Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niezdecydowana

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Jestem za granicą, w Anglii. Rok temu zdałam maturę i przyjechałam tutaj, żeby sobie trochę zarobić. Minął rok i muszę podjąć decyzję - powrót do Polski i studia czy praca tutaj. Wiem, że teraz studia w Polsce nie zapewnią mi przyszłej dobrze płatnej pracy, ale jednak chciałabym się dalej uczyć i rozwijać. Mogłabym rozpocząć studia też tutaj, w Anglii, ale problem polega na tym, że są one bardzo drogie. Jeden rok studiów to około 9 tys. funtów. Mogłabym również zostać też tutaj jeszcze jeden rok i nadal pracować, zapewne rozglądałabym się za lepiej płatną pracą, ale 2 lata przerwy przed studiami to trochę dużo. Problem polega na tym, że jestem strasznie niezdecydowana, nie wiem, co będzie dla mnie lepsze. Wiem, że to moje życie i sama powinnam podejmować decyzje dot. mojej przyszłości, ale proszę Was o małą radę, co byście mi poradzili. Dodam jeszcze, że mój chłopak, który jest razem ze mną chciałby zostać tutaj jeszcze przynajmniej rok dłużej. Dziękuję za przeczytanie :)

Gość gość
zależy jakie studia? i czy masz do czegokolwiek talent i serce?bo jak masz konczyc socjologie to lepiej talerzologie w Anglii uprawiaj

Gość gość
Myślę nad zarządzaniem albo filologią angielską