Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego brat i bratowa tak się zachowuję wobec mojego syna

Polecane posty

Gość gość
Mam znajoma która rodzice cisneli o wyniki w nauce. Zajęcia dodatkowe zamiast beztroskiego dzieciństwa, olimpiady, konkursy. W podstawówce i gimnazjum by la najlepsza ale nie miala koleżanek, bo ciągle byka z nosem w książce. Raz do stalą czwórkę i pamiętam jaki byl płacz, ze dostanie manto od ojca. Poszla do najlepszego liceum w mieście, ukończy la je jako najlepsza. Poszla na medycynę, na wydzial lekarski i ..... Rzucila studia na drugim roku, nie wytrzymala psychicznie presji. Zrobiła, uwaga, kurs fryzjerski i .... jest bardzo szczesliwa. Ma rodzinę, spelnia się zawodowo ( jest bardzo dobra w tym fachu), ma swój za klad. Ma synka na którym nie wywiera presji, bo wie do czego to może doprowadzić i nie chce popelniac bledu swoich rodziców. A z rodzicami nie utrzymuje kontaktu, bo wedlug nich "jest nic nie warta, nie wdzięczna i tak się odplacila za lata ich poświęcenia".

Gość gość
Pomyśl lepiej teraz zmuszać dziecko do nauki by za 10 lat spokojnie podeszło do matury.

Gość gość
Ooo i to jest właśnie dowód na to że mądrość człowieka nie tkwi w wykształceniu! Bo mądry człowiek w życiu by nie postąpił jak twój ojciec! Dla mnie to brak taktu tak porównać dzieci i sprawić taką przykrość i dzieciom i rodzica. Moja córka też ma pasek na świadectwie ale co z tego? Mnie tam stopnie innych dzieci z rodziny nie interesują

Gość gość
Twój ojciec sprawia to że 1. Kuzyni nie lubią kuzyna 2. Twój syn wpada w samouwielbienie 3. Twoim bratankom było przykro 4. Twój syn może jest nieszczęśliwy zmuszany do nauki 5. Jednak twój ojciec nie patrzy na to że krzywdzie a nie tylko dzieci brata ale i twoje dziecko.

Gość gość
Bratowej na pewno jest przykro że jest dzieci zostały źle potraktowane. Żaden dziadek nie ma prawa mówić takich rzeczy.

Gość gość
I dobrze że syn się uczy, zmuszajcie go jak najczęściej do nauki bo potem są problemy. Niech się koniecznie uczy biologii, chemii, fizyki, informatyki i matematyki te przedmioty to przyszłość młodego pokolenia, ale niech nie zapomina o historii, wosie, polskim, kulturze i sporcie a także co najważniejsze językach obcych. Jeden język obcy w tych czasach to za mało minimum trzy. Widzę że twój ojciec to mądry człowiek więc niech przejmie pałeczkę opieki nad wnukiem bo jest