Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nikola to nie imię tylko diagnoza społeczna. też tak uważacie?

Polecane posty

Gość gość

No pytanie jak w temacie

Gość gość
zapytaj sie Magdy Niedzielskiej

Gość gość
nie tylko nikola, ale też lena, nikita, fabia, florentyna, wiktoria, bernadetta, rachela, aldona, berenike, marietta, diana, amelia, klaudia, dżesika, andżelika, dżenifera, samanta, sabina, oliwia, sara, wanessa, delfina, donata, brygida, debora, nadia

Gość gość
nie debil tylko statystyki ...idź do ośrodka pomocy społecznej albo domu dziecka czy innego zakładu i zobacz jakie noszą imiona te dzieci

Gość gość
Podrywał mnie ostatnio taki koleś. Podryw był w stylu: "wpadnij do mnie, żeby zobaczyć jaki ze mnie szalony ogier". W międzyczasie wspomniał coś o byłej żonie i rocznej córeczce, której sam wybrał imię. Wybrał Nikola. Imię wybierane przez roochacza, tępaka, który się żeni, rozmnaża i opuszcza rodzinę. Ale to nie wina małej Nikoli, może mama ją dobrze wychowa :)

Gość gość
Moj kuzyn oraz kuzynka oboje maja córki Nikole. Oboje tez pochodza z ogromnie patologicznych rodzin. Teraz troche im sie polepszyla sytuacja zyciowa i teraz maja te swoje Nikole.

Gość gość
Pewnie dałaś dziecku na imię Marysia i szukasz potwierdzenia na forum, ze jestes taka fajna.

Gość gość
Ci co chodza do teatru nazywaja Marysia a ci co chodza do nocnego za rogiem nazywaja Nikola :) Juz dawno zauwazylam ze wiele dzieci z patologicznych czy tez biedniejszych rodzin wybiera takie 'swiatowe' imiona. Tym samym lecza swoje straszne kompleksy, musi byc po 'swiatowemu' bo ladne polskie imiona to ble. Teraz wiele osób o tym mówi wiec nie mówcie ze nieprawda i cos sie uroilo tylu osobom :o W zadnym cywilizowanym kraju europy nikt tak sie nie wstydzi swoich narodowych imion jak w Polsce. Wstyd!Wchodzicie Europie po palce w d**e.

Gość gość
ZGADZAM SIĘ W 10000000% znam kilka takich Andżelik, Nicol i to dzeciuchy z patologicznych rodzin

Gość gość
bardzo nie podoba mi się to imię

Gość gość
ludzie którzy tak myślą są ograniczeni umysłowo

Gość gość
Ktoś wyżej co wymienił całą liste imion.... Sara to piękne imie, co ty porównujesz w ogóle.

Gość gość
zaraz wszystkie imiona będą patologiczne według was oprócz staś i zoś, macie obciachowe imiona a nie ładne i szlacheckie stanisławy i Zofie :D

Gość gość
Jacy ograniczeni umysłowo? po prostu te imiona są bardziej popularne w pewnych kręgach, właśnie w tych biednych rodzinach, patologiach. Rodziny z dobrymi warunkami bytowymi raczej sięgają po inne imiona, klasyczne i proste.

Gość gość
tych imion bronią te, które same noszą te patologiczne imiona! haha nie martwcie się, nawet jak zmienicie imię, to patologia z was nie wyjdzie

Gość gość
nie każdy chce pospolicie nazwać dzieciaka które będzie 5 Anną w przedszkolu

nie, są ładne imiona, bez przesadzania w jedną(zagraniczne) i drugą (przestarzałe) stronę. ww. maria to stare imię, ale wiecznie młode :) jeszcze inne ładne i niepretensjonalne imiona: gabriela, marta, natalia, anna

Gość gość
ja bronie ale nie mam żadnego z tych imion ani żadnego które jest niby uważane za patologiczne;) ale wiedziałam że ktoś tak napisze, po prostu dajcie rodzicom nazywać dzieci jak chcą co was to obchodzi? mi np. nie podobają sie te staroświeckie imiona, kwestia gustu

nie ma 5 ann w przedszkolu, jest 10 lenek i 15 julek poza tym właśnie chęć wyróżnienia imieniem charakteryzuje ludzi z patologii, stąd te nicole w polsce

Gość gość
maria, gabriela ... czyli pospolite imiona

Gość Do Autork
A czytając twoje wpisy odnoszę wrażenie że jesteś ograniczona i na siłę próbujesz uzasadnić swoją niechęć do imienia o którym piszesz. A jestem ciekawa ile ty w ogóle wiesz o życiu co osiągnęłaś i co sobą reprezentujesz? Wolałabyś nie poddawać się takim sprawdzianom na forum by wypaść żenująco. Może przynajmniej napisz jak masz na imię, bo odwagi w obrażaniu cudzych imion ci nie brakuje.

"maria, gabriela ... czyli pospolite imiona" xxx piękne imiona nie tracą uroku przez pospolitość, wyżej napisałam, o co chodzi z tą chęcią wyróżnienia imieniem, przykro mi, że ciebie to dotyczy :(

Gość gość
tak jasne, wszędzie spotykam anki, małgośki, kaśki... i żadnej julii jakoś nie znam:o już nie mówie że zagraniczne imie trzeba dać, ale jakieś rzadsze chociaż, po co takie pospolite imiona dawać?:o nie lepiej żeby czymś sie dziecko wyróżniało? nie mówie że na siłe...

Gość gość
"tych imion bronią te, które same noszą te patologiczne imiona! haha nie martwcie się, nawet jak zmienicie imię, to patologia z was nie wyjdzie" Ile ty masz lat? Wydaje ci sie, ze jesteś lepsza bo miałaś szczęście wychowac się w normalnej rodzinie?

Gość gość
trzeba być ograniczonym na prawde żeby nie potrafić zrozumieć że np. komuś imie julia sie podoba po prostu

Gość gość
same mają imiona typu : Jadwiga, Maryla itp:D klasa hahahah albo imie jakie babki nosiły sto lat temu, obrażać umieją ale jak same mają na imie to nie napiszą

Gość gość
Nikola Nikol Piękne imię! Autorka jak ma na imię? Rozumiem że autorka nie miała tego szczęścia wychować się w normalnej i zamożnej rodzinie? To frustraci plują jadem!

Gość gość
Julia, Julka, Juleczka weeee bo się porzygam!!! Błagam, nikt inteligentny nie nazywa swojego dziecka Nicola, czy Andżelika, Sara czy Dżesika.... jest wiele pięknych imion, dosyć rzadkich, ale nie brzmią tak pretensjonalnie, żałośnie i "patologicznie" jak te wymienione

Gość gość
Autorka to patologiczny przypadek.