Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Angina u dziecka pomocy

Polecane posty

Gość gość

Kobietki,czy Wasze dzieci też tak ciężko przechodziły angine? Moja córka ma prawie 4,5 roku ,od wczoraj przyjmuje zastrzyki. Problem w tym,że ona dosłownie NIC nie je od wczoraj,ale lekarka mowila zeby do jedzenia nie zmuszać,tylko,że musi pic,a z tym tez jest problem. Pije tylko tyle ile jej wcisnę prawie siłą. Całą noc nie spała,płakała,że ja boli gardło i brzuszek,gardło wiadomo,a brzuszek pewnie od tego ze nic nie chce jesc. Prawie cały czas płacze,śpi po doslownie 15-20 minut,po czym budzi sie z płaczem. Niczym nie mozna ją zabawić,wszystko ją drażni i nic nie bawi :( . Do tego gorączkuje w granicach 39-39.5. Dziewczyny,jak jej pomóc? :(

Gość gość
Poczekać aż antybiotyk zacznie działać i tyle

Gość gość
Tak się łatwo mówi :< . Ona dzisiaj przyjęła juz 3 zastrzyk,a poprawy zero.

Gość gość
A ty byś chciała by po 1 przeszło? A co możesz zrobić! ? A nic

Gość gość
Nie wiem po ilu powinna byc poprawa,bo anginę ma pierwszy raz i pierwszy raz zastrzyki jako antybiotyk. Nie oburzaj się tutaj na mnie,bo ja tylko chce pomoc swojemu dziecku.

Gość gość
Gdy byłam z moim dzieckiem w szpitalu to trafiło tam też dziecko z anginą, które gorączkowało a do tego nic nie chciało jeść ani pić. Dostało kroplówki a potem stopniowo z dużą niechęcią na początku zaczęło jeść i z dnia na dzień było lepiej. nie wiem ile tam było bo wyszliśmy wcześniej. Najgorsze jest zagrożenie odwodnieniem przy braku picia i gorączce. Pilnuj tego.

Gość gość
No własnie tego odwodnienia boje się najgorzej,bo ona nic nie chce jesc , a pije ilosci minimalne.

Gość gość
Nie ma co czekać -skoro nie pije to obawiam się że zostaje tylko szpital. Taka jest prawda że im więcej się je i pije tym jest przy anginie lepiej bo zmywa to bakterie z gardła.

Gość gość
Chwile przed 19 była pielęgniarka zrobić małej zastrzyk to ' naciagnęła' skóre jej na brzuszku i mówiła,że jeszcz odwodniona nie jest,ale zeby dawac duzo pić. A mała nie chce pić,wlewam jej co chwile chociaz łyżeczke,dwie wody ale więcej nie chce :O.

Gość gość
psikaj tantum verde albo jest takie mocniejsze ale nie pamiętam nazwy - i nie panikuj - angina taka jest - synek ma 3,5 roku i średnio raz na 3 miesiące ma anginy - pod stałą opieką laryngologa już - ale nigdy zastrzyków nie miał - ból brzucha za to częśto - dawaj naprzemian ibuprom i paracetamol i pić co chwilę

Gość gość
Tantum verde psikam. Ja też nie chciałam zastrzyków dla niej,bo bardzo zle je znosi , ale lekarka mówiła,że w tym wypadku będą lepsze . Właśnie najgorzej z tym piciem i tą gorączką.Gorączkę zbijam czopkami bo syropu tez nie chce pić i okładami.

Gość gość
daj jej pic prze slomke dzieci to lubia i na pewne chetniej wypije

Gość gość
Nie,ona po prostu nie chce pic,bo ja bardzo gardło boli :(

Gość gość
ale to nie jest roczna dziewczynka wiec wytlumacz jej ze pic musi bo jest chora i lekarstwo musi zadzialac ma 405 roku wiec powinna to zrozumiec

Gość gość
Ale my jej tłumaczymy i robiłam jej juz jedna herbatke,druga,trzecia,soczek tez najrozniejsze smaki,wode,nic nie chce pic. Ona mowi,ze ją boli i nie chce pic :(

Gość gość
jakbym widziała tamto dziecko w szpitalu -starsze było a nic nie chciał pić ani jeść choć rodzina nad nim skakała. W końcu gdy rodzina poszła to po rozmowie z pielęgniarkami nagle się okazało że jednak coś zje i wypije. Ale gdy rano przyszła siostra do niego to już znów wszystko be.

Gość gość
ja bym podala lody, przy anginie wskazane. pozatym zimno usmierza bol, nie wiem, cos jej wcisakaj bo sie odwodni nie ma zartow. zimną wode powiedz ze jak wypije to pomoze jej na bol

Gość gość
Ja juz nie mam sily . Teraz juz jej powiedziałam,że albo wypije ta wode albo jedziemy do szpitala ,bo nie moze byc tak,że ona nic nie je i nie pije . Wlałam jej w kubeczek i kazałam wypic. Płakała strasznie,ale wypiła prawie cały swoj kubeczek ( jakies 150 ml wypiła). Serce mi peka jak ona tak płacze,ale nie mialam wyjscia :(

Gość gość
A lodów jej nie podaje,bo podobno ropnej anginy sie lodami nie leczy.

Gość gość
Moje dzieci maja szczeście ,bo maja mądrego lekarza pediatre.Mój 2 letni syn miał angine,nie jadl i nie pił,bo gardełko bolało.Jadł loda(sorbet )potem i się napił i zjadł..zimno znieczula,tak samo jak zimny okład na skręconą kostkę.To mit,ze nie mozna podawac lodow kiedy jest angina.Lody sa najbardziej niebezpieczne dla gardla w upalne dni.troche rozsadku drogie mamy.

Gość Migea
A może boli ją od tych zastrzyków, nam lekarze zawsze odradzali antybiotyk w postaci zastrzyków, bo sa ponoć potwornie bolesne, tak że dziecko nie moze usiąść na pupci. Gorączka jest przy anginie bardzo wysoka, my zbijaliśmy Milifenem na zmiane z paracetamolem, ale tylko Milifen działał tak jak trzeba i obniżał gorączkę. My z anginą wylądowalismy w szpitalu, bo mały nic nie jadł ani nie pił, baliśmy sie odwodnienia. W szpitalu był ciągle pod kroplówką i dostał antybiotyk dożylnie więc bezproblemowo. Nie czekaj zbyt długo jesli dziecko nie bedzie chciało pić tylko jedźcie do szpitala, tam mu naprawde ulżą i bedzie bezpieczne.

Gość gość
Rozmawiałam dzisiaj rano z pielegniarka jak przyszla to mowila,że wlasnie na ropną nie podaje sie lodów. A szkoda. Może mała by się skusiła. Dzisiaj całą noc płakała , spała dosłownie dwa razy po jakies 20 minut. Zadzwoniłam do lekarki , niedługo ma przyjechać. Kurde to tez tak nie moze byc ze ona pije sladowe ilosci i jest na samym antybiotyku i czopkach przeciwgorączkowych. Brzuszek ją boli , ale to pewnie dlatego,że nic nie je i nie może się załatwić.

Gość gość
Daj znać co powiedział lekarz.

Gość gość
A probiotyk bierze? bo antybiotyk pustoszy organizm i żeby jeszcze nie przyplątała jej się do tego biegunka.

Gość gość
lody,powaznie.w tym wypadku pielegniarki nie słuchaj.Łyzka sorbetu co godzine do dzioba.A do gardła dodatkowo Argentin

Gość gość
Nie,probiotyku nie bierze,bo ma zastrzyki. A co do biegunki to póki co wręcz przeciwnie,bo nic nie je to nie moze sie zalatwic.Zobaczymy co powie lekarka.