Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak robicie mielone

Polecane posty

Gość gość

jak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sposób pierwszy bardziej kaloryczny- mielone mieszka ręką z przyprawą do mielonego i cebulą potem obtaczam w bułce tartej i na rozgrzany olej. Sposób bardziej dietetyczny - mielone mieszka z twarogiem 0% i dodaje pieprzu i soli. Takie kulki smaze na oleju bez bułki tartej. Czasem się kulki trochę rozwalają ale i tak jest pyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mieszam a nie mieszka, android poprawił. I mielone albo wołowe albo indycze to drugie mniej kaloryczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ścieram na tarce cebulkę dodaje do mięsa, dodaje też jajko, namoczona bułkę, przyprawy, dobrze wyrabiam, formuje kulki i smaze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja czasem zamiast bułki daje kaszę manną, trochę twardsze są ale też dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mięso wieprzowo-wołowe jajko bułka namoczona w mleku sól pieprz oregano wegeta dwa ząbki czosnku wymieszać wszystko i dolać dosłownie naparstek wrzątku ponownie wymieszać i smażyć pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mięso mielone , sól , pieprz, jajko, bułka nauczona w mleku, podsmażam cebulkę i lepię kotlety :) troszkę bułki tartej i łyżka wody żeby były soczyste. To wszystko :))))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Normalnie. Biorę mięso i mielę maszynką elektryczną. W 10 minut mam mielone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mielę karczek, dodaje jajko, przyprawy - sol, pieprz, trochę wegety albo przyprawy do mielonych, odrobine maggi, dodaje posiekana cebule, czesto posiekana natkę pietruszki lub koperek. Trochę namoczonej bulki lub skórek z suszonego chleba, odrobinę zimnej wody. Mieszam, robie kulki, obtaczam w bulce tartej i smaze na patelni - tak tradycyjnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×