Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co powinien robic facet w depresji ?

Polecane posty

Gość gość

Facet nie powinien plakac , nie uzalac sie nad soba pod napora problemow. Ale co jesli ma depresje ?.. Czy depresja jest nie meska ? gdy kazda droga wydaje sie chu***a.

Gość gość
leczyc jak ma ochote to plakac co w tym zlego? kazdy jest czlowiekiem i ma slabosci

Gość gość
Nawet w rapie mowia ze facet nie powinien plakac

Gość gość
iść do psychologa i psychiatry - dać sobie pomóc.

Gość syn marnotrawny
Przede wszystkim nie powinien szukać rady na forum kafeterii, które miało być dla kobiet. :classic_cool:

Gość gość
Sama choruje na depresję. Tłumacze sobie, że to choroba ciała i mam mniejsze wyrzuty sumienia(ludzie chorzy na cukrzycę mają problem z insuliną to ja mam problem z serotoniną, po prostu chemia). Nie biorę leków, bo musiałabym brać je do końca życia. Depresję pewnie mam po mamie(jestem młodą osobą, choruje od dziecka). Jeżeli zajdzie potrzeba to będę brała leki. Na razie staram się przebywać dużo na słońcu, biorę witaminę B12, sama na siłę wychodzę z domu. Ważny jest sport. W ogóle mi się nie chce ale chodze chociaż na spacery w wolnym czasie(mam psa to muszę go wyprowadzić). Potrafię położyć się na łące i spać. Przy depresji można by całe życie przespać ;) Ale chociaż trochę pospaceruję, wyskoczę na basen albo zagalopuję się gdzieś na rowerze. Zajęłam się kwiatami. Sama posiałam dużo kwiatków i mam taką małą radość, ze chociaż tyle mi się udało. O kolejne kwiatki mi wyrosły, udało mi się. Lubię tez zajmować się psem. Można go wytulić i powiedzieć mu, że jest głupi ale on i tak pomerda ogonem. A i nie jem słodyczy. Od czasu do czasu. Po słodyczach jestem bardziej senna i mam bardziej obniżony nastrój. Za to piję soki warzywne lub owocowe, jem sałatki, ryby. Piję sporo mleka sojowego. A odpowiadając konkretnie na pytanie kto może mieć depresję- to znaczy każdy. Nie jest łatwo, porafię się poryczeć w środku miasta ale robię wszystko by nie dać sie zwariować doszczętnie :-) Każdy w życiu może się załamać(czasem ma się tylko załamke przez pewien czas) a czasem można być chorym jak ja i w sumie pewnie będe tak miała do końca życia. Jest wiele rodzajów depresji.

Gość gość
jak zauwazyłem depresja jest albo z złego jedzenia za mało surowizny tak z 2 kg dzienie choroba duszy brak pokarmu duchowego czyli eucharystii i mszy

Gość gość
A dlaczego facet nie powinien płakać? To tylko człowiek... Tak nas wychowano ale to duży błąd, łzy przynoszą ulgę, więc popłacz sobie czasem ...

Gość powoli widze słońce
kochany przeczytaj sobie wywiad z Olafem Lubaszenko , był w newsweeku , na pewno znajdziesz w necie po frazach lubaszenko depresja wywiad.