Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nikola to nie imię tylko diagnoza społeczna. też tak uważacie?

Polecane posty

Gość gość
Sara jest piękne. Nie mam tak na imię, ale bardzo mi się podoba. Każda Sara jaką znam to inteligentna osoba, z patologią nie mająca nic wspólnego. Niech was te stereotypy pochłoną.

Gość gość
a jaka jest definicja patologicznego imienia i pretensjonalnego? patologia i uj :D żałosne

Gość gość
w patologicznych rodzinach znajdziecie też dzieci które mają według was ''normalne'' imiona, ja znam takich rodzin dużo

Gość gość
Andżelika i Dżesika nie Ale Jula Julia czy Nikola tak. Chyba znasz zbyt niewielu lekarzy i prawników czy bogatych naprawdę majętnych rodzin... Może wyprowadź się z dzielnicy w której króluje patologia!:D Źle na ciebie wpływa!

Gość gość
U mnie sąsiedzi-lekarze- mają syna Alana i córkę Oliwię, wzięty adwokat z mojej miejscowości ma córkę Nicolę, moja kuzynka (nauczycielka akademicka) ma córkę Samantę- rzeczywiście SAMA patologia takie imiona nadaje. Może spójrzcie na rodziny patologiczne trochę szerzej to zauważycie ile w nich jest też Maryś, Olek i Krzysiów. A przecież to takie piękne niepatologiczne imiona!

Gość gość_Nikola
Juhu jestem chodzącą diagnozą społeczną! czy może w sytuacji, gdy mam na imię Nikola i mam 25 lat to się nie kwalifikuję jako chodząca patologia? Uprzedzając- moi rodzice nie mieszkają w mieszkanku socjalnym, skończyli studia, są dobrze sytuowani i na brak kasy nie narzekają (choć powinni, jak wnioskuję z niektórych wypowiedzi).

"e ile w nich jest też Maryś, Olek i Krzysiów. A przecież to takie piękne niepatologiczne imiona!" xxx ileś na pewno jest :D to w istocie niepatologiczne imiona i nawet to, że patologia tak nazywa swoje dzieci, nie wpłynie na nie negatywnie, bo są piękne same w sobie, a nie wymyślne. my hejtujemy imiona wymyślne (mogą je nadawać ludzie normalni i patologiczni, ale zdecydowanie częsciej wybierają je patologiczni)

Gość gość
No chyba że zawody prawników i lekarzy nazwiemy patologicznymi bo i w tej kwestii można się spierać W końcu chyba nie będziemy mierzyć wszystkiego ilością zgromadzonych pieniędzy? Osobiście mam dystans do wszystkiego, więc możemy sobie polemizować.

Gość gość
hejtowaniem to się zajmuje patologia A reszta może jedynie uzasadniać swoje niezadowolenie-nic poza tym.

Gość gość
co myślicie, że skończycie studia i tym samym skończycie z patologią? otóż nie! pato z człowieka nie wychodzi, z patologii powstałeś w patologię się obrócisz !!

Gość gość
Zgadzam się! Jak nie pochodzisz z patologii to nawet po podstawówce nie jesteś w stanie być nikim:D!

Gość gość
Ale ja się dziś uśmiałam :D Rozluźniłam się i zrelaksowałam. Miło że są jeszcze ludzie, którzy mogą jedynie po mnie posprzątać:)

niektórzy mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem. nikt nie czepia się dzieci, które nie są niczemu winne

Gość Aannnnna
Ja bardziej leję z imion typu Jadwiga czy Bronisława- kto tak nazywa dzieci hahahaha kolejni nowomodni, tacy zachwyceni swoim brakiem patologii i nie zauważają, że przeginają w drugą stronę z patologicznym zachwycaniem się przestarzałymi imionami

Gość gość
"ileś na pewno jest smiech.gif to w istocie niepatologiczne imiona i nawet to, że patologia tak nazywa swoje dzieci, nie wpłynie na nie negatywnie, bo są piękne same w sobie, a nie wymyślne. my hejtujemy imiona wymyślne (mogą je nadawać ludzie normalni i patologiczni, ale zdecydowanie częsciej wybierają je patologiczni) " xxxxxx piękne same w sobie? imię Krzysztof pochodzi z Grecji, powinno brzmieć "Christophoros". Żenada, jak można było je przekształcić na polskiego Krzycha! Toż to patologia nazywa swoje dzieci zagranicznymi imionami.

Gość gość
Ja wolę wymyślne imiona, nigdy się z żadnej osoby o dziwnym imieniu nie śmiałam, nawet wolę poznać jakąś Gabrielę, Dżesikę czy Oliwię niż kolejną Anię, Kasię i Justynę, o których imionach zapominam sekundę po tym jak mi się przedstawią.

Gość gość
Nikola jest wymyślnym imieniem? :O pierwsze słyszę, to imię stało się już tak popularne, że w życiu bym nie powiedziała, że jest wymyślne. W dodatku nie funkcjonuje tylko u nas, bardzo popularne jest chociażby w Stanach i w Niemczech, występuje też w Czechach i Słowacji (choć tu częściej wersja pisana przez C- Nicola). Na zagranicznych forach wręcz odradzają nadawanie chłopcom imiona "Nikola" (chorwacki odpowiednik naszego Mikołaja), bo imię co raz bardziej kojarzone jest z płcią żeńską.

gabriela to nie jest wymyślne imię. natomiast nicola to pretensjonalne imię i nic tego nie zmieni. samo w sobie jest pretensjonalne, tak jak gabriela jest piękne samo w sobie anna to też szlachetne imię

Gość gość
aż żal sie to czyta, mam wrażenie że plują jadem osoby z patologii ale rodzice dali im ''niepatologiczne'' imiona i jak takie mają to twierdzą że nią nie sa :D nikogo normalnego tak to nie bulwersuje, ja znam kilka patologicznych rodzin i to takich zdegenerowanych a ich dzieci mają na imie: Anna, Elżbieta, Małgorzata a ojciec w kryminale:D

Gość gość
"gabriela to nie jest wymyślne imię" xxxx moim zdaniem jest bardziej pretensjonalne od nikoli, nie żebym była fanką tego drugiego, ale gabriela strasznie mi sie nie podoba, bardziej od nikoli

Gość gość
podaj definicje imienia pretensjonalnego i szlacheckiego bo ja w imieniu Anna nie widze nic szlacheckiego:D sami jesteście patologia i widać jak sobie rekompensujecie pochodzenie patologiczne że nazwiecie córke Gabriela zeby widzieli że szlachta:classic_cool:

Gość wioolaa
nie znam ani jednej normalnej osoby, ktora ma na imie Barbara albo ktora nazwala corke Barbara....czy mogę zatem uznac ze to imie to patola?

piszę o szlachetnym brzmieniu, a nie szlachetnym. cóż, trzeba mieć wyczucie smaku, jedni je mają, a inni nie. tak samo jak do filmów, muzyki, ubrań. takich rzeczy nie da się wytłumaczyć

Gość fidoodido
Fakt jest taki, że przeprowadzono pewne badania (dotyczące roczników po 2000 r.), w których wskazano, że osoby z szeroko pojętej patologii nazywają swoje dzieci tak jak nazywają się postacie z seriali, piosenkarki, aktorki itp. Wskazano w nich, że niektóre imiona są częściej nadawane przez osoby z określonych warstw społecznych, co nie znaczy jednak, że każda dziewczynka/chłopiec noszący takie imię ma mamusię blond dziunię po solarze i tatusia bez karku z amstaffem na smyczy.

Gość gość
Wioola, a wiesz że wiele razy na tym forum w takich tematach czytałam że imie Wiola jest bardzo patologiczne? i że wiolety to wszystkie dupodajki?:D więc z krytyką bym sie pohamowała ale dobrze że jedna przyznałaś sie jak sama masz na imie:D:D

Gość gość
czyli jak nie podoba mi się imię Anna czy Elżbieta, a już podoba Nikola i Wiktoria to jestem osobą pozbawioną gustu i wyczucia smaku? :D dobre :D

Gość gość
novuelle jak masz na imie może powiesz?;)

Gość wioola
"Wioola, a wiesz że wiele razy na tym forum w takich tematach czytałam że imie Wiola jest bardzo patologiczne? i że wiolety to wszystkie dupodajki?smiech.gif więc z krytyką bym sie pohamowała ale dobrze że jedna przyznałaś sie jak sama masz na imiesmiech.gifsmiech.gif" xxxxx Ale ja z nikogo się nie śmieję ani po nikim nie cisnę :D stwierdzam tylko, że nie znam żadnej normalnej Barbary, a już tym bardziej żadnej, która wywodziłaby się z normalnej, niepatologicznej rodziny. I mimo to nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby uznawać takie dziecko za pokrzywdzone... Też czytałam już, że mam wieśniackie imię, co poradzić, idę się powiesić bo na zmianę za późno :D

zagalopowałaś się z wiktorią, a elżbieta to stare imię, co nie znaczy, że ładne tak samo jak podoba ci się weekend ona tańczy dla mnie i inne disco-polo, a nie podoba ci się muzyka klasyczna, to jesteś pozbawiona gustu. dokładnie tak to działa, eureko!