuje :(

Gość gość
myśle ze gdybys podała jeszcze wasze nazwiska, nr mieszkań i piny do komórki byłoby łatwiej cos ci doradzić ;)

Gość gość
pewnie tak