Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Anka_z_Górki

Związek z wyrachowania

Polecane posty

Gość Anka_z_Górki

Po ostatniej rozmowie z córką, która nawtykała mi, że jestem życiową niedorajdą, bo rycerza na koniu szukam, a czas ucieka i zamiast konia zmarszczki przybywają jest mi już wszystko jedno. Kandydat by był. Różnica wieku ok. 20 lat. Ale szarmancki, bogaty, szanuje mnie i nie miałabym problemów, by go skłonić do stałego związku. Wdowiec - ja wdowa, u niego dzieci usamodzielnione. Tylko jak to w takim związku jest. Ja też sporo po trzydziestce. Faktycznie od śmierci męża, ponad 10 lat, nikt mnie nie przytulił. Tylko jak to będzie. Czy można tak z rozsądku, żeby samą nie być, żeby mieć kogoś. No i jak to jest wtedy w łóżku, bo przecież gdyby do związku doszło, to spać nie będziemy oddzielnie. Miała kiedyś któraś z was podobną sytuację? Bo i się boję tego związku i samotności na starość i już sama nie wiem, czego bardziej się boję. I córka, 14 lat, która zapowiada, że jak zdziwaczeję na starość, za kilka lat, to ona nie chciałaby przeze mnie mieć zmarnowanego swojego życia. Tylko czy da się tak, z wyrachowania? O pieniądze nie chodzi, zarabiam dobrze, ale o tego drugiego człowieka, który po prostu czasem bardzo by się przydał. Pracuję od 8 do 16, nie bywam nigdzie, przez internet randek nie szukam. Poznałam człowieka, o którym piszę, ale z uwagi na różnicę wieku to była raczej przyjaźń. Wiele razy mi pomógł, pokazał, że jest odpowiedzialny. Czy plan zaciągnięcia go do łóżka, a później namówienie na stały związek naprawdę zasługuje na potępienie? Bo coraz bardziej mam ochotę tak właśnie zrobić? Tylko czy los nie każe mi płacić, za to, że bez miłości, z rozsądku chcę układać sobie życie? Miałyście podobne dylematy?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować