Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

furagina a badanie moczu

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie ponieważ biorę furaginę od trzech dni bo miałam liczne bakterie w moczu, zalecenie od lekarza. I teraz mam iść na badanie w poniedziałek moczu, zapomniałam zapytać czy mam odstawić ten lek czy brać dalej i czy on nie zmieni wyników badań. Czy sama furagina wystarczy na takie bakterie, czytałam, że powinno się brat tez coś z zurawiną? dziekuje za odp.

Gość gość
Za wcześnie na kolejne badanie moczu, moim skromnym zdaniem oczywiście, bo jeśli masz sprawdzić czy furagina pomogła to chyba powinnaś iść dopiero jak zakończysz leczenie. O to chyba chodzi. Masz rację, żuravit jest dobry albo po prostu pij soki żurawinowe, bierz wit. c, która zakwasi mocz. Do tego provag, ja go w ciąży zażywałam, on dba o prawidłowe funkcjonowanie układu moczowo - płciowego.

Gość gość
Najpierw skończ leczenie, po nim odczekaj kilka dni i wybierz się na badania. Przy infekcjach układu moczowego pomagają również nasiadówki z kory dębu. Kiedyś miałam problem z nawracającymi infekcjami dróg moczowych ale odkąd okolice intymne łącznie z cewką moczową smaruję provag żelem problem przestał nawracać. Żel zawiera naturalny kwas mlekowy, dlatego skutecznie chroni przed infekcjami układ moczowy i płciowy.

Gość gość
ja piję dużo herbatek żurawinowych. Picie w ogóle ( oczywiście nie mam na mysli alkoholu :) ) też jest profilaktyką, bo powoduje częstsze sikanie i wypłukiwanie bakterii-nie zdążą przyczepić się do ścianek pęcherza :)

Gość gość
zrób kurację do końca, te "pęcherzowe" z reguły dłużej trwają. a do tego co bierzesz weź coś z żurawiną bo będziesz mieć nawrót zaraz. mi się sprawdza żurascin uro, bo oprócz żurawiny ma jeszcze witaminę c i pokrzywę, więc cały układ moczowy mam chroniony.