Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w tym kraju kaza zapieprzac lekarzom z bulke z maslem

Polecane posty

Gość gość

Nawet robotnicy wiecej zarabiaja na budowie. Kolo mnie miesk budowlniec, ma srednio 4-7 kol na miesic, jezdzi 4 letnim audi a4. Moj brat jest po medycynie, siedzi na sorze caly dzien i ma 2500 w porywach 3500 na reke. Warto sie uczyc? Sami sobie odpowiecie

Gość gość
Jak masz prywatną praktykę, to warto. Za wizytę prywatnie lekarz bierze średnio 100-200 zł, a ma powiedzmy minimum 10 pacjentów dziennie. Bo państwowo to się nie opłaca. Co do budowlańców - to prawda. Mój znajomy pracuje na budowie od paru lat i zarabia ok. 5 tys/msc. Tylko że tez nie jest rózowo, bo to ciężka fizyczna praca, z ryzykiem (on już raz złamał sobie rękę, innym razem rozciął głowę)

Gość gość
warto, zawsze warto.

Gość gość
nie pieprz bzdur, lekarze zarabiaja po kilkanascie tysiecy miesiecznie. Maz kolezanki wyciaga prawie 20tys. miesiecznie, a jest przed 40stka. Lekarze czesto ciagna po 2 etaty w tych samych godzinach pracy, do tego prywatne wizyty, lataja byle tylko jak najwiecej zarobic, a pacjentow maja w dupie

Gość gość
Nie jest tak wcale.NIE PISZ PIEDRDÓŁ! oni zarabiaja tyle kasy ze mózg sie lasuje.Pewnie to sie juz zlasował, bo piszesz brednie idioto😠

Gość gość
Autor ma rację, jeśli chodzi o prace państwowo, choć też zależy jakiego rodzaju to praca. Mój znajomy anestezjolog w państwowym szpitalu zarabia ok. 12 tys zł, ale znajoma lekarka która przyjmuje 8-15 w państwowej przychodni ma 2,5 tys zł.

Gość Allein
Ja dlatego zrezygnowalem z medycyny. Teraz robie w innej branzy, mam 6 na reke. Moja dziewczyna skonczyla lekarski i od 5 lat ma 2-3 tysiecy i nie zanosi sie na wiecej. Jest specjalista neurologiem. Podsumowujac, moim zdaniem gra nie warta swieczki. Taki kraj. Chyba ze wyjezdzasz na zachod to co innego, tam lekarze zarabiaja (nawet mlodzi) po 4-5 razy wiecej. W polsce jeszcze dlugo to sie nie zmieni.

Gość gość
Opłaca się tylko przyjmować prywatnie, wtedy zarabia się prawdziwe kokosy.

Gość Allein
gość dziś Nie jest tak wcale.NIE PISZ PIEDRDÓŁ! oni zarabiaja tyle kasy ze mózg sie lasuje.Pewnie to sie juz zlasował, bo piszesz brednie idioto --Tak, tak dalej powtarzaj te brednie lansowane przez prase, o bog wie jakich zarobkach lekarzy. Z tym zawodem jest tak ze 1 ma kontrakt i zarobi krocie a 10ciu zapieprza za marne grosze gdzies na oddziale albo w przychodni.

Gość gość
Pewnie jakiś pociotek lekarzy,że pisze takie BREDNIE?! Chory jak nic jesteś gościu!😠

Gość gość
Mowie ci, moja dziewczyna jest lekarzem, jest specjalista neurologiem, ma okolo 2800 na reke i ani grosza wiecej. Uwazasz ze to duzo?

Gość gość
lekarze zarabiają bardzo dużo może zaraz po studiach zarabiają trochę mniej ale i tak dużo jak na dziśejsze czasy ale potem to 20, 30 tyś miesięcznie a najlepsi nawet i więcej

Gość gość
zarabiają nie adekwatnie do swojej wiedzy i umiejętności,za dyżur12oozł, na kontrakcie ok18000tyś,ale dla pacjenta nie ma pieniędzy,bo pseudo doktorek musi zarobić dobrze.Cóż poczekajmy,może coś w końcu pier......nie i skończą sie czasy dla nich .

Gość gość
Zarabiaja i tak relatywnie mniej w stosunku do lekarzy z zagranicy , przy sredniej pensji w pl okolo 4 tys brutto lekarz powinien zarabiac ok 16 tys. Na zachodzie lekarze zarabiaja czterokrotnosc ich sredniej krajowej

Gość gość
nie przesadzaj

Gość gość
Ale ja i oni żyją w Polsce,ja też mogę narzekać ze z moim wykształceniem i doświadczeniem zawodowym zarobiłabym krocie za granicą,ale tu jest mój dom,rodzina,....tutaj studiowałam,tu budowałam swój dom ,dlaczego mam teraz przeliczać na zagranicę???ale lekarze zarabiają tak twierdzę,nieadekwatnie do swoich umiejętności,a ci którzy są wspaniałymi fachowcami,bo są i tacy to zarabiają mniej niż ten z POZtu.I to jest chore!!!!