Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne zachowanie czy norma?

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi taką rzecz: ktoś jest specjalistą w czymś tam; ktoś z nim chce pogadać na ten temat, którym ten ktoś się zajmuje (ma konkretne pytanie do zadania mu(. No więc ten "specjalista" nie dopuszcza go do głosu, tylko zaczyna sam gadać, i zagaduje tego, kto przyszedł z pytaniem i nie pozwala mu zadać sobie tego pytania. Ja tak się zastanawiam, dlaczego tak robi?

Gość zosiek samosiek
Jeśli gadają na gruncie prywatnym, to się nie dziwię. Mój wujek jest lekarzem. Piany dostaje, jak np. na jakimś przyjęciu różne ciotki i pociotki przy wódce zwierzają się z tego, co gdzie kogo strzyka i co boli. Nuda i flaki z olejem. Może ten Twój specjalista też nie ma ochoty gadać na temat swojej pracy poza nią?

Gość gość
pytanie dotyczyło jego pracy i bylo zadane w kontekście jego pracy. nie była to pogawędka prywatna. On zagadywał nawiązując do tego, czym się zajmuje, ale jakoś obok, jakby nie chciał dopuścić mnie do głosu. coś jakby chciał zmienić temat. tylko dlaczego?

Gość gość
bo chciał pokazać jaki to on jest wspaniały, rozumny, oczytany i jaki z niego super specjalista :O innymi słowy słoma z butów wystaje takim ludziom.

Gość gość
Bo kurwa chciał zmienić temat i tyle. Powiedz do cholery o co pytałaś, a nie ktoś, coś, o coś. Nie wiadomo o co chodzi, skąd mamy wiedzieć o co mu chodziło, skoro nie wiemy, jakie było pytanie :O :O :O

Gość gość
Bo pewnie taki z niego specjalista.

Gość gość
on jest językoznawcą, ale zajmuje się przede wszystkim kognitywizmem. Pytanie, które chciałam mu zadać, było trochę obok, bo dotyczyło innych kierunków.

Gość gość
jesli nie zna sie na tym, to dlaczego nie powiedzial wprost: słuchaj gostek, ja o tym nic nie wiem.

Gość gość
nie powiedzial?

Gość gość
niektórzy są po prostu gadatliwi :) może się rozgadał i nawet nie zauważył, że nie daje rozmówcy dojść do głosu. zwłaszcza jeśli to pasjonat swojej dziedziny. nie zauważył nawet, że gada i gada, bo tak go ten jego temat wkręca. mi się często takie rozmowy zdarzają z wykładowcami.

Gość gość
Czyli nie pytałaś nawet o jego specjalizację tylko o coś obok...a on się rozgadał. Zdarza się.

Gość gość
on sie rozgadal, zanim zapytalam go

Gość gość
uroczo :) idź jeszcze raz i bądź bardziej stanowcza.

Gość gość
bylam stanowcza: po trzech nieudanych probach zadania pytania powiedzialam: "to moge zadac to pytanie czy nie?" odpowiedzial: alez oczywicie i sie zamknal.

Gość gość
a odpowiadajac na nie popelnil kilka bledow rzeczowych, ale moja kultura nie pozwolila mi na zwrocenie mu uwagi.

Gość gość
no i co? jak się zamknął, to w końcu zadałaś pytanie? i co, odpowiedział?

Gość gość
jeśli to nie jego dziedzina, to to nic takiego - mógł się pomylić, nikt nie jest wszechwiedzący.

Gość gość
a no dobra

Gość gość
Krótko mówiąc przyszłaś z pytaniem w jednym dziedzinie, do specjalisty w drugiej i masz pretensje, że się pomylił. Weź ty się puknij w czerep.

Gość gość
ależ, ależ gościu nie zrozumiałeś: on wiedział, że to go nie dotyczy i jedyny problem polega na tym, dlaczego od razu nie powiedział, że to nie jego działka.

Gość gość
a jak wiedział, skoro pytanie zadałaś dopiero jak się już rozgadał?

Gość gość
ojej, to bylo tak: on wie, czym sie zajmuję i że to nie jego działka. Zaproponował mi pomoc, wiec ja do niego w te słowa: tak więc wpadnę, bo mam jedno pytanie i gadając znajduje sie łatwiej rozwiązanie. On: oczywiscie jestem do dyspozycji. no i przyszłam, pytania zadać nie mogłam, bo on gadał o tym, czym ja się zajmuje, az wreszcze zdesperowana zapytałam, czy to pytanie zadać mogę.

Gość gość
no i ?

Gość gość
no i? nic

Gość gość
eh jak tam leci?