Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja28288

Którą prace wybrać? dylemat

Polecane posty

Gość Alicja28288

Mam dwie oferty pracy, jestem nauczycielem wychowania przedszkolnego dodatkowo mam uprawnienia do nauczania języka angielskiego. Pierwsza oferta: Państwowe przedszkole, 200 dzieci, 8 grup, grupy min 25 osobowe..., praca od września, póki co na rok jak mi to pani dyrektor powiedziała gdyż dwie Panie poszły na urlop zdrowotny, a potem "się zobaczy" czy będzie etat czy nie... miałabym swoją grupę wychowawczą + prowadziłabym angielski w tych 7 innych grupach, dojazd do pracy 6km - tutaj póki co nie wiem jaka umowa, ani jaki zarobek... prawdopodobnie dowiem się za tydzień bo mam sie spotkać z panią dyrektor Druga oferta: Prywatne przedszkole, małe grupy do 10 dzieci, (moja prawdopodobnie 7 dzieciaków) + dwie grupy prowadzę tylko angielski, świetna Pani dyrektor i super atmosfera, widać że ufa swoim pracownikom... praca od zaraz, na umowę o prace na czas nie określony, w środę idę na próbne zajęcia i wtedy dowiem się coś o zarobku (nie chciałam pytać na pierwszej rozmowie) dojazd 22km Na pewno ułatwi mi podjęcie decyzji wiedza o zarobku, jednakże nawet gdybym w państwowym zarabiała więcej to prace mam pewną tylko na rok, nie wiem jaką decyzję podjąć, co byście zrobili w takiej sytuacji...? Praca w prywatnym przedszkolu na pewno przyjemniejsza bo są małe grupy dzieci, można fajnie z każdym dzieckiem indywidualnie popracować a w państwowym min 25 dzieci w grupie... no ale państwowe to państwowe przedszkole, wie, że w tym przedszkolu pracuje dużo starszych pań tylko pytanie czy wybierają się za rok na emeryturę czy np za 4 lata...

Gość gość121212
O ile w państwowym nie jest zajęte miejsce dla siostrzenicy dyrektorki, albo kogoś w tym rodzaju. Bierz prywatne.