Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

globułki dopochwowe a okres

Polecane posty

Gość gość

dostalam na 12 dni globułki na zapalenie bakteryjne i zapomnialam sie zapytac co zrobic jesli dostane okres, a wlasnie po 3 dniach stosowania dostalam... powinnam przerwac i wznowic branie globułek po okresie czy mozna brac w trakcie miesiaczki?

Gość gość
ja zawsze aplikuje globulki po okresie...w czasie okresu się nie wkłada

Gość gość
Ja bym przerwała, ale tylko na góra dwa dni tego największego krwawienia, bo potem może się okazać, że leczenie nie miało sensu. A jakie globulki bierzesz? Możesz później jeszcze profilaktycznie przez 7 dni aplikować sobie invag z bakteriami mlekowymi, ja je ostatnio miałam.

Gość gość
w trakcie okresu stosowanie nie ma sensu bo i tak wszystko wypłynie wraz z krwią Przerwij i bierz potem po okresie.

Gość belka 66
Dokladnie tak, na czas okresu przerwałabym leczenie, bo i tak wszystko spływa. No i nie zapomnij o probiotyku po leczeniu, najlepiej jakis dopochwowy typu Lactovaginal, z żywymi bakteriami, który działa, działa szybko i skutecznie odbudowuje florę. Taka ochrona przed nawrotem infekcji.

Gość gość
W trakcie miesiączki przerwij kurację, po okresie wróć do globulek. Przez całą miesiączkę i po niej zażywaj provag, który skutecznie skolonizuje pochwę bakteriami mlekowymi, dodatkowo będzie chronił również układ moczowy przed patogenami. Przechowuj go w lodówce, żeby bakterie mlekowe pozostały żywe, wtedy skuteczność probiotyku jest większa.

Gość gość
Ja zawsze starałam się aby okres nie przerwał leczenia, jeśli się już tak stało to kuracje kończyłam po miesiączce. Pamiętaj aby zawsze zadbać o odbudowę mikroflory stosując np. probiotyk dopochwowy invag, który zawiera 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego. Pomoże ci on szybciej wrócić do zdrowia oraz uchroni przed ewentualnym nawrotem choroby.