Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnes_0

Jak nie zapomnieć o wzięciu lekarstw?

Polecane posty

Gość Agnes_0

Witam, mam problem z moją mamą, która ma 68 lat i ostatnio lekarz jej przepisał sporo leków, jedne do wzięcia rano, inne przed obiadem itd. Niestety trochę się w tym gubi, a boję się, że przez to jej stan może się pogorszyć. Macie może jakieś praktyczne rady, by nie zapominać o wzięciu leków?

Gość gość
Notatka na lodówkę :-)

Gość gość
A dlaczego ma sie jej stan pogorszyc???

Gość gość
Chyba sie poprawic???

Gość gość
Alarm w telefonie Kartka w miejscu gdzie najcześciej odpoczywa Druga kartka na lodowce

Gość gość
Sa tez specjalne pojemniki na leki, z przegródkami , na każda porę dnia plus na dni tygodnia, wtedy wiadomo czy np leki które miało sie zażyć rano były za zyte

Gość gość
Przypomnienie w telefonie.

Gość gość
Ale nie ma co sobie tak przypominac o braniu chemii,bo to nic dobrego ,mniej wezmiesz dłuzej pozyjesz

Gość fridayiminlove
Ja mam darmową aplikację ( taką moje-leczenie.pl ) Pokazuje mi, kiedy co mam wziąć, wysyła powiadomienia, robi podsumowania itp :) Można też zrobić tak, że będzie wysyłać powiadomienia komuś bliskiemu, kto tez ma aplikację - coś dla wyjątkowo zapominalskich :P Co do karteczek na lodówkę - kiedyś przyklejałam na lodówce chude laski i nie przeszkodziło mi to w jedzeniu słodyczy ;) Więc nie wierzę w ich skuteczność, no i leków nie trzymasz w lodówce.

Gość gość
Aplikacje ma domową,jasna cholera,czego to juz ludzie nie wymysla zeby połykac te trucizny :) ha ha

Gość gość
Położyć lekarstwa w widocznym miejscu, w takim obok którego często przebywa. Na sam widok powinno się jej przypomnieć, że ma zażyć. Lub po prostu dzwonić do niej o określonej porze i sprawdzać czy wzięła leki. Są też w aptece takie specjalne pudełeczka na lekarstwa. Są w nich przegródki na każdy dzień tygodnia. Jak się mama gubi w zażywaniu leków to jej to podzielić do odpowiednich przegródek.

Gość gość
w lidlu mieli takie pojemniki na leki (przegrodki na dzien tygodnia + pory dnia) za 12 zlotych :)

Gość redziakewa
Też korzystam z tej aplikacji Moje leczenie. Plusem jest to, że można z innego telefonu sprawdzać jak wygląda postęp w braniu danego leku. Czyli jak twoja mama odhaczy, że wzięła lek, to ty też będziesz miała taką informację w swoim telefonie.