Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowanaautorka

moje małżeństwo to pomyłka

Polecane posty

Gość zdenerwowanaautorka

Znaliśmy się 2 lata prze ślubem, nie mieszkaliśmy razem wcześniej. A teraz rok po ślubie bardzo się męczę. On w prawdzie pracuje, ja też mamy wynajmowane mieszkanie zbieramy na dom. Jednak jest między nami dystans, zawsze był, bo ja jestem wierząca on nie i czasem się z tego śmiał, jest coraz gorzej. Nie zmuszam go do chodzenia do kościoła ani nic ale on skarży się że jest mu ze mną.. nudno. Najgorsze jest to że ja nie czuję do niego miłości tylko przyjaźń. Wiem że powinniśmy się zacząć starać o dziecko ale jakoś oboje nie chcemy uprawiać sexu. Czasem wydaje mi się że za szybko się pobraliśmy. Nie podoba mi się też jego bałaganiarstwo, to że pije piwo, to jak są u niego znajomi. To że traktuje mnie z dystansem

Gość gość
Oj Monia...

Gość gość
a ile macie lat ??? może jakos się dogadacie

Gość gość
ja mam 26 on 29. Cóż on wydaje się znudzony, jakby wcale mu nie zależało na niczym. Ale ja mam podobnie, nie lubię jak jest w domu. On nie jest zły ale jesteśmy raczej jak znajomi. Nic między nami nie ma. Chyba nigdy nie było tak do końca.

Gość gość
prawdopodobnie jesteście z kompletnie innych bajek

Gość zdenerwowanaautorka
cóż może. Ale był ślub kościelny a on zły nie jest. Po prostu jakoś tak niczego nie ma. Wiem też że ogląda filmy erotyczne co mnie denerwuje ale nie boli

Gość gość
gdyby było między wam cokolwiek,to raczej byś się aż tak bardzo tymi różnicami między wami nie przejmowała

Gość gość
nie mówię już o jakiejś Wielkiej Miłość,byciu stworzonym dla siebie,ale jak on ci wypala,że jest mu nudno z tobą,to jesteście prawdopodobnie z kompletnie innych światów

Gość gość
nie rozumiem ludzi ktorzy pchaja sie w nieprzemyslane malzenstwa z ludzmi do ktorych nie pasuja a potem robia z siebie meczennikow.bylo sie w to nie pchac.

Gość zdenerwowanaautorka
wzięłam z nim ślub kościelny. Być może pod naciskiem mojej mamy i teściowej. Znają się i przyjaźnią od lat ale ja męża nie znałam bo mieszkaliśmy daleko od siebie i tylko one się odwiedzały. Ale mi też jest tak chłodno. Nie myślę o nim w żadnych kategoriach. No i ostatnio pojawiły się wieczorne smsy od kogoś do niego

Gość gość
nie mówię już o Wielkiej Miłośći,ale gdybyście się chociaż lubili,to prędzej czy pózniej do tego Kościoła z tobą przeszedł,a ty byś mu piwa raz na jakiś czas nie wypominała

Gość zdenerwowanaautorka
chodzi ze mną na święta. A nie chodzi o to że on pije jako taka ale że po tym robi się rozmowny i wypomina mi różne rzeczy których nie powie jak nie wypije jednego

Gość gość
gdybyście się chociaż trochę lubili to nad Kościołem i piwem byś się zastanawiała,samo by się to ułożyło jakoś

Gość gość
to już jest niezle,jak on ci różne rzeczy po piwie wypomina,dzieci będą mieć ciekawe życie

Gość zdenerwowanaautorka
wypomina mi że jestem zbyt uległa mojej mamie, zbyt usłużna , że sex jest nudny i nie sprawia mu przyjemności, że dla niego śmieszna jest że modlę się codziennie, że miernie gotuje, że wtrącam się w jego wydatki, a ja pytam tylko co zamawia na allegro

Gość gość
ale ciekawe życie cię czeka i nie mów,że on nie jest zły,kompletnie do siebie nie pasujecie

Gość zdenerwowanaautorka
cóż zły nie jest a ze nie pasujemy to chyba prawda. Jak mówię moja mama bardzo widziała nas razem. Od randki do randki, zaręczyny i jakoś poszło

Gość gość
przecież między wam,z tego co piszesz,to nie ma jakiejkolwiek zgodności charakterów,już nie mówię o podobnych poglądach

Gość gość
moje tez bylo pomylka

Gość zdenerwowanaautorka
no nie ma chyba racja ale są takie pary i latami dobrze żyją. Mnie boli to wypominanie. I martwą te smsy

Gość gość
gdybyście mieli chociaż trochę zgodne charaktery,to w życiu by ci nie wypominał bzdur takich nudny według niego seks i marną według niego kuchnię,mielibyście po prostu trochę siebiw dupie

Gość bylub
Tak to jest jak ktoś bierze ślub NIE z miłości a wyrachowania. Co bałas się ze zostaniesz starą panna no nie?? Wkurza mnie jak pary maja kryzys rok po slubie, to gdzie wy mieliście oczy wcześniej???? nie wierze że było super przed!

Gość zdennerwowanaautorka
moja mama zachwyca się nim i wszystkim opowiada jakim jest wspaniałym zięciem. To mnie wini o to co on mówi

Gość gość
wielki męczennik,że się z tobą pobzyka

Gość zdenerwowanaautorka
wcześniej spotykaliśmy się co tydzień w soboty na randki i tak przez 2 lata. Nigdy nie byliśmy razem na wyjeździe sami, nie zostawaliśmy u siebie na weekendy

Gość gość
jeżeli ludzie mają przynajmniej trochę zgodne charaktery,to z bzdurnych zwłaszcza różnic,żartują,przekomarzają się,nawet może się zastanowią nad poglądami tej drugiej osoby,a nie,że włącza im się film z wypominaniem,i jakimś wychowywaniem tej drugiej osoby

Gość zdenerwowanaautorka
na sex oboje nie mamy ochoty ale robimy to raz na tydzień bez polotu czy uczucia

Gość gość
tak to jest jak się bierze ślub bez miłości, tylko a jakoś to będzie lecz nie wypowiadam się za wiele bo sama za bardzo ekspertem w miłości nie jestem, też miałam pomyłki

Gość gość
pewnie mąż lubi panienki rozrywkowe skoro mówi że z tobą się nudzi, tak mi się zdaje ale nie chce za wiele pisać bo moje życie uczuciowe to też jedna wielka pomyłka

Gość zdenerwowanaautorka
być może nie było tam miłości ale cóż stało się i jesteśmy małżeństwem. Teraz nie do końca wiem co robić. Rozwód nie wchodzi w grę z mojej strony