Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grube mamuśki

Polecane posty

Gość gość

jeszcze :-P należe do grona grubych mamusiek ale jestem na diecie i już pozbyłam się pierwszych kilogramów Plan : to minus 22 kilo do 20 listopada Jak na razie minus 3 kilo Dziś zjadłam - paróweczki 3 szt z musztardą i keczupem - plaster karkówki z ogókiem - ogórek dwa pomidory - dwie paróweczki z musztardą i keczupem - kabanos szt 2 - kawałeczek sera zółtego

Gość gość
Same dietetyki.... nie ma co... :O

Gość gość
dietetyczne to z tego jest ogórek i pomidor. Wystarczy nie jesć słodyczy i po 18 i ćwiczyć i więcej się ruszać.

Gość koteł
Noo nie powiem ;) ja chcę do 1 września zejść 8 kg. Dziś mi niezbyt idzie: rogal z jajkiem na twardo, majonezem i szczypiorkiem czereśnie 2 paluszki rybne + frytki z piekarnika kawałek pizzy kilka paluszków słonych, mini wafelek, kilka chipsów. ech...

Gość gość
PROWO

Gość gość
parówka to 1/4 sam najgorszy tłuszcz, jeżeli zjesz 4 to znaczy że jedna cała to tłuszcz :o

Gość gość
dziś zjadłam - 1,5 jajka na twardo z majonezem - kiełbase gotowaną z keczupem i musztardą - odrobine boczku i kiełbasy z fasolki po bretońsku Dziś kolejny kg w dół :-)

Gość gość
wczoraj do list nie dodałam pomidora, 3 plasterków salcesonu i garści orzeszków ziemnych Dziś : - dwa placuszki z boczkiem i serem żółtym z keczupem - 1,5 kotleta z piersi z ogórkiem - pomnidor - ?????? i coś pewnie jeszcze opendzluje ale dumna jestem z siebie i swoich postępów Tłuszczyk idzie powoli w zapomnienie a ja nie jestem głodna :-))))))))) w czwartek ważenie :-)))))) Moja córcia dziś znowu próbowała wstawać w łóżeczku ale i tak woli latać na czworakach Zmieniłam u niej firanki i czekam na remont :-)

Gość gość
A ja jestem w 36 tyg ciazy i dzis zjadlam 2 jagodniki,maly sok pomaranczowy Malego 3 bita batona Obiad kasze z piersia kurczaka i sosem Miedzy wszystkim zwykla woda i uwazam,ze i tak za duzo

Gość gość
dziś zjadłam : - jajecznica z 2 jaj na boczku - parówka gruba z keczupem i musztardą - dwa kabanosy, troszkę boczku z fasolki po bretońsku, kawałek sera żółtego - 5 suszonych śliwek

Gość gość
dziś zjadłam : - placuszek z mięskiem i żółtym serem z keczupem - bigos ale za mało ma mięska i muszę jutro dokupić boczku i dodać - 2 parówki z odrobiną surówki oczywiście z keczupem i musztardą waga dziś pokazała już małe sukcesy ale oficjalne ważenie odbędzie się rano jutro Waga tydzień temu pokazała 87,6 Zobaczymy co jutro pokaże Plan to kilo na tydzień :-))))))))) i takim sposobem będę szczuplutka już na jesień :-) Ewuni kupiłam 2 butelki tt 340 ml piękne różowe w dobrej cenie dodatkowo na zakupkach dziś kupiłam jej małą kaczuszke do kąpieli i płyny do mycia Naprawde fajnie spędziłyśmy ten dzień Sprawa balkonu wygląda coraz ciekawiej Projekt ma być w tym przyszłym tyg i po zaakceptowaniu ruszamy z pracami budowlanymi Moja motywacja rośnie :-))))))

Gość gość
aha no i czas zadbać o skórę by nie straciła jędrności Pamiętam jak kiedyś się odchudzałam i to z wielkim sukcesem Teraz czuje się tak samo zmotywowana jak wtedy Boże jak ja się tym cieszę To że wreszcie zadbałam o siebie dodaje mi meeeeeeeeeeeeeeega dużo optymizmu i energii

Gość gość
zawsze się zastanawiam jak te mamuśli robią że po ciąży muszą zrzucać 22 kilo

Gość gość
Hahaha ktos chyba dla jaj zalozyl ten topik :D

Gość gość
jestem pewna, że dla jaj. Ćwiczę i stosuję dietę, zjadłam dziś 2 kromki chleba żytniego z białym serem i masłem, wypiłam świeżo wyciskany sok z jabłka i marchwi 330ml bakalie: 3 śliwki, 4 morele, łyżka żurawiny,łyżka płatków migdałowych, słonecznika, dyni, kilka rodzynek 2 skrzydełka pieczone w piekarniku, 2 łyżki kaszy jaglanej, 3 różyczki kalafiora na parze 1kromka chleba z szynką i kawałek arbuza wypiłam 2 l wody

Gość gość
dziś mam dzień bez treningu, jutro zjem jeden posiłek więcej i idę na siłownię ważę 60kg i mam 162 cm

Gość gość
a oto co dziś znalazło się w moim jadłospisie :-) - 2 parówki z keczupem i musztardą - bigos ( z dokupioną kiełbaską) - 4 suszone śliwki Dziś było ważenie Naprawde ważny dla mnie dzień i oto wyniki : 86,2 Jestem mega szczęśliwa Kolejne ważenie w następny czwartek i mam nadzieje ze pokaże kilogram mniej :-)

Gość sherieee
Było dbać o siebie w ciąży,to byście teraz nie marudziły i sie nie odchudzały. Swoją drogą to ja sobie nie wyobrażam jak można sie tak rozpuścić żeby utyć aż 10-12 kg,a słyszałam,że tyją kobiety nawet o 20kg...

Gość gość
Dla Ciebie 10-12kg to aż? Znam wiele mam które tyle utyły i miały tylko brzuch i to wcale nie jakiś wielki. Samo dziecko potrafi czasem ważyć prawie 4kg, a co z resztą. Zresztą sami lekarze mówią, że max 15kg to norma.

Gość sherieee
Dziecko 4kg,wody płodowe 1kg,łożysko 1kg,dodatkowa woda i krew 2kg,piersi 0.5-1kg i to jest ok 10kg dobra,ale plus to dodatkowo tluszczu tyle samo? Ja rozumiem 2-3kg utyć,ale 10kg żywego tłuszczu lub wiecej? W ciąży można sobie 'pozwolić' na wiele przyjemności,ale bez przesady. Jak kobieta je o 22 pudło lodów,o 3 w nocy ciastka,to pozniej wyglada jak wieloryb,ale jaka zdziwiona i nieszcześliwa,że tak utyła-wszystko na własne życzenie.

Gość gość
a oto co dziś zjadłam : - sałatka : dwa jajka, szynka, majonez - dwie pałki z kurczaka smażone z surówką ale odrobiną - dwie parówki z ostrym sosem i majonezem - 5 śliwek suszonych .... i basta Dziś przyszły buteleczki tt które zamawiałam i musze przyznać że są po prostu śliczne i różowiutkie Aż żałuje że dopiero teraz stałam się ich posiadaczką :-) Jutro spacerek będzie szybciej bo robi się już nieznośnie ciepło tak więc wyruszamy po śniadanku tak by tatuś mógł odpocząć i choć raz się wyspać :-) Kupimy krem przeciw słońcu spf 50 tormentiole i cosik tam jeszcze :-) Zbieram powolutku kase na zakupy ubraniowe na listopad jak na razie mam tylko 100 zł bo ostatnie oszczędności zakupowe wydałam na dywan dla mojej ukochanej córeczki więc teraz od nowa ciułam i tyle ile kasy uzbieram tyle będę mogła wydać Czekam na gotowy projekt balkonu Będzie miał szerokośc 1,5 m a długość 5,5 m CUDO :-) ale najpierw piekło remontu :-)

Gość gość
mój dzisiejszy jadłospis : - dwa jajka, szynka, majonez - pałka z kurczaka, schabowy bez panierki smażony niestety na oleju ale dodałam masła z surówką - 4 śliwki suszone Najbardziej jestem dumna że całkowicie wyeliminowałam słodkie, nawet już herbaty nie słodze Jestem mega szczęśliwa Nie wiem co to głód i chętka na słodycze Efekty diety zaczynam powoli widzieć Otóż wraca powoli moja szczuplutka talia Najgorzej będzie z nogami ale przy wytrwałości i to jest do zrobienia :-)

Gość gość
hm, a ja dzisiaj zjadłam : śniadanie : 1 bułkę z wędliną, pomidorkiem, cebulką i koperkiem obiad : 2 sznycelki (takie mniejsze) + kilka ziemniaczków + mizerię między czasie pije cały czas kompot z agrestu własnej roboty, niesłodzony + wodę z cytryną. Generalnie nie jestem na diecie, ale też wypadałoby mi schudnąć tak z 10kg... ;/ aha można powiedzieć też, że od rana cały czas biegam po całym domu, sobota= wielkie sprzątanie etc.. jeszcze dziecko się ze mną bawi i goni za mną razem z kotem, generalnie mam wesoło, ale padam już z nóg.

Gość gość
mój jadłospis : - kiełbaska gospodarza z majonezem i ostrym sosem - 2 parówki z musztardą - będę musiała dodać coś z węglowodanów Myślę że będą to pomidorki ze śmietaną 18 % Wczoraj dużo czytałam o mojej diecie i dokupiłam kilka brakujących mi produktów w czasie spacerków z moją Ewunią :-) Kupiłyśmy śmietany 18 %, smalczyk z boczkiem i cebulką, smalec do smażenia, kiełbaske myśliwską No i pieluszki dla mojego słoneczka :-) Dziś zważyłam się by zobaczyć jak leci waga i jestem mega szczęśliwa bo na ważenie w czwartek mam duże oczekiwania Ostatnio było 86.2 Teraz licze że będzie 85 :-) Jestem konsekwentna i zmotywowana na sukces i na pewno dosięge swego :-)

Gość sherieee
Przestań jeść na jakiś czas,to schudniesz. Serio mówie. Zrób sobie 'głodówke' np przez miesiąc i w chwilach jak poczujesz chęć jedzenia,to zjedz kapuste kiszoną,ogórka zielonego lub rzodkiewke. Brzmi może i strasznie na początek,ale spada po 2-2,5kg w tydzien

Gość sherieee
Ewentualnie dieta RAINBOW,ale musisz mieć silną wole i nie odpuścić od razu

Gość gość
dziś zjadłam : - kiełbaska z dodatkiem musztardy - 3 kawałki żeberek z marchewką i pietruszką oczywiście odpowiednio dotłuszczone - kiełbaska, plaster sera żółtego, maliny, śmietana Zła jestem na siebie za kolacje bo mogłam sobie odpuścić ser i śmiertane z malinami Jutro się poprawie Padam Ide spać

Gość gość
dziś mój jadłospis wygląda tak : - 2 parówki z musztardą i keczupem - 4 kawałki żeberek z pomidorkiem w śmietanie tłustej - 5 śliwek suszonych - będzie coś jeszcze, zobaczymy

Gość gość
Jeju ile wy jecie!!!! Ja dzisiaj rano wypiłam dwie szklanki zimnej wody potem zjadłam miskę jogurtu z płatkami wypiłam zieloną herbatę jaśminową w miedzy czasie miseczkę poziomek a na obiad 2 naleśniki i przepiłam lemoniadą tak to tylko pije wodę i nic więcej a rano biegam godzinę

Gość gość
Mi nawet gdyby placili to za cholere rano bym nie biegala :P A ja ostatnio mam manie jedzenia marchewek i to obsesyjnie potrafie kg dziennie zjesc,przez to nie odczuwam glodu zmuszam sie by obiad zjesc w ciagu miesiaca schudlam juz 8.5kg,pije tez duzo wody okolo 2 litrow dziennie,no i ruchu tez mam sporo ale nie cwicze tylko chodze z synem do szkoly i z powrotem,a ze mamy kawalek do przejscia wiec taki trening wystarcza :P